Mužů mit odpoledne a večer méně mléka?
Moje mala je hrozne protivná cele odpoledne a večer. Jakoby se ne napila doplna. Většinou ani odpoledne neusne. ... Vždy se nakojili a pak už nechce ale mam pocit ze není syta. .. je prostě jina než když se napije dopoledne a po chvilce spokojene usne.....
Kojení chce hodně pít a pravidelně jíst, opravdu se nešidit. Ale večer bývá mlíčka méně.
@arrowka jede diky. To celkem vystihuje moje Dítě 💜
Akorát to moje spíše prso odmítá. Ne úplně, ale rozhodne se nechce kojit pořád 😕 ale jinak to vystihuje chování naší male.... jak odbije 16:00 začíná boj který končiva obvykle mez 20-21:00
No nechám tomu ještě nějaký čas. Mala trpí na kolíky a poslední týden i moc nepŕibrala tak mam krapet strach a jsem nervní. ... asi to přináším i na ni 😢
Už jsem začala přemýšlet i o příkrmu ale to bych o to kojení za chvíli přišla 😢
Řekla bych že je to růstový spurt
@yerry chce to opravdu 5x denně jíst.. měla jsem podobný problém. Vždycky u večerního kojení jako by se malej nemohl nabažit.. plakal, nemohl usnout. Začala jsem víc jíst a opravdu to začalo být lepší.. kojení je hlavně o psychice. Zbytečně se nestresovat nad zbytečnýma věcma. Užívat si sebe a miminko. Děti jsou jako barometr sebemenší změnu z tebe vycítí. Jak máš starého prcka?
Mnozstvi mlicka muze kolisat. Ja jsem ze zacatku kojila a treba den prsa v klidu a druhy den nality a to jsem kojila plus minus porad stejne. Mala ti muze min pribirat, ale zrovna rust do delky. Vzdycky jsem nechavala merit i cm ne jen vahu. Pokud to jde kojit casteji a i pri mensim pribirani trvat na kojeni a neprikrmovat. Srovna se to. A obcas jsme meli vecer kojici maratony. Kojila jsem treba hodku a pul a mala porad pila a pila a jak jsem ji odsunula hned zase hledala kde tece 🙂. Jako bezedna.
@yerry Ahoj 🙂 Když bylo mojí dceři 1-3m, úderem 16h jsem se přestěhovala na kavalec a začly kojo manévry. Chtěla prso,nechtěla,chtěla. Řev,nespokojenost a já vykojená hlava ( a ještě bylo léto 2015,takže vedro pořád a všude) Úderem 22h dítě uslo a já si došla na wc :D Opravdu bežný stav-večer je nižši tok mléka,miminko musí makat+ zpracovává dojmy z celého dne a proto ten vyrvál. Je to náročnà fáze,ale vzdrž-přejde to,opravdu 🙂
@sajul mala má 2 měs a pár dni.... je to těžký zustat v klidu. Jsem stresař a i když se snažím ovládat, tak vím a cítím ze to mala vycítila😕
První dceru jsem kojila Jen chvíli a jen částečně a tohle je pro mne novinka, je až neuvěřitelně jak je miminko s maminkou propojeno a jak to mimčo všechno "vyčmuchá" ...
@jerou říkala jsem si že se možná natahuje do délky. Mám doma kojeneckou váhu a čas od času si ji převážím abych viděla ze to stoupa. ( když už ji mam doma) a právě že poslední týden ne přibrala téměř vůbec. ... nechci přikrmování. .. to bych mohla kojení pověsit na hřebík rovnou, ale taky nechci aby mala jakkoliv strádala 😢
@viridie tak to jen přesně moje dite 😊
Jsem ráda že je to "normální " už jsem z toho uplne na nervy a porad si říkam či delam blbe..... no mele se ve mně hodně myšlenek a moje "hlasite zlatíčko " to asi cítí a moc ji to nepomáhá. ..
Musím se polepšit a naladit se na lepší vlnu abychom byly obě spokojene
@yerry já jsem také nervák.Tenkrát jsem pořád googlila,kde je "problém", začátky kojení pro mne byla fakt alchymie,ale postupně se to uklidnilo a bylo hej.Také byla výhoda toho,že jsem se starala jen o ní, manžel mne podporoval,nosil nanuky a opečoval vše nutné v domácnosti. dělej si malé radosti,ber to den po dni, pokud lze,tak se najdi i čas bez miminka a bude dobře,neboj 🙂 držím palce 🍀
Ahoj, už tu vše holky psaly, ale pro podporu - přidávám se k těm, jejichž miminka měla náročné večery s kojením, tak do 4. měsíce cca. Myslím, že dcera zpracovávala dojmy, potřebovala se ujistit, že tam jsem, ani to nebylo moc o mlíce (to mi samozřejmě nějakou dobu nedocházelo :D). Z těch maratonů jsem byla vyčerpaná do chvíle, než jsem to přijala a našla si (relativně) pohodlnou polohu, vybavila se jídlem a pitím, přijala to, že prostě několik hodin NEDĚLÁM NIC (strašný koncept :D) a jsem jen s miminou. Jakmile jsem "povolila" já, holčička se začala mnohem rychleji uklidňovat. Ale byl /a je/ to proces 🙂 🙂 Hodně štěstí..
@viridie ja mam dětí dvě a i když mám super muže tak on bohužel nemůže všechno ostatní stíhat sám. Snaží se a moc, ale zkrátka vydělává a zabezpečuje rodinu a tudíž chvilku pro sebe proste nemám, nákupy nebo kadeřník jsou pro mne pase, s malou do obchodu jít nechci, málo kdy mi usne v autosedacce a pak dela kravál a odpoledne je neklidna.... Manžel pracuje od rána, takže když se vrátí má mela už to "svoje odpoledne".... mamku už nemá a tchyně. ... no je to proste tchyně 😕( není zla ale pohlídá max tu starší )
Na chvilku pro webe si musím hold počkat
@alicesky díky. ... proces - výstižný. ..
Já mám dětí dvě a musím věnovat pozornost i te starší, dopoledne když je klid tak ta starší je ve školce a když se vrátí domu tak Já už na ni čas nemám protoze ta mladší vyvadi. Snaží se ji věnovat manžel ale maminka ji prostě chybí. ... chjo. Potřebovala bych se naklonovat...
@yerry Kojení je hlavně o psychice,kojit můžeš i když nejíš a nepiješ.Bude pak ale časem strádat Tvoje tělo.Kojící čaje,melta atd.spíš placebo,ale pokud funguje,tak super.To co popisuješ ,má tak skoro každé dítě,já jsem děti permanentně do 4.měsíce chovala.Pak už to bylo lepší a v půl roce paráda🙂
Zůstala jsem sama na 3malé děti:novorozenec,17měsíců a 4roky.Bez pomoci,jen 1× za 14dní mi přijela pomoct sestra o víkendu s nákupy a tak.
Kolikrát jsem si na jídlo vzpomněla až večer.Každé dítě mělo jiný rytmus,jedlo jiná jídla.Jinak chodilo spát.Všude jsem si děti musela brát sebou-po doktorech,po úřadech,po nákupech.Toužila jsem být chobotnicí,protože jsem zvládla pochovat jen 2děti najednou.
2roky kolotoč,ale pak se zabavily a já najednou nevěděla ,co s volným časem.
Bude líp,první měsíce jsou těžké i pro ostřílené matky😉
Teď mám půlroční dcerku a můžu Ti říct,že první 4měsíce jsem padala na hubu
@yerry Chápu, máš to těžký... já mám jen jedno dítko (a teda práci) a i tak jsem občas zoufala. Co nám ještě pomohlo v situacích kdy jsme nevěděli co už byl šátek, nešla by malá strčit do šátku a s ní se věnovat větší? Jinak je jasné že větší dítko (které je vlastně pořád malé) vyžaduje Tvoji pozornost, která jí chybí.... držím palce 🍀
@soyevita to je pravd to ze psychika jde nějak do háje. ... dneska v noci mala moc nepila a teď přes den je to ještě horší. Napije se trošičku a pak už nechce. Zkoušela jsem pak i odsát ale bez výsledku. Cítím ze mi mléka ubývá. Kde není poptávka klesá i nabídka a o tolik je to pro mne horší. Kojit jsem moc chtěla a teď vidím že ti jde od desíti k pěti😢😢😢😢😢
@soyevita ale ty mas teda muj obdiv. Asi bych tvou situaci nedala. Je pravda ze člověk zvládne vic než si myslí a ukáže se to až když si saha na dno ale nedovedu si to představit. Jsem unavena a hlavně psychicky zeptala z dané situace a na jednu stranu mám pocit že je pomalu ale jistě po vsem a ze nemůžu malou nechat bez jídla ale na druhou stranu se kojení nechci vzdát, že začátku to nebylo noc moc a vybojovala jsem to a tak to Teď nechci pustit
@yerry moje dcera taky kol 4 měsíce najednou nemohla šátek, pomohla rada kamarádky nechat horní polovinu těla volnou aby se mohla otáčet a pohybovat rukama a přidržovat ji (kapsa s dvojitým křížem), až se unaví - cž bylo do 15 minut - tak teprve přetáhnout "kříž" a jistit. To zabralo. Jinak se vztekala 🙂
@yerry taky jsem to tak cítila, že má odpoledne a večer malá málo mléka. Dělám to tak, že v noci u jednoho kojení nakojím a z druhého prsa odsaju na druhý den odpoledne/večer. Další den jí dám to odsáté mléko stříkačkou. Poslední dny to mléko častěji mrazím, zdá se mi, že už ho malá navíc odpoledne a večer nepotřebuje....
@yerry Neboj,to zvládneš.Začíná to v hlavě.Miminko hned vycítí nejistotu a neklid.Mě mamka tenkrát řekla,jak víš ,že budeš kojit??Já byla sķálopevně přesvědčená o tom,že kojit budu.Nepřipouštěla jsem si nic jiného a možná bylo dobře,že nebyl internet,on byl,ale používal se minimálně.Takže všechny problémy s kojením jsem řešila intuitivně.Co dnes je problém jsem jako problém nevnímala,nevěděla jsem,že je to spurt,bojkot....Pediatr mi řekl,kojte každé 3h,já kojila podle potřeby.Přece nenechám dítě plakat.
Vůbec nevím,jak jsem to dokázala zvládnout se 3dětmi.Teď jsem si hrábla na dno,8týdnů zánětů prsou,u kojení jsem brečela,ale vzdát jsem to nechtěla.Všechno se zlepšilo,když jsem se smířila s tím,že kromě mých dcer mi nikdo nepomůže.Před porodem stála fronta na kočárek a povozili ji dohromady 6x za půl roku.Já i s 39C lítala s kočárkem a s pejskem.Tchýni ze slušnosti občas pozvu,bydlí 5min od nás,ale náš vztah šel do kytek.
Říct Ti,aby jsi se na kojení vyprdla,nemůžu.Je to to nejlepší,co dítěti můžeš do začátku dát.
Na druhou stranu když to nepůjde,tak to nepůjde a svět se nezboří🙂
Přeji Ti hodně sil 🍀🍀🍀
@alicesky vážu kříž s kapsou uvnitř aLe nemůžu ji to nechat nedokážeme. Má teprve 2 měsíce. ....
Co se tyce zavinování v tom je trošku problém. Máme frejkovu peřinku a zavinutí ji už do klasického perinky nejde. Měla jsem půjčenou tu elastickou ale v tom dostala totální záchvaty vzteku a navíc ji to taky táhlo přes nožky s tou frejkovkou.....😢
@soyevita kezby. .. dnes je to totální katastrofa. Od rána skoro nepije. Jen uhásí největší hlad a konec. Když vidí prso začne ječet. ... za celý den spala dvakrát po půl hodině. Teď usla. Budu ji zkoušet v noci budit. Dnes totiž skoro v noci nepila a myslím že se to podepsalo na kojení po celý den...
Nechci to vzdávat ale zase nechci aby se mala trápila. .. 😢 je to boj. A máš pravdu. Do určitě chvíle jsem prostě nepřipustila možnost ze kojit nebudu a šlo mi to lépe. Pak přišel růstový spurt a ja jsem poprvé připustila ze mi to až tak nejde a začala jsem se bát ze to neustojím a od Te doby se potýkáme porad s necim... a nejhorší je ze nějak nedochází ke zlepšování ale naopak a to potlačuje moje sebevědomí ....
Dneska už byl na nervy i muj chlap a to už je co říct. Když Já prostě nechci aby mala pul života probrečela... chjo 😢😢😢
Ahoj 🙂 urcite to spolu zvladnete. Podle me je to jen nejake obdobi. Mala se jednu chvili taky porad odtahovala a plakala hlavne k veceru, tak jsem holt porad chovala, zkousela nabizet prso a snazila se byt v klidu, i kdyz to bylo nekdy poradne tezky. Zkus ta homeopatika na podporu tvorby mlicka a treba meltu, ta mi pomohla.
Jen pro jistotu...dudlik nebo lahvicku nepouzivas, ze? Ze by to byl treba bojkot..?
Je to normální. Počti si, je tam řečeno vše.
http://www.vnaruci.cz/blog/6_divoke-prokojene-v...