Od narození malého jsem se cpala denně sladkým horem dolem, i díky tomu jsem vůbec nehubla a přestože plně kojím, zůstala jsem na váze s jakou jsme přijeli z porodnice, tzn. cca 83 kg. Už jsem si ale řekla dost, protože nosti 5 měsíců po porodu těhotenské kalhoty je ostuda a zaplatila jsem si krabičkou dietu. De facto to dieta není, protože ta by měla denní příjem jen 5.000kj a já mám 7.000kj, což by mělo být pro kojící optimální. Díky tomu, že se snažím a uzobávám mezi stanovenými jídly naprosto minimálně a sladké prakticky vůbec, mi jde váha docela dolu, za 14 dnů 3 kg, ale hlavně už obléknu předtěhotenské kalhoty🙂. Ale ten problém - malý doteď přibíral raketově, z 3.260g týden po porodu se vykrmil ve čtyřech měsících na 7,6 kg, pak ještě něco přibral, pak jsem začla s tou "dietou" a dneska jsem zjistila, že za poslední týden nejenže nepřibral nic, ale zhubnul, ne nijak zásadně, ale jde to dolu. Chápu, neteče mu už čokoláda🙂, ale co s tím? Zastaví se to a začne zase normálně přibírat? Moc nevím, jak to řešit, jídla mám pro sebe dost, jsem spokojená a nechci začít jíst sladké...
Ještě přidám, že je hodně aktivní, celý den s sebou mlátí, rukama nohama, pase jako ďábel, otáčí se, válí sady, točí se kolem své osy...
Když nedržíš žádnou extrémní dietu, ale normálně zdravě jíš, nemůže v tom být problém. Z jednoho vážení bych nedělala závěry. Třeba už teď taky nebude přibírat tak rychle, když si udělal slušný náskok, kam by se tímhle tempem dostal v roce 😉 Kdyby něco, určitě to vyřešíš s pediatrem... Držím palce, ať jste spokojení oba dva.
No hubnout by asi neměl, ale rozumné omezení příjmu kalorii (aby vystačilo i na kojení) by snad vadit nemělo. Poradila bych se s laktační poradkyní. Když jsem děti větší, tak už tolik nepřibírají, ale něco by přibrat měl.