Kojím a můj syn nesnáší, když piju mléko (kravské). Mohla bych místo něho pít kojenecké, např. nějaké probiotické(Nutrilon), aby mu to zlepšilo funkci střev a hlavně aby měl vitamíny co jsou v mléce obsažené... (Nemůžu jíst a pít žádné mléčné vývrobky! Trpí pak bolestmi bříška.)
Děkuji 😉 😵
kup si v DM Gravimilk, je to instantní mléko s vitamíny pro těhotné a kojící
Jestli ma malej alergii na bilkovinu kravskeho mlika (coz se muze projevit prave temi bolestmi briska...), tak bys nemela opravdu nic, co obsahuje i jen stopy mlika (pozor na syrovatku v kdecem apod). Mrkni do tematu o alergii na bi krav.mlika;-) Ja jsem mliko prestala pit uplne, vysadila mlec.vyr. a do vareni pouzivam OvesMilk. Nutrilon nebo i ten Gravimilk je vlastne susene kravske mliko, takze to vam s tim problemem briska nepomuze. Ja to zacala resit, az kdyz se malymu udelal osklivy ekzem ve 3 mesicich (a boleni briska jsem resila Probiotickymi kapkami, ktere pomohly jen trochu) a vysazeni melc.vyr.nam pomohlo - asi do mesice se mu tvaricky vyhladily a brisko ho taky prestalo zlobit...
Nám teď v porodnici taky primářka říkala, že všechna umělá mléka pro děti jsou na bázi kravského mléka, takže nechápu....
Nekojím a malá přesto na prdíky a bolesti bříška trpí jako kůň ☹ - používáme Bebu
Též jsme měly tento problém. Kupovala jsem pohankového a ryžového zajíce ze zdr. výživy. Mojí touhu chuti po obyč. mléce to moc neuspokojilo, ale aspoň něco 🙂.
Jo, a pokud můžeš kysané výrobky, tak určitě pij a jez.
Ahojky,zkus kozí mléko,neobsahuje mléčnou bílkovinu jako kravské!!!A taky zkus zakysané nápoje,nebo activii,nedráždí malému bříško,jsou zdravé!!!Nám vše moc pomohlo.Hodně štěstí 🙂
Mám stejný problém, syn od narození trpěl bolestmi bříška, doktorka říkala at mléčné výrobky nevysazuji, ve 2,5 měsících už jsem nevěděla co vyzkoušet, řval dnem i nocí a do třech dnů po vysazení přišlo úžasné zlepšení, ale nemůžu ani máslo, sušenky a podobně. Na rohlík si mažu floru light, piju mléko z dm bez laktozy - chutná stejně jako normální a plnotučné ještě lépe. Místo jogurtu jím dětské výživy. Vadí mu i vajíčka. Plně kojím a od porodu císařským řezem trpím nadýmáním po mléčných výrobcích a vejcích také. Nikde nemůžu najít jestli je šance, že se mu to spraví a bude moct jíst vše. Před porodem jsem žádné potíže neměla ani alergie a v těhotenství jsem pila mléko po litrech, bohužel i v šestinedělí...Vám to časem odeznělo??
@nevesta26 bohuzel te nepotesim, syn ma alergii na bilkovinu kravskeho mleka (jiz pri kojeni mel koliky, od prechodu na UM pije Nutrilon Allergy care - od te doby uplne vymenene miminko) ...
pri kojeni mu vadila i vajicka a vcera se potvrdilo, ze ma alergii i na ne... (po prikrmu s vejcem mel osklivou alergickou reakci)... takze ja se jen desim, co prijde dal ... 😒
ja sama zadne potravinove alergie nemam a starsi dcera (jen o rok starsi) take ne ... takze je to "kus od kusu"
nastesti je nadeje, ze se tyhle "ranne" alergie po case vytrati a neponese si je sebou cely zivot
prodám gravimilk vanilka jednou použitý
Ahoj, taky jsme meli problemy, zkusili jsme vse mozne ale nejvic se nam i chutove zalibilo kozi susene mleko. Pak jak byl starsi jsme zkusili i jogurty a chutna. Hodne stesti 😉
Já při kojení taky mléko (a mléčné výrobky) nemohla..malá měla koliky jak blázen. Kravské mléko lze nahradit dobře mlékem sojovým, ovesným nebo rýžovým. Já si kupovala tyto na střidačku...v obchodě s racionální výživou, ale i v lékárně je mají.