Ještě to není úplně aktuální, mám půlroční dítě, ale až mu bude rok, chtěli bychom se začít snažit o druhé. Zatím plně kojím a přemýšlím, jak to potom bude, až bude malému rok.. MS se zatím nedostavila..
Jak to bylo u vás?
mám holky 2 roky od sebe a MS jsem ani nedostala, chtěli jsme brzo od sebe, šla jsem na vyvolávačku,aby jsme se mohli začít snažit a už jsem byla těhotná 🙂
ja jsem plne kojila prvni decko 6 mesicu a osm mesicu jsem mela laktacni menopauzu }i kdyz uz jsem pak zavadela prikrmy a nekojila plne] . prvni menstruace se dostavila po tech osmi mesicich, druha az za rok a pul 😀 do urcity miry funguje kojeni "antikoncepcne" jenom kdy se koji plne a jeste ani to neni 100%. jakmile jsem ale otehotnela, tak se syn sam odstavil (9 mesicu) ac do te doby pil ukazkove -mlicko mu prestalo chutnat. to mi bylo tedy trochu lito. ale rok veku myslim uz je i na pripadnou "odstavku" v pohode, navic vetsina deti se pry koji i behem tehotenstvi bezproblemove dal. Navic ten kojici zaprah uz neni takovy.
Ahoj, já mám děti 15 měsíců od sebe. MS jsem dostala hned po 6N. Prvního jsem kojila 5 měsíců a když mi přestal přibírat a naopak 100g za 3 týdny zhubnul, byl neklidný atd, dostal na noc příkrm, což samozřejmě znamenalo okamžité přejití na UM :( Takže "násilně" či "cíleně" jsem odstavovat nemusela. Dodnes (je mu 17M) je na UM, plně kojím své druhé 2M miminko a starší to bere tak, že mlíčko z prsa už pro něj prostě není, že je to pro mimina. Jinak určitě moc fandím nápadu mít děti brzy po sobě, sice je to opravdu makačka, ale zase to všechno stojí za to! Držím palce!
@karlajasmine Já jsem kojila hodně,v podstatě na požádání,dcera dost málo jí a menstruace se dostavila když jí bylo 15měsíců,od té doby pravidelně,přestože stále kojim. Otěhotnět se dá i při kojení 😉
já vždy otěhotněla do půl roku, ale až jsem přestala kojit. První menstruce po porodu byla 10 měsíc, 11 měsíc a rok a 3 měsíce po porodech. Od té doby pravidelná mezi 29 - 33 dny, ale neotěhotněla jsem. Asi se dá otěhotnět i při kojení, ale já nejsem ten typ. Dětem jsem ale nechtěla kojení rušit, UM nikdy nedostaly a já jsem ráda a asi i hrdá, že moje tělo zvládlo uživit tři přísavky. Jen ta poslední se kojí stále jako miminko a to má už rok a půl, ale taky to snad nebude navždy 😀
Kojila jsem ještě dost intenzivně, dceři byl tou dobou rok, když jsem u velmi četného kojení znovu otěhotněla. Prakticky se mi ještě ani nenastartoval cyklus a i tak se podařilo další.
Všechno jde ;)
Diky za odpovedi.. no vim, ze v tomto se opravdu neda nic planovat dopredu, takze proste uvidime, jak to bude 🙂 Rozhodne chci deti za sebou co nejdrive, ale zaroven se to neda hrotit.. ted je opravdu jeste malej, takze aspon do toho roka pockame a uvidime..
@karlajasmine plne som kojila, ale nie tak "ekologicky" ci ako sa to povie....teda kojila som cca kazde 3h, ziadne kojenie na poziadanie (nebolo treba), ziadne dlhe dudlanie, na to mala cumel....skratka MS mozno aj preto prisla hned po sestonedeli, pekne mi nabehol cyklus, sledovala som plodne dni a aj tak som bola prekvapena, ked som otehotnela na prvy pokus "snazenia" , ked malo dieta 8m...pomerne rychlo preslo na inu stravu a uz ked malo tak okolo 10m, takmer nic si nevycucalo, dala som mu radsej UM, lebo sa mi zdalo, ze odo mna uz nema dostatok mlieka
dalsie dve kamosky maju rozdiel medzi detim 23m, jedna uz pred otehotnenim nekojila a ta druha musela kojenie obmedzit, aby jej cyklus nabehol, po otehotneni este kojila nejake 4m, kym prestala uplne