Prosim o radu. Potrebuji odsavat nejake mleko pro me miminko, nebot s ni nebudu moci v zari nektery dny byt. Ale je to za plneho chodu - male je 5 mesicu a kojim cca kazdou 2.5 hodinu. Podari se mi vzdy neco odsat, ale je to tak 30ml po krmeni. Dotaz je tedy nasledujici: Mohu odsavat do jedne nadobky v prubehu dne a nakonci to zamrazit? Mohu pripadne slevat mlicko dohromady, z predchoziho dne zamrazene a k tomu prilet mlicko nove? Pokud bych odsavala v prubehu dne na nekolikrat je nutne vzdy vysterilizovat odsavacku - to bych musela tak 5x za den sterilizovat. Moc dekuji za rady a odpovedi.
@sabisek určitě je možné odsávat během dne a slívat, zamrazit nejlépe po takovém množství, které dítě pak naráz vypije 😉 stejně tak je možné k už zamraženému přilít vychlazené odsáté MM.
Odsavačku po každém odsávání je potřeba pořádně umýt, sterilizovat určtě tak často nemusíš, já bych sterilizovala max. 1x denně, klidně i obden.
Nasla jsem na kojeni.net odpovedi, ale ne ohledne te sterilizace odsavacky. Chapu, ze mohu sbirat mlicko behem dne, ale jak to mam udelat se odsavackou? Pokazdem omyt - staci, ci vysterilizovat. Nikde toto neni uvedene!
@sabisek Do zmrazeného už čerstvé nepřilívat. Ale slívala jsem si odsáté vychlazené dávky z lednice- ale ne vychlazenou a čerstvou, to se také nemá, a pak zamrazila najednou v množství zhruba na jedno pití.
A odsávačku jsem jen omyla, pokd jsem odsávala často, sterilizovala jsem jen jednou za den, když jsem odávala už jen třeba jednou dvakrát, tak jsem sterilizovala méně často.
@sabisek podívej se na www.kojeni.net do Databáze otázek a odpovědí a dál do manipulace s MM, skladování..... a tam najdeš vše, co potřebuješ. Výborné stránky, pár měsíců po 1.porodu jsem tam hledala informace pořád.