Mám 6ti týdenní holčičku a všimla jsem si, že po kojení se jí vrací mlíčko do krku ☹ vždycky při tom začne hrozně řvát. Taky často ublinkává a někdy, když jí dávám odříhnout, se hodně poblinká ☹
Moje dcera měla reflux prokázaný ultrazvukem už v porodnici. Rozhodně nezvracela obloukem, jak to píše eficenka. Lítalo jí to někdy i nosánkem. Má to prý každé druhé dítě. Kolem 4. měsíce se to výrazně zlepšilo a pak to nějak vymizelo samo.
Ano,může to být reflux. Mé dítě to má taky. Blinká neustále, pořád převlíkám, pořád má pod krkem bryndáček. Prý se to má zlepšit s příchodem příkrmů okolo toho 6 měsíce. Blinká někdy i nosem, dokonce i hodinu po kojení. Chce to klid a nohy v teple. Jo v nemocnici mi doporučili nějaký prášek, který se rozpustí v mléce a dá se miminovi před kojením. Ale nepoužívám to. Spím s miminkem v jedné posteli, abych ho měla i v noci pod kontrolou, když začne ze spánku blinkat.
ahoj syn mel reflux..... zacalo to kolem 4 nedel a trvalo do roka....kazde dite to asi zvlada jinak... ale syn do roka temer jen rval a vubec nespal, chtel byt stale u prsa.....( pali je zaha, tak to chce splachnout) je to zacarovany kruh... ten prasek co zminuje karafiatek se jmenuje NUTRITON- ja ho nedavala neb malemu po tom zas hrozne bolelo brisko....
Pro deti s refluxem je prirozena poloha na brisku.. byl i v kocarku na brisku -musel se vice hlidat
Bylo to narocne, trosku se to zpelsilo s prikrmama, ale uplne vymizelo kolem roku
naše malá ublinkávala až skoro do půl roku, třeba i dvě hoďky po jídle, pak to s příkrmy zmizelo, dokud přibírá tak se to neřeší. Bohužel je to nepříjemná komplikace, ale přejde to 😉
Ublinkávání je vpořádku , dělá to každé mimi. Mělo by to vymizet do 1 roku , pak se to teprve řeší. Kolem půl roku ( +/-) se to ale výrazně zlepší. Zkus podložit postýlku. Jak píše camelinka, když přibírá, nic se neděje,je to jen nepříjemný.
reflux by měl být spíše to , že Ti bude zvracet obloukem daleko.... Když si jen tak ublinkne, tak to je většinou normální 🙂 zkus ji nechávat déle odříhnout....