Mléko - za půl hodiny má zase hlad

neznama09
6. srp 2018

Ahoj mamky,
chci se zeptat, nakojím malou a ona mi třeba za půl hoďky řve a hledá prso, pořad má málo, myslíte že mám zkusit nasadit sunar? Byla jste natom ňáka podobně? 🙄😳

janey007
6. srp 2018

@neznama09 já bych ji znovu nakojila... Kojím, jak malá chce, je mi jedno, jak často 🙂 navíc, v těch hicech, má možná víc žízeň ;) hlavně nestresovat se.

neznama09
autor
6. srp 2018

@janey007 Jo to já taky kojim kdy chce, ale v noci mi třeba pak ani nespí

meesha
6. srp 2018

@neznama09 no a co tim sunarem vyresis? 😃 proste kdyz chce, tak ji nakoj, zadna veda 😉
Nekdy si celou noc pocucavaji, nekdy radsi spi, nekdy maji vetsi spotrebu, bekdy chce jen byt u tebe 😏

no_title
6. srp 2018

děti tak do cca 3 měsíců dělají běžně. Taky jsem kojila co půl hodiny. Kojení není jen o jídle, ale i o potřebě uklidnění apod. Jen ji nakoj kdykoli potřebuje 😉. Přes den můžeš kojit v šátku nebo nosítku, ušetří ti to dost času 😉. V noci je super společné spaní ať nemusíš vstávat.

ronja55
6. srp 2018

@neznama09 Kojení ale není jen o jidle. Prso uklidňuje, pomáhá na bolavé bříško. Kojte jak si mimčo řekne. Já mela maleho první dva měsíce na prsu 24 denne. Je to uplně normální. Hlavně prosim nedávejte sunar, tím by jste vše uplně zkazila. Pokud mimco přibíra, tak by vam to akorat nabouralo kojení. A takový příklad. Synovi je 10 měsíců a stále má v noci potřebu být na prsu. Třeba si pul noci spokojeně podudává a u toho dřímá. A hladem to fakt není, má 11 kg. Děti proste potrebuji blizkost maminky, tak jí svému dítěti prosím neberte.

veronicka89
6. srp 2018

Vzdyt je to novorozenec ...ten je na prsu furt 😉 koj koj ...a neres cas hodiny ...kolik vypije ...nic 🙂

priefi
6. srp 2018

@neznama09 a na zaklade ceho si myslis, ze chce prso? Duvod place muze byt i jiny 😊 plinka, chce zmenu prostredi, chce spinkat. V techto hycech ale muze mit zizen, takze bych nakojila. Um bych nedavala.

priefi
6. srp 2018

@neznama09 ted se koukam, ze mas uplne cerstve novorozene dle profilu, koj, koj koj. Takove mimi teprve tvori poptavku po mlicku a jak jsem psala viz vyse, v tech hycech je dobre kojit casto. Um neni reseni

calvac
6. srp 2018

@neznama09 UM nezkousej,to ma vzdy casu dost. Jak pisou,kojit a kojit. Takova malinka miminka se koji casto,laktace teprve startuje,tvori se mlicko poptavka-nabidka. Neznam asi nikoho,kdo by kojil takove malinke mimi spolehlive treba co dve hodiny. Muj prcek se takto casto kojil cele prvni dva mesice,pak si tak nejak sam nastavil svuj intervalovy rezim. Navic pozor na nynejsi vedra,at ma mala dostatek tekutin. Kojeni zdar!! 🙂

calvac
6. srp 2018

@neznama09 Navic chce byt jiste u maminky,je malinka. Odpocivej s ni,vzdy kdyz spi,at mas silu.

neznama09
autor
7. srp 2018

No nakonec jsem zjistila že se mi mléko ztratilo 😏

ronja55
7. srp 2018

@neznama09 Mleko se nemuze jen tak ztratit, jak jste zjistila že se jako ztratilo?, mimčo nepřibírá?. Pokud kojite podle potreby ditete, neni mozne o mleko přijit...

calvac
7. srp 2018

@neznama09 To neni mozne,jak jsi na to prisla?

priefi
7. srp 2018

@neznama09 blbost. Zkus vic pit v tech hycech, muzes byt dehydrstovana a pak je mlicka mene. Zkus i kojici caje

linee
7. srp 2018

@neznama09 muze to byt spurt, ale muze take byt, ze uz mleko nemas. Jak si na to prislo? Idealni je vazit pred a po kojeni, abys videla, kolik mala pribrala a nebo zajit na kontrolu na zvazeni treba ted a pak za dva dny a uvidis. Pokud je nespokojena a nespi ti ani v noci a porad chce prso, tak bych rekla, ze je to tim mlekem:(

neznama09
autor
7. srp 2018

@linee Byla jsem na kontrole a řekli že nemám mléko, že mám nasadit UM

meesha
7. srp 2018

@linee nestras ji :D kam by asi tak zmizlo tak najednou ☝️
@neznama09 horko, nekomfort, spurt + vsecko co tu padlo, muze i hur spat, to je jasne. V 3m se uz prsa nenalivaji a malokdo neco odsaje. Takk klid, prikladej a nepanikar

meesha
7. srp 2018

@neznama09 prosim te, jak na to prisli, to mi teda vysvetli 🙈

Hele, my na dalku nemusime vedet o necem o cem oni vi, muzem se mylit. Ale za me-zavolej si dobrou laktacni, na 99% je to nesmysl. Pokud o kojeni stojis.

ronja55
7. srp 2018

@neznama09 Tak to jako nechapu jak to zjistili, to vam jako zkusili odstřikat a pak rekli, jo neni mleko nebo jak jako?. V životě mi nikdo nekontroloval kolik mam mleka. Proste se jen na kontrolach dite zvazilo a kdyz melo přirustek, vunec nikdo nic neresil. Pokud mala alepson neco pribrala, tak kojte dal, ono se to rozjede. UM je až jako poslední moznost kdyz fakt dite dlouhodobě nepribira. Ale takovych připadu je minimum. Spise to matky vzdaji pri prvnim problemu a pak vsude vykladaji že se mleko ztratilo 😃

licorice1
7. srp 2018

@neznama09 Mozna by nebylo od věci zkusit homeopatikum Ricinus Communis 5 CH na rozkojeni.

2hanah
7. srp 2018

@neznama09 A jak přibírá víte? Já třeba kojím, ale mléka nemám dostatek, tak bohužel přikrmuji. Mám teda homeopatika na podporu kojení, kojící čaj, i odsávačku, ale ani tak to někdy nestačí 😐

2hanah
7. srp 2018

@neznama09 zkusila bych ta homeopatika ricinus communis 5ch, mně zabírají výborně, laktační říkala první dva dny si vzít 3 granulky u každého kojení, pak dávat ty 3 granulky 3x denně dokud nezpozorujete zlepšení, pak dvakrát denně, jednou až vysadit a hlavně přikládat v noci a zkuste se s malou vyspat, pokud to půjde, únava dělá hodně.

neznama09
autor
7. srp 2018

@2hanah No konečně to někdo chápe, taky zkouším odsávat, ale proste neodsaji tolik,malé to nestačí tak dáváme i Nutrilon

luj89
7. srp 2018

@neznama09 jezisi, kdo vam rekl, ze nemate mleko? :'(. Asi pediatr, ze? Me uz je z toho normalne do place, jak jsou schopni z kojici maminky behem par dni udelat nekolici... Normalne koj, i po 10 minutach, zahod UM a zavolej laktacni poradkyni. v opacnem pripade se rozluc s kojenim. Mleko se nemuze jen tsk ztratit, vazeni pred a po kojeni je zbytecne, stresujici a o nicem nevypovida. Nektere maminky nic neodstrikaji, nevymacknou ani kapku a presto je ditko ok.

zelenaesmolda
7. srp 2018

@meesha treba ma hlad,nemusi mit dost mlika nebo je mliko hladove,sunarem vyresi to,ze dite nebude rvat hlady

@neznama09 ja jsem mela uplne stejny problem,nemela jsem dost mlika,mala rvala hlady,zhubla,doktorka se me ptala jestli ji slysim polykat coz ja jsem neslysela tak doporucila dokrmit po kazdem kojeni,nakonec jsme presly na nutrilon uplne,nemelo to smysl,mala se nechtela ani prisat,po kojeni rvala hlady a byly jsme ve stresu obe,ted jsme v klidu

kittyy17
7. srp 2018

Proč jsem se rozhodla přestat kojit po 14 týdnech.
Měla jsem ukázkové těhotenství, žádné komplikace, týden po termínu mi doktor řekl, že porod se nechystá, mám tlak a čípek jako na začátku těhotenství, a že bych mohla být těhotná klidně dalších 40 týdnů, a objednal mě na desátý den po termínu na vyvolání. Po dvou dnech vyvolávání se nic nestalo, a tak jsme se třetí den přesunuli na operační sál a hezky v poklidu provedli císaře.
Můj syn měl 4,11 kg. V porodnici neustále řval hlady, po každém kojení jsem si volala o dokrmení, při odchodu vypil 15 ml ode mne a dalších 50 ze stříkačky. Doma jsme bojovali, hodně blinka po krmení, po kojení jsem ještě chystala 60 ml Nutrilonu, do toho ho strašně bolelo bříško a vyžadoval nošení na tygrika až do usnutí.
Po 10 dnech jsem se rozlomila natolik, že už jsme nemuseli dokrmovat, a začalo pravé peklo. Po kojení se strašně poblil, a pak řval, dala jsem znovu prso, znovu se poblil, a řval, dala jsem zase prso, zase se poblil, a řval, až se urval a usnul. Po hodine spánku všechno nanovo. Po dvou dnech už jsem byla totálně vyčerpaná, a tchýně mě nechala spát a dala mu flašku.
Vzbudila jsem se a našla vysmate spokojené miminko, a rozhodla jsem se, že takhle to bude lepší.
Musela jsem si nechat u gynekologa zastavit laktaci, byla jsem jak dojna krava.

kittyy17
7. srp 2018

Přestala jsem kojit po 14 dnech, ne týdnech, bože ten tablet si píše co chce...

luj89
7. srp 2018

@zelenaesmolda Hladove mleko neexistuje, rvat hlady prestane i po nakojeni. Jinak dokrm UM lahvi samzrejme v naproste vetsine pripadu zpusobi, ze jednoho dne se prejde na um uplne.

meesha
7. srp 2018

@neznama09 ale pochop, ze to, ze neodstrikas neznamena, ze nemas. A tim nutrodem proste o mleko prijdes, neni poptavka neni nabidka. Prsa se prizpusobi na obe strany. Jak myslis, no. Ale ja bych se snutrilonem neprudila, proste bych s ni zalezla do postele a at si pije kor v tom horku, treba porad. Za chvili bude mlika az az. Nejsem laktacni, jen mam tri deti, kojim sesty rok a vim jedine: chce to klid a nepremyslet o tom a nepochbovat. Pokud nemas nejakou vaznou nemoc apod., o mliko neprijdes. Pokud nedas UM. Zvaz to 😏 muzes na dva dny zkusit, to se nic nestane, a sama uvidis 🙂

ronja55
7. srp 2018

@neznama09 já neodsaji nic, ani kapku a kojim už 10 měsíců. Malý ma 11kg. To jestli odsajete nebo ne, vubec nic nevypovidá o množství mleka. Teď zaleží na tom jestli fakt chcete kojit, nebo vam nevadí že bude dite na UM. Pokud chcete kojit, tak zahoďte UM, zavolejte si laktační poradkyni, ať vam zkontroluje přisátí a pak jen kojte a kojte. Zalezte si s malou do postele a na vse se vyprdněte a fakt jen kojte. Dyť o tom šestinedělí je.