Dobrý den,
máme problém s jídlem. Mám tříměsíční miminko, které jsem nedávno (bohužel) přestala kojit, jelikož mi dva měsíce v kuse řvalo u kojení - neplakalo (žádné slzy), ale řvalo. Byla jsem z toho ve stresu. Došlo to až do toho stádia, že jsem ztrácela mléko a musela přestat kojit. Trápili jsme se oba. Přešli jsme tedy na příkrm. Nejdřív byla spokojená, klidná a teď poslední dobou řve i u lahve. Nemáte s tím také zkušenosti??? Nevíte, čím to může být???
Co savička, neteče to moc? nebo málo?
@jiriknatal
@klarka711
Kdyz je to takhle vecer, je to dost bezne. Jde pry o vyvojove stadium plus vecer je mleka min a dite se musi vic snazit, aby ho ven dostalo. Mne to delaly vsechny deti, ted treti kazdy vecer to same, takze pred spanim proste kojim za chuze a to houpani ji uklidni tak, ze se poradne naji.
Přesně tohle mi dělala mala . A ja pak zjistila ze ji to málo teče . Takže z prsa to málo teklo a pak i ze savicky . Přešla jsem na savicku s více dirkama a byl klid .
u nás je na vině nejčastěji "bublina" - jak píše @jiriknatal "Chce se prisat, nejde ji to, zacne neskutecne plakat a je po kojeni" - tak vezmu do šátku a ponosím - a pak zkusím nakojit znovu
ale občas to nezabere (asi už je mlíka málo a ona se vzteká, že má hlad a teče to moc pomalu) - tak holt dokrmuju (ale stačí 60ml UM - používám Bebu, lahvičku Avent a dudlík 1) - uklidní se a pak znovu dokojím
když ani to nefunguje, tak masáž bříška...
dcerce jsou necelý 4m a vztekat u kojení se začala před 3.m
přeju pevný nervy a ať se to rychle zlepší
@jiriknatal u nas se to opravdu nedalo vydrzet. Nejdřív řvala jen přes den u kojení a asi cca po měsíci začala řvát i v noci. Nedalo se to vydržet a tak jsem s tim musela přestat. Obě jsme trápily, ale Vám držím palce at nepřestáváte a jde Vám to 🙂
@klarka711 Třeba je lenivější a nechce tolik tahat. Za jak dlouho vám vypila tu jednu dávku, když pila a nevztekala se? Mám holky dvojčátka a dokrmovala jsem je už v porodnice a tam aby to bylo rychlejší, měly sestry savičky s větší dirkou, tak se na to holky naučily a doma mi u krmení řvaly, dala jsem větší savičku a bylo fajn. Tak zkuste koupit větší a uvidíte. Přeji, ať je brzy lépe. 🙂
@kamste s UM nechci zacinat, tak snad to zvladnem. Asi to je opravdu tim ze to uz hur tece a musi se vice snazit plus asi i brisko. Je mi to tak lito kdyz na ni koukam, jak se chce prisat a ne a ne se to povest. Pak to vzda:D Kdyz se ale potom uz uklidni a vydrzi nejakou dobu klidna, tak pak uz pije🙂
@klarka711 to verim, je to o nervy, clovek chce aby byla mala spokojena a nic 🙂) taky Vam drzim palce at to prejde.
@jiriknatal já už musela začít přikrmovat - dcerka totiž zhubla!!
a bohužel nemůžu zalízt s mimčem někam na celodenní kojení (příp. stimulaci odsávačkou), protože mám doma 2 starší "tygry"
u předchozích jsem problém neměla (dceru jsem kojila 2 roky a syna rok a to jsem zkončila kvůli těhu)
ona holt po šestinedělí produkce mlíka klesá a už není takový nadbytek - a udrží se kloudně jen při řádné stimulaci (časté kojení, důležité je aspoň jedno noční kojení, příp. odsávání, čaje na podporu laktace...)
přeju ať Vám to vyjde a můžete plně kojit jak dlouho budete chtít
Zdravim,
mam dceru,mesic a pul a zacina mi v poslednich dnech vecer taky "rvat" u kojeni. (Pres den v pohode.) Chce se prisat, nejde ji to, zacne neskutecne plakat a je po kojeni. Musime ji utisovat a po nejake dobe nabidnu prso a napije se jen trochu a usne. Tak snad se nam to zlepsi a budem kojit dale.