Miminko pije méně mléka. Zkušenosti?

wulady
30. kvě 2022

Dobrý deň mam trojtýždňové bábätko plne kojene len problém je ten že najskôr veľa papalo a dosť pribralo zo dňa na deň prestal nejak papať a začal aj blinkat bola som v nemocnici aj u jeho doktora záver ten že má plné bruško a je prejedeny mám mu Max dávať jeden prsník 10min len že za tú dobu vypije 10ml(važila som pred a po kojeni ) čo mi príde extra malo aj po 4hod niekdy po kojeni 10-15min plače a znova chce nič skoro nevypije a mlieka mám dosť pred tým za takú dobu cca 20min mi vypil aj 70-80ml máte niekto skúsenosti ???

sirinfirst
30. kvě 2022

Nechala bych si od laktační poradkyně (ideálně z Mamily) nechat zkontrolovat techniku kojení. A vyprdla bych se na vážení a řídila se miminkem. Stejná blbost je kojit na čas. Vlastně s pediatrem kojení vůbec neřešit..

lidija1234
30. kvě 2022

@wulady nechávala bych mimi pit kolik samo chce pokud prospívá a po jídle nepláče že by ho bolelo bříško z prejezeni tak bych mu kojení neukoncovala pokud chce dál pít. My jsme sice na UM ale malý mě pije od. 1mesice 90 ml výjimečně do něho dostanu 110 ml a už mu je 8 měsíců. Rid se dítětem a ne tabulkami a co si budeme někdy je lepší to doktorům odkyvat ale pustit to druhým uchem ven. Nedokážu si představit že by malej měl hlad ale já bych mu nedala najíst aby moc neprobral.

wulady
autor
30. kvě 2022

@sirinfirst práveže ja ho nechávam a ani ho nebudim nechám ho nech si povie samo bola som aj u laktacnej na začiatku lebo som ho zle prikladala a poradila mi ako správe začať kojit vtedy začal pekné papať aj priberat a pribral dosť za týždeň 500g a potom za 3 dní 200g posledných 4-5 dní mi takto malo papa a po10min sa odtlači samo a po cca pol hodine zase plače lebo je hladné

jjasmina
31. kvě 2022

@wulady já jsem nevážila, kojila jsem dle potřeby a někdy skoro furt, mala sem tam blinkla, ale když chtěla dala jsem zase. U nás se kojilo kolikrát snad nonstop s nějakýma pauzama