Ahoj maminky. Chci se zeptat jestli má některá z vás podrobnou zkušenost. Mám pětitýdenního chlapečka, plně kojený. Poslední dva dny odmítá pravé prso. Vždy když ho přiložím, tak se začne odtahovat a hrozně plakat. Dám ho k levému a pije úplně normálně. Nechápu co se děje, předtím z něj pil bez problému. Po chvilce to zkusím znova a to samé. Prsa bych potřebovala prostřídat, to levé už mám takové ožužlané, citlivé. Je to hrozný boj ho nakojit. Pak stejně kňourá, mám pocit, že není nikdy spokojený, nasycený.
Také jsme měli takové období, dávala jsem mu z prsu co nechtěl vleže a bylo to. Horší je to pak někde mimo domov 🤦♀️🤣
@petralp U nás to trvalo asi 10 dní, ve dne jsem trpěla,ale v noci v polospánku jsem ho vždycky ošulila 🤭
Jinak vám děkuji na info. Teď jsem aspoň klidnější, že nejsem sama. Už mě napadali různé věci, proč to nejde. Uvidíme, třeba ho to zas přejde.
@petralp já to taky zažila a přesto, že jsem se snažila dělat vše proto, abych kojila z obou stejně a naopak z toho co nechtěl jsem se snažila dávat častěji, stejně se to nedařilo a zhruba od 3 měsíce až do roku jsem kojila tak z 90% jen z jednoho prsa. I tak syn přibíral abnormálně hodně, tělo si s tím poradí. A i pak u druhýho dítěte jsem měla opět větší potíže ze stejného prsa. Prostě asi jsem tam něco měla trochu jinak.. ale i kdyby to nešlo, plně kojit se dá i z jednoho..😉
Obě dcery se kojily jen z levého prsu cca od 3 měs do 2 let. Jim to nijak nevadilo, mně to trochu vadilo 😂 měla jsem levé prso o dvě čisla větší. Zpočátku pravé prso tolerovaly v polospánku, později už ani to ne. Nijak je to ale nepoznamenalo a kojila jsem je do dvou let obě.
@petralp To je úplně normální, zkus ho ošulit třeba kojící polohou fotbalista, to u nás zabíralo spolehlivě (je natočený stejně jako na to oblíbené prso) nebo jinou polohu. Obě moje děti měly období, kdy nějaké prso nevím proč nechtěly...