Miminko a kojení. Máte nějaké rady?

marketka_m
7. črc 2020

ve 22 telefon od svagrove..zhroucena...ze mala porad chce prso..ale jako dudlik nez aby duvodem bylo jidlo (9 mesicu)..cely den ji uz mala nejake jidlo..vecer kase,pak prso..ale spise to uz prej vede k prso-dudliku..a proto se rozjodla to omezit..dneska od 19 hod do 22 se snazila malou utisit..neslo to...bojovala..po kojeni dal do postylky,zpivala,hladila,prichazela co nejakych par minut..a snazila se protahovat cas..ale srdce ji to rvalo jak mala rvala...nakonec se ji to podarilo..(dite asi vycerpanim usnulo)...a ona resi co dal..ze prece takove dite jiz v noci prso nepotrebuje..a ze si s ni hraje..a jak to ma udelat aby dite pochopilo ze prso.neni dudlik...damy nejake rady?ja tohle u maleho neresim..nevim co ji rici,jak ma dal postupovat..cilem neni prej akonceni kojeni ale spise odstraneni praa jako dudliku

puhelin
7. črc 2020

Tak at se vzije do situace toho miminka. Ach jo. :( Urcite mu rostou zuby, boli ho to. Je z toho na dne sil, ma strach, netusi co se deje. A do toho hodi vidle matka, ktera se rozhodla, ze tu pro dite nebude, protoze prece ma vecer narok na sve potreby a miminko si ma pomoc samo. Jak to ma miminko vyresit? Pricucne se k mamince, aby ho tam nenechala samotneho. A ona schova prsa pod tricko a pocka, az vykrucenim usne.

mariegroth
7. črc 2020

@marketka_m Tak Ja maminku chapu. Je to narocne. Je to tezke pro maminku i miminko. Asi bych zkusila co nejvice dite nosit pres den. A co nejvice kontaktu. Maminku bych podporila a utesila. Nebude to naporad.

muhehehe
7. črc 2020

Já nerozumím, co řeší. Proč chtějí mámy ,,vychovávat" takovéhle prcky. Je to miminko, potřebuje pro svůj klid prso, tak ať ho dostane... nebude ho chtít x let v kuse, je to jen období, potřebuje maminku. A že prso není dudlík... divná úvaha, vždyť je to naopak... ;)

eithelwing
8. črc 2020

Maminku chápu, kojení má být příjemné všem zúčastněným, tedy i mamince.
U nás jsme v takovou chvili zapojili tatinka. V roce a něco dcery jsem ji nechtěla už kojit v noci. Efekt uspávání se ztratil, dcera nepila, spíš se jen chechtala. Narušovalo to noční spánek. A tak mě na týden vystřídal manžel. Po něm dcera mleko nechtěla. 🙂 Po týdnu jsem opět začala uspávat ja.

palja
8. črc 2020

U nás to bylo v tomto věku podobné, bylo to vyčerpávající, ale řídila jsem se potřebami dcery. Kojila jsem jí i v noci, klidně každou hodinu, moc toho nenaspala. Někde jsem se dočetla, že to může být tzv růstový spurt, což by odpovídalo. Byla hodně vztekava, plactiva, nic jí nebylo dost dobré, chtěla být pořád na prsu. Nikdy bych jí nenechala vybrecet a usnout vyčerpáním.

marketka_m
autor
8. črc 2020

@puhelin se
@mariegroth
@muhehehe
@eithelwing dekuji za reakci..je to narocne..a jak maminka citi ze by se to melo omezit.asi to neni tak jednoduche..

@palja muj maly taky nekdy chce co hodinu..

chrystyanna
8. črc 2020

může naopak se chtít t v noci dopit a uklidnit... přes den je jídlo, mliko má málo, tak se chce nacpat aspon v noci, může mít strach, že mliko zmizí, proto drží prso pořád. Samozřejmě se tím i uklidňuje, že máma je pořád pro něho tu.

95newmommy2020
8. črc 2020

A co dat normos dudlík ? To nepomáhá ?

marketka_m
autor
8. črc 2020

@95newmommy2020 dudlík nechce plive .. můj malý dělá to stejné 😀 je to v rodině :D

95newmommy2020
8. črc 2020

@marketka_m Jeeej no zas se aspoň nebude trápit s odnaucovanim. :D