Miminko 5 měsíců. Je možné, že už mlíčko nestačí?

goovana
8. únor 2022

Ahoj holky
Mám druhé miminko
Plně kojím
V porodnici po 3 hodinách
Po 3 týdnech po dvou hodinách
Od 3 měsíce po 1.5 hodině a od včera po hodině
Je možné že by mu už moje mlíčko nestačilo?
Příkrmy ještě nejedeme z důvodu atopickeho ekzému a máme ještě problémy se strevami
Zítra jdeme k mudr na prevenar tak samozřejmě poresim s sní
Už nedávám vstávat po tak krátkých intervalech
Mám doma ještě dvouletacku

zuzroko
8. únor 2022

@goovana prijdu si jako bych to psala ja. Mame to uplne stejne i s tou dvouletackou. Zkusila jsrm UM a zadna zmena, takze asi pevne nervy 🙏😂

mamikry
8. únor 2022

@goovana To muze mit ruzne duvody, rustovy spurt, zoubky... Jestli pekne pribira a cura, patrne mu mlicko staci. Jestli ma ekzem a bolave brisko, dost mozna se u prsa jen uklidnuje. Nas maly to tak ma. Ekzem resite jak? Mas vysazene mleko, pripadne dalsi alergeny? To totiz casto muze za bolest briska a atopii.

goovana
autor
8. únor 2022

@mamikry od narozeni máme spatne střeva bude prostě náchylnější na střevní virozy již dvakrát jsme byli hospitalizovany v nemocnici plenek počuranych těch 7 denně je
Zoubky ani náznak
Přibira ukázkové máme 8,5 kg a 74 cm
Mléko jsem vysazene měla měsíc a žádný vliv to nemělo
Um zatím davat nechci

jjasmina
8. únor 2022

@goovana já kojila co hodinu a strašně dlouho a obzvlast pak zase celé noci, takže mlékem to nebude

kosi_cek
8. únor 2022

Nemyslím si, že by to bylo z nedostatku mlíčka, či hladu, kojené děti to tak prostě mívají. Chtělo by to nevstávat a odpočívat u kojení, také se nedoporučuje koukat na hodinky, to se taky člověk zbytečně probudí. Pokud vše proběhne v polospánku, aniž by se člověk plně probudil, tak se to dá. Já třeba nemohu napsat, v jakých intervalech kojím, často ani jak dlouho, ale beru to pocitově, někdy je to přes určitou míru, kterou ještě vnímám jako komfortní a někdy ne a ta období se střídají.. Každopádně ano, děti mi cca tak do 3. měsíců spaly v noci krásně a pak to začíná a je to v takových více, či méně snesitelných vlnách, přičemž to nabírá ještě větší grády mezi 1.-2.rokem...Mě vyhovuje, že chodívám spát už v 9h k vůli staršímu, takže i když celé noci prokojím, cítím se opravdu odpočatá.

goovana
autor
8. únor 2022

@kosi_cek tak u mě nepřipadá v úvahu kojit v polospanku
Manžel je trochu sobec a myslí si že vyspat se může jen on
Takže já musím vstát kit do pokojíku pro malého a Do obýváku chodím kojit a takto celou noc

kosi_cek
8. únor 2022

@goovana popravdě, tento systém si při kojení nedokážu představit, spím přímo s dítětem, prsa volně, manžel se vyspí (hned vedle nás), ten ani neví...Takto jsem spala se všemi dětmi a kojila je, jen s druhorozenou ne, s tou mi to nějak nešlo, možná jsem si její potřeby špatně vyložila, každopádně jediná skončila na UM a taky jediná spala, jenže ona spala i během kojení a spala, i když pak začala ztrácet na váze...Ale ono to už tak bývá..vždy něco za něco, většinou nic není jen tak...

michaela666
8. únor 2022

@goovana Kupte postel do pokojíčku k malému a spěte tam spolu. Mohla bych se vykašlat, abych v noci chodila po bytě a ze spánku nic neměla. Dcera je na UM, spíme všichni v ložnici a když se budila, zvládla jsem rychle u postele připravit mléko a byl klid. Určitě to trvá déle než přiložit k prsu. Když se manžel potřeboval vyspat, zůstal v obýváku.

goovana
autor
8. únor 2022

@michaela666 máme maly pokojíček už tam ma dcera postel dve skrine a teď malého postýlka a přebalovak
Jina postel se tam už nevejde...
Takže nezbývá než proste počkat až bude pořádně jist...

goovana
autor
8. únor 2022

@kosi_cek na váze neztrácí
Roste krásně až mi přijde že roste moc rychle
No budu to tak uolt praktikovat dal

drakenn
9. únor 2022

větší dítko, větší potřeba mléka? Bude to jen období, potřeba většího kontaktu