Dobrý den,chtěla by jsem se vás zeptat..
Mám doma čerstvě měsičniho syna,do nedavna jsem kojila normalně ale asi 3dny máme problem vydrží pít jen tak maximalně 10min a vždycky hltal aspon tu půl hodku.
Po kojení vždy všechno vyzvrací,a začne zase plakat jako by měl hlad :( už fakt nevím co stím,jestli mám dát radši sunar
@paracka s odřihavaním problém nemame 🙂 Jinak děkuji za radu.Snad se to vše spraví
@gabrielkka seznam laktacnich poradkyn najdes na webu, za sebe doporucuji laktacni poradkyni maminku. Pak ta navsteva neni tak draha.
🙂 🙂
Jeste me napada nosit ve vyvysene poloze po kojeni, hned nepokladat na zadicka a co mi pomohlo jsou kapky sab simplex, jsou na prdiky a prijde mi ze tolik neblinka
jéé tak s prdíkama máme taky problemi :( mi zatím teda zkusili jen kapky stoptusin ale jsme snad jediní kterým nepomahaj :( pak jsme koupili fenyklovej čaj,bohužel prý není doporučene davat když se mimi kojí :( tak vážně nevím ..ale sab simplex rozhodně zkusíme 🙂
@gabrielkka Feniklový čaj pite vy,veľa,aby sa dostal aj do mliečka..aj ja som to tak robila počas kojenia,keď mal syn problémy s črevami.
Skúste urobiť krátku pauzu počas kojenia,dajte odgrgnúť a potom pokračujte v kojení...
@polaks tak nakonec ten hipp dětský fenyklový čaj vypiju ja 😀 😀 Ale samozdřejmně děkuji za radu 🙂 Ted budu pít jak o závod 🙂
Pri kojeni davat pauzi,jako treba nechat ho minutu pit,pak treba minutu pauza,aby tak nehltal,proto pak muze zvracet.Nebo pred kojenim i behem podat NutriTon,to se dava detem,ktere ublinkavaji.Urcite vysvetli dr.nebo i v lekarne.Ale urcite bych se Sunarem pockala,pokud ti mimco normalne pribira nebo nehubne.Opravdu je asi nejlepsi volat laktacni poradkyni,poradi,vysvetli,uklidni.Jo a dite ji prvnich 5 minut,pak uz je u prsa asi spis jen pro zklidneni🙂.
@gabrielkka no jasné,ja som ich pri kojení najmladšieho vypila hektolitre...
@anezka1 Tak to jsem nevěděla že jí jen 5 min,to ste mě docela i uklidnila 🙂 Já vždy byla názory čím dýle jí,tím toho více sní 🙂 NutriTon to neznám ani jsem o tom snad neslyšela ale o5 děkuji za radu 🙂
@polaks Tak jdu na to 🙂
@anezka1 No to nieje až taká pravda,že dieťa je len 5 minút a potom už len na sklidnení...Je hromada detí,ktoré sa nedokážu dostatočne napiť za 5 minút,veľa detičkám to trvá aj 20 minút,než sa vôbec dopracujú k zadnému mliečku,ktoré je pre ne tak dôležité...Ak by každá matka odstavila dieťa po 5.minútach od prsníka,veľa detí by bolo asi podvýživených....viď môj syn MArtin,bol to nejdelík už od narodenia a než som ho nakojila a cítila,že sa dostal až k podstate trvalo to veru 15-20 minút...Dcéra bola rychlík,tá vytiahla obe prsia do poslednej kvapky za 5 minút,bolo úplne počuť,ako jej to mlieko "padá" rovno do žalúdka!
@polaks Samozřejmě, každý dítě je jiný. Já taky syna kojila i půl hodiny, až mi bylo dr. řečeno, že se nasytí hlavně v prvních 5ti minutách (samozřejmě to člověk nemůže odpočítávat). Chtěla jsem tím říc, že pokud přibírá, že by mu těch 10 minut mělo stačit.
@gabrielkka Nutriton mi byl dr.doporučen u prvního dítěte, je to opruz, rvát do nich v průběhu kojení, když ječí hlady, ale holce to zabíralo, až se jí to postupně upravilo samo.
@anezka1 snad to zabere i u nás
Neboj, to se všechno upraví. Je to ještě prcek. Hodně štěstí.
@anezka1 Děkuji 🙂
@gabrielkka mezi kojenim aspon hodinku a vzdy dukladne nechat odrihnout, volej laktacni poradkyni, podiva se jak kojis a poradi ti. Me se osvedcila na kojeni poloha vodorovna neboli svisla, mimco je pekne prisate a nenatahuje vzduch. Sunar nedavej