Měsíční syn vydrží pít jen 10 minut a pak vše vyzvrací

gabrielkka
4. únor 2015

Dobrý den,chtěla by jsem se vás zeptat..
Mám doma čerstvě měsičniho syna,do nedavna jsem kojila normalně ale asi 3dny máme problem vydrží pít jen tak maximalně 10min a vždycky hltal aspon tu půl hodku.
Po kojení vždy všechno vyzvrací,a začne zase plakat jako by měl hlad :( už fakt nevím co stím,jestli mám dát radši sunar

paracka
4. únor 2015

@gabrielkka mezi kojenim aspon hodinku a vzdy dukladne nechat odrihnout, volej laktacni poradkyni, podiva se jak kojis a poradi ti. Me se osvedcila na kojeni poloha vodorovna neboli svisla, mimco je pekne prisate a nenatahuje vzduch. Sunar nedavej

gabrielkka
autor
4. únor 2015

@paracka s odřihavaním problém nemame 🙂 Jinak děkuji za radu.Snad se to vše spraví

paracka
4. únor 2015

@gabrielkka seznam laktacnich poradkyn najdes na webu, za sebe doporucuji laktacni poradkyni maminku. Pak ta navsteva neni tak draha.

gabrielkka
autor
4. únor 2015

🙂 🙂

paracka
4. únor 2015

Jeste me napada nosit ve vyvysene poloze po kojeni, hned nepokladat na zadicka a co mi pomohlo jsou kapky sab simplex, jsou na prdiky a prijde mi ze tolik neblinka

gabrielkka
autor
4. únor 2015

jéé tak s prdíkama máme taky problemi :( mi zatím teda zkusili jen kapky stoptusin ale jsme snad jediní kterým nepomahaj :( pak jsme koupili fenyklovej čaj,bohužel prý není doporučene davat když se mimi kojí :( tak vážně nevím ..ale sab simplex rozhodně zkusíme 🙂

polaks
4. únor 2015

@gabrielkka Feniklový čaj pite vy,veľa,aby sa dostal aj do mliečka..aj ja som to tak robila počas kojenia,keď mal syn problémy s črevami.
Skúste urobiť krátku pauzu počas kojenia,dajte odgrgnúť a potom pokračujte v kojení...

gabrielkka
autor
4. únor 2015

@polaks tak nakonec ten hipp dětský fenyklový čaj vypiju ja 😀 😀 Ale samozdřejmně děkuji za radu 🙂 Ted budu pít jak o závod 🙂

anezka1
4. únor 2015

Pri kojeni davat pauzi,jako treba nechat ho minutu pit,pak treba minutu pauza,aby tak nehltal,proto pak muze zvracet.Nebo pred kojenim i behem podat NutriTon,to se dava detem,ktere ublinkavaji.Urcite vysvetli dr.nebo i v lekarne.Ale urcite bych se Sunarem pockala,pokud ti mimco normalne pribira nebo nehubne.Opravdu je asi nejlepsi volat laktacni poradkyni,poradi,vysvetli,uklidni.Jo a dite ji prvnich 5 minut,pak uz je u prsa asi spis jen pro zklidneni🙂.

polaks
4. únor 2015

@gabrielkka no jasné,ja som ich pri kojení najmladšieho vypila hektolitre...

gabrielkka
autor
4. únor 2015

@anezka1 Tak to jsem nevěděla že jí jen 5 min,to ste mě docela i uklidnila 🙂 Já vždy byla názory čím dýle jí,tím toho více sní 🙂 NutriTon to neznám ani jsem o tom snad neslyšela ale o5 děkuji za radu 🙂

gabrielkka
autor
4. únor 2015

@polaks Tak jdu na to 🙂

polaks
4. únor 2015

@anezka1 No to nieje až taká pravda,že dieťa je len 5 minút a potom už len na sklidnení...Je hromada detí,ktoré sa nedokážu dostatočne napiť za 5 minút,veľa detičkám to trvá aj 20 minút,než sa vôbec dopracujú k zadnému mliečku,ktoré je pre ne tak dôležité...Ak by každá matka odstavila dieťa po 5.minútach od prsníka,veľa detí by bolo asi podvýživených....viď môj syn MArtin,bol to nejdelík už od narodenia a než som ho nakojila a cítila,že sa dostal až k podstate trvalo to veru 15-20 minút...Dcéra bola rychlík,tá vytiahla obe prsia do poslednej kvapky za 5 minút,bolo úplne počuť,ako jej to mlieko "padá" rovno do žalúdka!

anezka1
4. únor 2015

@polaks Samozřejmě, každý dítě je jiný. Já taky syna kojila i půl hodiny, až mi bylo dr. řečeno, že se nasytí hlavně v prvních 5ti minutách (samozřejmě to člověk nemůže odpočítávat). Chtěla jsem tím říc, že pokud přibírá, že by mu těch 10 minut mělo stačit.
@gabrielkka Nutriton mi byl dr.doporučen u prvního dítěte, je to opruz, rvát do nich v průběhu kojení, když ječí hlady, ale holce to zabíralo, až se jí to postupně upravilo samo.

gabrielkka
autor
4. únor 2015

@anezka1 snad to zabere i u nás

anezka1
4. únor 2015

Neboj, to se všechno upraví. Je to ještě prcek. Hodně štěstí.

gabrielkka
autor
5. únor 2015

@anezka1 Děkuji 🙂