Měsíční miminko málo pije MM, nepřibývá na váze 😞

evcamonca
25. říj 2016

Zdravím všechny maminky,

můj měsíční chlapeček už z porodnice málo pije. Občas si tu 70ku dá, ale spíš méně. Snažím se proto kojit častěji a i v noci ho na kojení budit. Problém je, že moc nepřibývá na váze. Ve 3týdnech teprve dosáhl porodní váhy ale zase mám pocit, že roste spíš do délky. 2cm za 2 týdny a nyní po týdnu jsem si ho měřila doma a má o další 2cm více. Dnes jdeme znovu na převážení, tak uvidím. U kojení pospává a musím ho budit. Máte nějaké typy? Nahřívám a masíruju prsa před kojením ,aby se mléko snáz spustilo. Nechci dokrmovat UM :(

novauzivatelka007
25. říj 2016

Zdravim, meli jsme uplne stejny problem a kamaradka taky.
Hodne jsem to resila. Deti bylo potreba prikrmit. Otazkou je jak.

Moje tipy:
1) dobrá laktační poradkyně se opravdu na počátku vyplatí (vyhovuje mi víc přístup mamila.sk než laktační ligy)
2) kamaradce se podařilo přikrmit odstříkaným MM, holččka se pak rozpila a nepotrebovali vubec UM
3) nam se nepodarilo, davala jsem UM pomoci laktacni pomucky:
http://kojim.webnode.cz/nejcastejsi-problemy/ja...
mimi se mi alespon neodstavilo, po tydnu jsem si pozvala poradkyni a ta mi alespon pomohla snizit pridavane UM na polovinu, lituji, ze jsem ji nepozvala driv

Fajn stranky jsou taky: kojeni.net
Na závěr: ikdyž se úplně nedaří, neznamená to, že maminka zklamala

soyevita
25. říj 2016

@evcamonca Buď úplně v klidu,my jsme se dostaly na porodní váhu skoro až ve 4týdnech.Vážím jen u dr.,což je teď 1xza měsíc.V porodnici jsem vážila jen před vizitou.Přikrmovat absolutně není potřeba,často přikládat a to i v noci,to je hodně důležité,pro tvorbu mléka.Tělo na tělo a savčí polohu.Ráno si dám kojící čaj,pokud mi přijde ,že mám málo mléka,tak si dám od Weledy,jinak piju od bylinkáře Váni,nebo z DM.Masírovala jsem prsním olejem.
Pak se to zlomilo a přibíráme 200g týdně.
Ono to půjde,uvidíš

evcamonca
autor
2. lis 2016

@soyevita Už nám brouček přibírá, ale kojení trvá docela dlouho cca 30-45minut. Někdy i hodinu. SNad se to taky brzo upraví

novauzivatelka007
2. lis 2016

@evcamonca To je fajn 🙂 povedlo se vam to bez UM. Pokud ano, napisete prosim jak? Diky

soyevita
2. lis 2016

@evcamonca Hlavně to chce vydržet a věřit si a kojit určitě půjde.Ještě druhý měsíc je náročný,miminko se učí ,ale uvidíte,že až mu budou 3měsíce budete vzpomínat na to,jakto bylo fajn,když na prsu strávilo víc času .Skoro nikdy není potřeba přikrmovat,chce to trpělivost a hodně přikládat i v noci.
Držím pěsti,ať se v kojení daří 🙂

evcamonca
autor
8. lis 2016

@novauzivatelka007 často jsem přikládala, v noci budila po 3h. U prsu jsem ho nechala i hodinu. Trochu si u toho pospal a pak zase pil. Teď už jsme na 30 minutách max a v noci jen jedno prso a 10minut. V noci se i budí sám.

pomoztekacence
8. lis 2016

To já znám,taky jsem mela problém s mlikem.Me mléko nechtělo vůbec strikat,i když jsem je mela barvené,pomáhala mi trošku odsavacky,a já trpěla tři měsíce dodnes jsem z toho psychicky na dne,az me mrzí,ze jsem dávala na ostatní a nepresla od v začátku úplně na UM.Dítě potřebuje hlavně matku,ne mléko.A já odsavala asi 8hodin denně,2hodinky uklizela,4hodiny spala a zbytek se starala o malou úplně vyčerpaná,az mi mala spadla názvem při mzikovem vterinovem mikrospanku.A já pak byla nejhorší a vůbec se to nelepsilo,ale čím dal víc zhoršovalo.Po třech měsících jsem se rozhodla mléko ukončit a jsem rada,ze jsem tak udělala.Představy byli jiné,ale prostě sny vždycky nevyjdou bohužel jak si člověk přeje.Před ni jsem přišla v 36.týdnů o miminko chlapecká uškrtil se na pupeční šňůře.Takže osud je opravdu zradnej.Třeba se na to zeptat i doktorky,jestli vám mléko neteče spatne. Nebo slabé.A tím pádem to co sni do toho sání vida.To byl i nás problém,malou jsme museli porad budit skoro na každý lok a nepribirala.Tak jsem se rozhodla poprvé kojit flaskou a odsavat odsavackou a nějak jsem to do třetího měsíce zvládla.A ma malička je zdravá i krásná i na umělém mateřském mléku,vůbec na ni nevidím rozdíl.Tak držím palecky,at to vyjde,at se rozhodnete jakkoliv.Lenka