Máte zkušenosti s tzv. "adoptivním kojením"?

budoucimatka
28. bře 2012

Milé maminky, chtěla bych vědět váš názor na tzv. adoptivní kojení. Ztratila jsem před půl rokem mlíčko a nemůžu se s tím smířit. Jediná záchrana by snad bylo "adoptivní kojení" : to je rozkojení se například i u žen bez předchozího porodu - u těch, které si vezmou velmi malé dítě do adopce a podobně. Máte zkušenosti? Víte něco blíže? Doporučily byste pro roční dítě? Hodně zdraví všem a díky.
Upřesnění:
Adoptivní kojení je situace, kdy žena kojí sama-nepředává ho jiné ženě ke kojení. Ale adoptivní je to v tom, že předtím nerodila a rozkojí se. Já jsem sice kojila, ale ztratila jsem míčko, takže hledám možnost, jak se rozkojit. A protože to jde u žen, které nerodily, proč by to nešlo u mne, když jsem před půl rokem kojila. Tolik upřesněnní mojí otázky.

timbouctou
28. bře 2012

škoda, že je tohle jen otázka, docela bych o tom chtěla vědět víc. Já třeba nekojím skoro rok a přesto občas něco vymáčknu 😀 takže bych klíďo mohla být kojná. Jestli jsem to teda dobře pochopila, že bys chtěla někoho, kdo poskytne? Nebo se sama chceš rozkojit? Zruš otázku a hoď to sem jako téma. Podle mě se to chytne.

camelinka
28. bře 2012

tema je to dobry,ja sice kojim jeste porad,ale jde to uz do kytek,ale stejne sem dyl jak do roka nechtela takze to snad nejak doklepeme. znama mi nabizela ze ma mlika habadej a mala nechce,ale me uprimne se nejakym zpusobem prici aby moje dite pilo cizi mm 😅 ,kdyz nevim co ta dotycna ji apod. Snad chapes jak to myslim,ale jestli to tak chces, tak urcite nekoho najdes 😉 😉

bettyna84
28. bře 2012

Ale adoptivní kojení znamená, že se ta žena sama rozkojí - ne, že bude dostávat mlíko od někoho jiného. Prý to jde, jen je potřeba vytrvale odsávat (- i když nic neteče) a přikládat dítě... Zkušenosti nemám.