Ahoj, prosim o radu....mam skoro pulrocniho chlapecka a uz pres tyden se mi vzteka u prsou. Pri zmacknuti prsou trochu strika... Kdyz vydrzi sat dele , mleko se mi spusti a strika proudem, vidim 4 "proudy" mleka a to malej hlta ze nestiha skoro pit... Jenze posledni dobou on zkratka nevydrzi sat tak dlouho aby se to rozstrikalo... 2x-3x potahne, odtahne se a zacne se vztekat a porad dokola...driv se nam to delo jen jednou denne cca, ze jsem vynechala treba jedno kojeni za den , kdy to fakt neslo, bylo to vetsinou kdyz byl unavenej... Jenze ted uz je to kazdy kojeni.. Nekdy se mi ho proste nepodari nakojit i vickrat denne, zacne strasne plakat, ale jakmile ho dam od prsa tak se smeje a je v pohode... Myslite ze mam dat UM? Nebo je sance ze se to spravi? Nebo nejaky figl? Nahrivam, piju kojo caj, jim vyvary atd... Uz nevim co bych mela delat... Jinak jedem prikrmy , zacla jsem prave kvuli tomu problemu s kojenim... Ale malej je na zelenine teprve 4 den, takze toho sni malo. Neprijde mi hladovej , ale on nikdy moc hlady neplakal ani jako uplne maly miminko... Ze si nerekl , ale kdyz jsem ho prilozila tak tahal o sto sest.... Chtela bych kojit dal..... Jinak do ted pribiral krasne, byli jsme na kontrole pred 14 dny, to mel 5 mesicu a vazil 7,5kg... Budu rada za vase rady, tipy a nazory..dekuji...
Nevzdavat! Vsechno ma jine reseni. Poradit se s nejakou laktacni...
@saruska89 a nezacinaji mu treba rust zuby? slysela jsem, ze kdyz jim rostou zuby, tak nechteji prso, protoze je boli dasne...
Vyzkoušejte emulips anýz je váborný na podporu Laktace(tvoří více mléka)je nasládlý takže pro miminka chuťově moc příjemný, dále se dává miminkům na prdíky.Jinak vám může pomoci upravit váhu, problémy se zácpou, pálení žáhy a nadýmání. a hlavně je to čistě přírodní produkt.
co růstový spurt, ten bývá v půl roce..škoda dávat um, když máš mlíko..a zkusit odstříkat před přiložením?
Mně to přijde jako klasický bojkot kojení. Prošli jsme si tím ve věku 4 měsíců. Honzík, jak viděl prso, spustil hrozný řev. Přesně jak říkáš, vadilo mu to čekání, než se mléku spustí. Napil se jedině rozespalý v noci, nebo přes den pokud jsem mu nabídla těsně po vyspinkání v dobré náladě. Radím ti vydrž, nenabízej mu příliš často. U nás to trvalo něco přes dva týdny a bylo to hrozně náročný období. Pomohlo, když jsem se uklidnila, přestala se bát, že musí být strašně hladový, a důvěřovala mu, že hlady neumře a na změnu spouštění mléka si zvykne. Myslím, že jsme i zkoušeli dokrmovat stříkačkou odstříkané mléko, ale velký úspěch to nemělo. Pije ti v noci?
a zkoušíš střídat prsa? jen že občas se prostě prťousové rozhodnou, že jedna strana je zrovna nežádoucí. jinak bych určitě vytrvala, s největší pravděpodobností je to jen fáze a zas to přejde. UM bych nadávala, pokud nebude nějak výrazně ubývat na váze, resp. pokud začneš dávat UM s flaškou, mohl by to být taky poslední hřebík do rakve vašeho kojení.
Klasicky bojkot kojeni, nic jineho v tom nehledej 😊 .. Stava se pri zacinajicich prikrmech .. Prdka zkus je na chvilku zase vynechat, casto nabizej, ale nenut, nahrej prsa pred kojenim, masiruj, pri kojeni ze zacatku stlac prsa, aby si mu pomohla to mlicko roztect, pro zacatek, az Vam to pujde lepe, tak nemusis, ale pro zacatek mu zkus pomoct to mlicko rozect, aby se nevztekal a v klidu se nakojil .. Je to docela tezke obdobi to zvladnout, ALE, da se zvladnout jen je to o tom to vydrzet .. Zadne UM, zadne flasky, dudliky, dokrmovani, tim si to kojeni rozhodis mnohem vic .. Drzim palecky a vydrz, je jeste brzy na to skoncit s kojenim 😉 ..
@alenaadela koukala jsem na net, vypadato dobre ten produkt... Mozna do toho pujdu.. Dekuji za radu...;)
@pavlina212 ale malej kdyz vidi prso tak se po nem natahuje a nedockave se prisaje ale jakmile zjisti ze netece jak by chtel tak prave spusti rev.... Tak si nemyslim, ze jde o bojkot....ale nevim...
@liduskabalanova no to se nam deje uz davno pred prikrmama...myslim ze nejde o bojkot... On by pil ale stve ho ze netece ...- rozstrika se az po delsim sani ...
@jitavrtule jjo stridam prsa ale u obou je stejny prubeh:(
@karlajasmine myslim, ze ne.. Dasne nema vubec natekly a nepozoruju zmenu chovani.. Tak myslim ze zuby ho zatim netrapi....
@saruska89 Přesto bych to tipla na bojkot.
Dělá mi to poslední dobou taky (jsou mu 4 měsíce) - přisává se ke všemu v dosahu když vidí prso, tak po něm nadějeplně chňapne a v zápětí pustí a řve. Nicméně nic jinýho zatím nejí, takže mu nakonec nezbyde, než si to prso vzít... Hloupý na tom je, že saje a když má fakt fest hlad, tudíž pak musím kojit hled a okamžitě a bez ohledu na cokoli kolem, ale na umírání hlady fakt nevypadá...
@saruska89 a když kojis těsně po probuzení, když je ještě rozespaly? Nefunguje to?
@karlajasmine tak to je dobry.. V noci celkem v pohode.. Taha taha taha -roztece se a Honzik spokojene polyka..
ahoj, mě tohle začali synové dělat asi ve čtvrtým měsíci, pak sem i zjitsila, že nepřibírají a dr. řekla, at zkusím vynechat mléčné výrobky..asi po týdnu byl klid a přišlo se na alergii na kravské mléko v mé stravě..prostě jim to nechutnalo...neříkám, že to takhle musí být i uv ás, ale je to jedna z možností..pokud si ty nebo manžel alergik, uplně bych to nezavrhovala... 😒 ale držím palce, at to zvládnete a je to jen bojkot...a i když jsem zastánkyní kojení, pokud to nemůžeš už psychicky zvládnout, dej UM...miminko taky vyroste a možná budete spokojení víc oba...ono, kojit je hezké,ael né za každou cenu...já dvojčata kojila do roku, a další dva syny kvůli alergii jen do 8 měsíců..i když mi to bylo líto, po odstavení se kluci už netrápili a byli to štastnější mimina než předtím!
@saruska89 Mne se to se synem delo taky, jako by byl liny se poradne zasnazit. 😀 Resila jsem to tak, ze jsem ho prehazovala z prsa na prso, nez jsem v prsou ucitila znamy tlak a signal, ze uz mleko tece poradne. Taky se vztekal, ale tech par kapek pri kazde vymene prsa ho navnadilo na dalsi snazeni. 🙂
@saruska89 pokud nebude hubnout a je spokojenej, tak bych to asi neřešila a nevzdávala