Mám se snažit zbavit kloboučků?

6. kvě 2023

Ahoj, potrebuju poradit, resp spis asi povzbudit pokud má někdo podobnou zkušenost ... od porodnice máme kloboucky. Jsem za ně ráda, nebýt jich tak nekojíme vůbec. Malý krásně přibírá, kojení je úplně v pohodě. Teda bylo, do chvíle než jsem se všude dočetla že se jich mám snažit co nejrychleji zbavit, že kvůli nim poteče po čase méně mléka, že prsa vyrábí jiné mleko než když se dítě přisává přímo, že z nich muzu mít kvasinky a kde co, že s nima málokdo kojí delší dobu ... tak jsem teda začala zkoušet dávat přisát bez nich, a od té doby jsem akorát permanentně nasraná a vystresovaná a malý taky ... řve u toho, odtahuje se, nejde nám to do ty pusy prostě za boha narvat, maximálně tam dostanu malý kousek a to stejně hned vyplivne... a mě zajímá, opravdu jsou ty kloboucky takový problém ? Jasně, hlídat furt kde jsou a čistit je je na palici, ale první syn byl na UM a s lahvema a práškovým mlékem to bylo horší, takže kvůli sobě se jich fakt zbavit nepotrebuju. Je tu někdo kdo s kloboukama naprosto v pohodě kojil třeba fo roka ? hrozně mě štve že uz jsme měli něco krásně najetý a fungovalo nám to, a teď se zas cítím jakobych dělala něco špatně a že to musím změnit... malý je starý necelé 4 týdny. Děkuji za případné zkušenosti, a rýpalky prosím jděte jinam, nemám na to vůbec kapacitu teď 🙈

mia255
6. kvě 2023

V klidu Koj s klobouckama. Jen pořádně dodržuj hygienu 🙂 já kojila obě dcery od začátku s kloboučkem. Každou z nich jsem kojila 17 měsíců. Občas jsem měla záchvěvy, že bych ho měla odložit a kojit bez ale bylo to přesně jak u vás, nechtěly, nenapily se pořádně a všichni jsme byli akorát ve stresu....

limali
6. kvě 2023

Základ je hygiena. Kojenie cez klobucik nie je ideálne ale stále je to to najlepšie čo môžeš pre dieťa urobiť. Môžeš kontaktovať dobrú LP a pokúsiť sa kojiť bez klobucikov. Keď to nepôjde budeš proste kojiť s 😊

autor
6. kvě 2023

ještě teda dodám že jsme šli z porodnice s 2,3kg takže malý je fakt drobek, už v porodnici mu uvolnili obě uzdičky vrchní i spodní, tak možná že to zkusíme někdy později až bude větší kolem 2-3m... teď má 3,2kg

autor
6. kvě 2023

děkuji to jsem tak nějak potřebovala slyšet 🙂

majaveja
6. kvě 2023

Uplne v pohodě, klidne koj s kloboučkama, on do toho doroste. Starší syn se narodil o měsíc dřív, zhubl pak na nějakých 2,5 kg, tři dny jsem se trápila, musela prikrmovat, a pak jsem zkusila kloboucky a ty nám kojení zachránily. Občas jsem je zkusila sundat, jestli to půjde bez nich, ale netlacila jsem na to. Nakonec se povedlo už asi v pěti týdnech. Stačilo, že synek trochu povyrostl a dozrál. Baštil nakonec tak krásně, že ve trech měsících měl 6 kg a v půl roce už 9 kg. Bez kloboucku bych se tenkrát nerozkojila vůbec a takhle byl kojeny do roka a půl. A mladsi syn se narodil s výrazně vyšší porodní váhou a u něj jsem je nepotřebovala vůbec. Netrap se a dělej, co ti vyhovuje 😉.

mysh_me
6. kvě 2023

Je jeste malicky… kojila bych ted tak jak vam to funguje, pokud citis ze je to v pohode a jste v tom oba spokojeni, tak bych to nemenila za kazdou cenu. Mozna ze za mesic uz to budes citit zase jinak 😉 ona ta materska intuice neni az takova blbost, kdyz jsem se soustredila na dite a nenechala se rozhodit radami zvenci, tak jsem proste poznala co je pro nas dobre a co nefunguje 😊
A az trochu povyroste zkusila bych obcas nabidnout bez kloboucku, jen tak na zkousku, bez stresu. Treba se to casem chytne a kdyz ne, tak se nic nedeje…

autor
6. kvě 2023

@mysh_me mateřská intuice je nejvíc si myslím 🙂 obvykle na ni hodně dám a neřeším okolí, ale teď mě rozhodila odpověď LP tady na koniku, ptala jsem se jak je to s velikostmi kloboučků a podle čeho ji určit, a dostala jsem takovou menší přednášku na tema proč kloboucky nejsou dobré a proč se jich zbavit, tak mě to nalomilo... přitom už od prvního syna vím, že si mám fakt vše dělat po svém, že veškeré pokusy dělat něco podle okolí byly vždycky úplně marný a ke všemu vždy došel sám když na to byl připravený, ale to kojení je pro mne novinka a jak na tom závisí celé žití miminka tak z toho mám respekt 🙈 zkusíme to znova až bude větší a uvidíme, dekuju holky ☺️

krtikkrtovaty
6. kvě 2023

U první jsme taky začínaly s kloboučky a po nějakém měsíci dvou jsme to prostě vždy zkusily bez, když to nešlo rovnou jsem dala, ať se nenervujeme a někdy se povedlo a někdy ne a časem se tak nějak plynule odbouraly. Ono i ty bradavky jak si časem zvyknou, tak se i tvar přizpůsobí a dítěti taky vyroste pusa a jde to lépe.
Druhá už pak úplně v pohodě bez od začátku.

eviicka
6. kvě 2023

Není dobré něco hrotit. Já je odbourala kolem 6. týdne, do té doby by to bylo náročné, pak asi trochu povyrostl a najednou to šlo samo. A když to nepůjde, tak nepůjde. 😀

ondul
6. kvě 2023

Nehroť to, dodržuj hygienu a čas od času to zkus bez. Žááádný stresy 😉

evellin123
6. kvě 2023

Ahojky ,taky se přidávám,taktéž u nás kojení jedině s kloboučkama ,bez nich malý vůbec nechtěl prso a vůbec mi to nevadilo nikoho jsem neposlouchala ,řídila jsem se podle intuice a jak jsem byla ráda ,že můžu vůbec kojit😉 🤗,takže děláš to maminko správně je potřeba se přizpůsobit miminku a ne poslouchat nějaké mudrlanty ,však ty nejlíp víš co tvoje děťatko přeci potřebuje ☺️

sinicka
6. kvě 2023

U prvniho syna jsem mela taky kloboucek, pak mi kamaradka poradila, at sundam ten kloboucek a dám bradavku jakoby na horni patro miminka a od te doby pil bez klobouku..

autor
6. kvě 2023

@sinicka zkusím to takhle až pak bude větší a povyroste mu pusinka, a mě se trochu snad zpevní ty bradavky, protože momentálně to je jak cpát tekutý sliz do dírky která se neustále někam hýbe a zavírá a do toho tam ještě lítají dvě ručičky 😂

kkkt
6. kvě 2023

Ja zacinala taky s kloboucky. Sem tam jsem ke konci kojeni zkusila dat pryc. Nakonec syn ve 3 mesicich ze dne na den odplivnul nejdrive dudlik a o tyden pozdeji kloboucek. Ale nejak jsem na to netlacila a byla hlavne rada, ze nemusim resit UM 😇

merope
6. kvě 2023

Já se kloboučků definitivně zbavila někdy ve 3-4 měsících, měla jsem větší bradavky než syn pusinku a nebyl schopen se přisát (porodní měl cca 1,5 kila, maličký) - kojila jsem přes kloboučky a "přes odsávačku", mléka i tak málo, dokud jsem se jednou fakt nenaštvala, protože jsem odsála, byl červen, my celý den venku a syn že to nechce - a pak se to zkazilo. Tak jsem řekla, že už 3 měsíce kojím a s odsávačkou končím - ale syn už měl sílu, aby se přisál sám a i bez odsávačky a kloboučků. Ale už byl dost velký na to, aby se zvládl přisát sám. Ona když je ta bradavka moc velká, tak dítě "přisává" vzduch a opravdu mu nejde pořádně se kojit. Jak bude větší, tak to jde líp a líp. Takže ano, určitě je fajn "zbavit se co nejdřív" - ale dítě do toho musí dorůst.

pipi_puncocha
6. kvě 2023

Já jsem kojila u první syna s kloboučkama, taky mě tyhle "rady" stresovaly, ale pořád jsem si říkala, že lepší nějak než vůbec, hlavně, že pije. Cca v půl roce mi to sám z prsa sundal a přisál se bez a od té doby se kojila bez. Přes dva roky. Neboj, bude to dobré, děláte to jak nejlíp to aktuálně jde. 🙂

sinicka
6. kvě 2023

Mně to šlo taky až po měsíci. Malej byl předčacně, porodní váha 2,4kg.. 🙂

martulka88
6. kvě 2023

Buď v klidu. Já kojila s kloboučky celé 4měsíce. Zkoušela jsem ke konci i bez, ale jestli by to vyšlo nevím, protože syn měl silnou ABKM a moje dieta nepomohla.+ se mi z toho rozjel relaps crohna, takže i kvůli tomu ukončení laktace. Ale měla jsem doma, na konci šestinedělí, LP a ta mi poradila super úchop (mám velká prsa, ale bradavky nebyly dost "vytáhlé"). Řekla mi, že je lepší odbourat kloboučky, ale není to povinnost. A je fakt, že díky úchopu malý dokázal i tahat bez kloboučku.
Možná bych tebou zavolala laktační a ona ti pomůže. Co se týče kvasinky - po každém kojení jsem je vyvářela. Ale pořídila bych sterilizátor (ten jsme koupili až v 5měs.). Ikdyž jsme vyvářeli neustále, syn měl moučnivku. Pak jsme pořídili sterilizátor a on bez moučnivky 🙏.

handula002
6. kvě 2023

Ja kojila s kloboucky prvni dceru, odbourat se mi nepodarily, byla kojena 10m, kdybych ji neodstavila koji se s kloboucky dal

evilin
6. kvě 2023

Dcerku jsem kojila s kloboučky přes dva roky. Měla jsem úplně stejné obavy jako vy. Ale ona to prostě jinak neuměla, a nikdo mi tenkrát neporadil. A u druhého syna mi řekli, že mám stejně špatná prsa, že jedině zase kloboučky. Po porodu (oba císaře) se mi tak nalila prsa, že ani jinak než s kloboučky kojit nešlo. Ale syn nebyl moc spokojený. Pozvala jsem si hned domů laktační poradkyni, která mi poradila, jak syna držet a nacpat mu do pusinky nejen bradavku ale celé prso. A nakonec jsem i se "špatnými" prsy kojila syna dva roky bez kloboučků. Ale věřím, že zásluhu na tom mělo i to, že syn byl silnější a více sál než dcerka. A taky opravdu hodně pomohlo domácí prostředí a klid a nahaté miminko na mém těle v posteli. U první dcerky to byl jen stres, když málo přibírala.🙂

lenerka1
6. kvě 2023

Mě to přestalo bavit asi po třech týdnech, furt to někde hledat, čistit, v noci opruz, tak jsem se rozhodla už nedat a prostě to malému oznámila, že ať se snaží...no a do týdne už byl kojoprofik 🙂 Ale sestřenka v pohodě kojila s kloboučky do 8 měsíců.

tereza0111
6. kvě 2023

U prvni jsem kojila s kloboucky cca do 6 m es., pak uz nechtela. Druhou pres rok, myslim, ze kolem pul roka se zacala chytat bez nich a treti sla najednou uplne bez kloboucku. Kazdy dite je jine, me to vadilo jenom v tom, ze to neni "rychle priplacnout dite a krmis a treba takove nasazovani kloboucku v parku nebylo uplne easy :D Ale jinak v kloboucnich neni zadny problem

ellyem
6. kvě 2023

Já kojila s kloboučky celou dobu (do cca půl roku). Pak se malý sám odstavil. Nikdo z nás žádnou újmu neměl a ani nemá 🙂. Bez kloboučků mi to bylo nepříjemné.

markmala
6. kvě 2023

Kojila jsem s kloboucky bez problemu 15 mesicu

anettkah
6. kvě 2023

Starsiho jsem kojila 9 mesicu, mliko ubylo ve ctvrtem mesici, ale stale jsem jeste pet mesicu kojila s klobouckem a dokrmovala um. Mladsiho s klobouckama do 11 mesicu, um od 6 mesicu pouze na noc, jinak kojeni stacilo.. u starsiho jsem si myslela, jak to delam spatne a je treba odbourat, nerby okolo kojeni mi zpusobily deprese. U mladsiho jsem hned po prichodu domu dala kloboucky, zadny stres, jestli to pujde bez nich a kojeni bylo najednou krasny a ja si ty prvni mesice oproti prvni zkusenosti naramne uzila 😉 takze maminko, nenervovat a delej to tak, jak vam to zrovna funguje, problemy reste, az nastanou

srnii
6. kvě 2023

Já kojila s kloboučkama sice jen chvíli ale nebýt nich tak to asi vzdám protože jsem měla prsa jeden krvavý vřed, to stejné i jiné kamarádky. Ale co chceš hlavně vědět....kamarádka kojí s kloboučkama doteď, malé je už nějakých osm měsíců a nevypadá že by strádala🙃

rebe
6. kvě 2023

Zezačátku je pro miminko opravdu těžké vzít bradavku pořádně do pusy, protože ji má malinkatou. A to je nejlepší vzít ji i s dvorcem... Postupem času to jde lépe. K tomu, aby vše fungovalo optimálně, je opravdu lepší kojit bez kloboučků, protože tvoje tělo pak ze slin dítěte pozná, co dítě potřebuje, a tvoří mléko "na míru". Tomu kloboučky brání. Ale je ti zjevně jasné, že kojení s kloboučky je pořád lepší než žádné kojení, tak se tím zbytečně netrap. Však ono to časem půjde. Anebo nepůjde .-)

daasqua
7. kvě 2023

Já kojila syna s kloboučky do 16 měsíců (pak se sám odstavil, jídlo bylo zajímavější), dceru předtím odstrikanym MM do 16m (při kojení mi spala, ani 2 LP to nevyřešily, tak jsem si to vyřešila po svém). Hlavni je, aby byla maminka a dítě spokojené, na "normy a rady" nehleď.

maminaodrachel
7. kvě 2023

Malému bude na konci kvetna 10. Mesicu a kojime s kloboucky bez problému 😊 mleka je dosť 😂 kvasinkovou infekci jsem mela na zácatku, s prekonali jsme a jeli jsme dal 😊