Ahoj všem,
potřebuji poradit a nemohu nic najít- mojí dceři bude šest týdnů a ačkoli jsem po císaři, kojení se dařilo hned a daří stále.
Mám mlíka asi pro další tři děti. Neustále se mi nalévají prsa, neustále ze mne mléko teče, když usnu na delší dobu, než vyndám dceru z postýlky, jsem celá mokrá.
Byt celý lepí, denně tři trička, dělají se mi v prsou boule, nemůžu ležet protože to bolí a teče. Málem jsem měla zánět, rozehnala jsem ho tvarohem a levandulí. Odstříkávám každou chvíli, jenom maličko, abych ulevila bolesti a pocitu, že mi prasknou prsa, a je to pořád dokola. Malá určitě pije dobře protože přibírá kolem půl kila týdně 🙂
Poraďte mi prosím něco, co mi pomůže. Našla jsem vše jenom k uplnému zastavení laktace.
Děkuji!
@3blumicky Ahoj,ja mela to same a neboj ,upraví se to postupne,takto živelná produkce je opravdu jen prvních pár tydnu, vydrž ! A i ted jak jsou ta vedra- jsem chvílemi jak Krizíkova fontána..:D. Zkus tedy méne pit a take casteji prikladat- to paradoxne pomaha. Ale jak rikam - opravdu se to postupne zajede. Držím palce a kojeni zdar nazdar ! 🙂
Ahoj, já na tom byla uplně stejně, byla jsem jak chodící mlékárna.. Už jsem byla zoufalá, když jsem nekojila tak jsem odstříkávala. Pomáhali mi prsní vložky od Aventu, mají speciální noční a super!!
Ono se to samo upraví, mě to po šestinedělí taky zničeho nic ustalo a měla jsem mléka tolik, kolik malá potřebovala. Dokud můžeš odstříkávej si a mléko si zamražuj.
Já měla zamražené celé tři šuplíky v mrazáku, přítel už nadával že tam nemáme nic jiného (beze strandy, fakt tam nebylo nic jiného). Ale vylévat jsem to nechtěla a nikdy nevíš kdy ho budeš potřebovat.
Můžeš zničeho nic přestat kojit nebo skončit v nemocnici a mléko se ti bude hodit.
Tak jsem to měla bohužel já, vážně jsem onemocněla a skončila jsem skoro na 2 týdny v nemocnici, nemohla jsem kojit a hned se mléko z mrazáku hodilo. Byli jsme vděční že jsme nemuseli dávat UM. Po příchodu z nemocnice jsem musela ještě dokrmovat, než se mi zase rozjela laktace.
Takže opravdu nezoufej, vím jak je to nepříjemné, ale vydrž 😉
LP po šestinedělí převezme tvorbu mléka sama mléčná žáza a tvorba mlíčka se upraví.
Moc moc děkuju za sílu do dalších dní :-* Ještě teda vydržim nebrečet :D
Mlíko jsem nezamrazovala, ale asi bych opravdu měla, musim se podívat po těch mlíkokelímkách, koupila jsem odsávačku v nouzi v prvním krámě kde měli brzy ráno za nehorázný prachy a ty kelímky k tomu navíc stály 500, to mi přišlo od nich dost drzý :D
Když už jsme tady, nevim jak se to dělá- předpokládám že odsávačku musim sterilizovat? Pokaždé? Kelímky taky. A můžu to mlíko v tý odsávačce dát do ledničky a až bude lahvička plná nalít to na jednu hromadu a zamrazit? Nebo po každém odsání mrazit každé zvlášt? Díky 🙂
@3blumicky Tak hlavně nebudeš to mrazit v kelímkách, které jsou šíleně drahé, ale v pytlíčkách na to určené, nejlepší jsou od NUKu, vychází cenově dobře a jsou kvalitní. Ty mam já.
Odstříkané mléko bys měla zamrazit hned, já ho teda zamražovala do 24 hodin od odsání. V mrazáku ho můžeš mít 3 měsíce, ale na spoustě stránkách píšou i 6 měsíců.
A ano, měla bys odsávačku sterilizovat pokaždé. Já když nestíhala tak jsem ji jen umyla v horké vodě.
Ale mléko určitě nevylévej, to je neuvěřitelná škoda
@pajdousekk Moc děkuju! Koupím pytlíky 🙂 Bude to i skladnější 🙂 NUK mám i tu odsávačku.
Děkuji za rady porady, moc pomohlo!
@3blumicky me nepomohlo nic, jen dobre vlozky do podprsenky jako jedine od Lansinoh, nikdy neprotekly uf 🙂 a to jsem take byla po sekci a kojila plne od prvniho prilozeni, mlika hromady.