Mám dokrmit v porodnici?

6. kvě 2021

Maminky, jsme ještě v porodnici, za chvíli ukončeny druhý den. Malá mi začala sát, ale nemám mliko pořád. Vůbec nic mi neteče. Ani kapka. Takže saje na prázdno a dost to bolí . Navíc jakmile ji odpojim od prsa tak do pár minut řve. ☹️ Takže ji mám posledních osm hodin na prsu až mě to začalo bolet. A určitě to není dobře. Co mám dělat? Dát dokrm? Nebo co? Opravdu mám pocit že má hlad.

hejluc
6. kvě 2021

Zkusila bych vydržet. To, že ty nic nevymacknes, neznamená, že tam nic není. Teď je tam mlezivo, mléko bude.

lovemusicsun
6. kvě 2021

Ještě vydrž. Však Ti jini přijdou zvážit a podle úbytku zhodnotí jestli je potřeba dokrm nebo ne. Jinak mě se vždy spustilo mléko až tak ten 3.-4. den.

alishka111
6. kvě 2021

Já měla vždy mlíko až 4 den po porodu. Poprvé šílené stresy, rozbolavěna prsa, stres a do 14 ti dnů jsem přišla o mlíko. Podruhé jsem v klidu první dny dokrmila pres malíček střikackou, přiměřeně přikládala, já v klidu, mimčo v klidu a normálně jsem kojila x měsíců 🙂

autor
6. kvě 2021

@lovemusicsun a předtím ti teklo mlezivo? Já ty prsa mám pořád úplně prázdný... ☹️

alik20
6. kvě 2021

Ja bych ji dokrmila, tak jestli ti nic netece, taj ma asi hlad teda.

michaela666
6. kvě 2021

Díval se někdo jestli je malá přisátá správně? Opravuješ ji když se špatně přisaje? Popros sestřičku ať se vám věnuje. Já v porodnici brečela při kojení ten 3 den bolestí, malá buď spala nebo řvala že u prsa nechce být. Až ten 3 den přišla konečně ochotná sestra a ukázalo se, že i když jsem si myslela že to dělám správně nebyla to úplně pravda. Určitě pozná na malé jestli pije nebo ne. Dokrm není nic špatného, když řve hlady, ale nevzdávala bych to. Sama jsem ho malé dala před odchodem z porodnice.

lovemusicsun
6. kvě 2021

Ne nijak výrazně, ani jsem si moc nevsimla. První dcera dostala jeden dokrm asi třetí den, nechtěla se moc přisávat. Zhubla o 12% své váhy, tak jsem dala Hipp přes malíček. Druhá dcera v pohodě, bez dokrmu. Ale musím říct, že se mi taky zdálo asi druhé nebo třetí odpoledne, že už má hlad, byla nespokojená. Na prso jsem jí dávala co hodinu nebo dvě a pak v noci to přešlo. Z porodnice nakonec šla se svou vahou, se kterou se narodila. Jinak obě dlouho pak kojené, první do 18ti měsíců, druhá do roka.

amazonkajanik
6. kvě 2021

Ono to ze začátku bolí, ale pak to bude v pohodě,neboj. Druhý den je ještě brzy na to to vzdávat 😉 my šli z porodnice s dokrmem,jelikož kluk nenabíral a já měla fakt málo mléka 😟

pexi
6. kvě 2021

Přesně takto jsem to měla já. Nejprve se malé moc nechtělo sát, a pak otočila a sála na prázdno dlouho a dlouho. Byla jsem asi podobně nešťastná jako ty, že má určitě hlad a já nic nemám. No a nakonec se mléko spustilo. Ale fakt to trvalo... už si nevybavím jak dlouho, ale určitě dost. Kojila jsem pak dlouho 😉

felixfelicis
6. kvě 2021

Moje deti měly velkou porodni váhu, tak byly taky brzo hladové - dokud se mi nespustilo mléko, tak byly na prsu vpodstate nonstop. To vůbec ničemu nevadí, naopak to krásné nastimuluje laktaci. Pokud je přisata správně, druhý den je na dojem ještě brzo, pokud nehubne víc než těch 10 %, vydržela bych.

martt
6. kvě 2021

Já tu půjdu proti proudu . Ale poradila bych se přímo v porodnici a ten dokrm dala. Mého mladšího syna v porodnici privedli az k dehydrataci , protože jsem zrovna narazila na laktační sestru, která tvrdila , že každá maminka se rozkojí. Po dvou dnech po porodu, kdy jsem říkala, že mléko nemám synovi vylitli horečky . Dali mu UM a horečky se ztratili. Dětská doktorka na oddělení říkala, ze to mel pravě z dehydratace.

drakenn
6. kvě 2021

Určitě máš mlezivo, a to prostě neteče a z prsou nestrika. Není holt moc vidět. Proto spousta žen panikaří, že nic nemají, přitom to mlezivo tam prostě je. Nevím, proč je tak opomíjené a kolují o něm mýty. Dite ma maličký žaludek, takže mu to stačí. já bych neplašila.
Pokud tě ale kojení bolí, nech si zkontrolovat techniku.

lilian2111
6. kvě 2021

Miminko může plakat asi z dalších jiných 50 důvodů než je hlad. Bolí bříško, chce být prostě u tebe, někde něco tlačí,.... atd atd.
Malá mi bulela taky v porodnici a dovolím si napsat snad nonstop. Takže byla nonstop u prsa 😂 a to jsem měla mlika na rozdávání a nechávala na jedno oddálí pro děti v porodnici třeba 200ml. I po nakojení. Takže to že ty si myslíš že jsou prsa prázdná neznamená že tam opravdu nic není. Jen se mazlete, nech mimco u prsa a žádný stres. 🍀

lilian2111
6. kvě 2021

Jinak jak se psalo určitě nechat zkontrolovat techniku kojení, musíš se ozvat. Poradí 🙂

leilinka1234
6. kvě 2021

Takto malé miminko může dostat jen glukózu. Určitě už ti v nemocnici poradili. Já na tom byla u obou dcer stejne. Prsa se mi nenalila, nic jsem nevymáčkla, nic neteklo. Váha spadla až pod normu. Mlíko se spustilo až doma. První dcera odjížděla z nemocnice z umělým mlikem a dokromovala jsem přes cevku nebo přes mazlíček. Obě jsem kojila skoro rok a půl. Vydrž, mlíko bude. Zkus se poptat na alternativy dokromování (viz ta cevka). Hodně štěstí.

michelle_01
6. kvě 2021

Ja bych byla pro dokrm, protoze mam hrozne zkusenosti z porodnice. Nemela jsem zadne mliko, maly prokricel hlady cele dny. Pak uz byl tak slaby, ze nebyl schopny se prisat. Doslova ho drtilo u prsa x laktacnich poradkyn. Takze byl dehydrovany a s vrozenou jednou ledvinou. Ja z toho vseho stresu prisla o mliko. Nakonec se ukazalo, ze mel maly zablokovany obratel v pateri a to byl ten duvod, proc mu neslo prisat se. Takze ja uz bych ani neuvazovala a dokrmila, to mimcu neublizi.

amazonkajanik
6. kvě 2021

@michelle_01 kiss syndrom?

jjasmina
6. kvě 2021

Proč se neporadite v porodnici, já měla mléko až 3-4 den a ano taky to bolelo jako prase, poraďte se s personálem, dokrm ani um jsem nedala, kojit jsem prostě chtěla, záleží co chcete vy, miminko vám denně váží ne

cilkat
6. kvě 2021

Proberte to s doktory/sestrami. U prvorozeného se mi mléko spustilo až čtvrtý den (před tím prsa úplně suchá) a dokrmovala jsem od druhého dne. Jakmile se mlíko spustilo, syn se přisál a už nepustil. Od konce prvního týdne byl bez dokrmu.

autor
6. kvě 2021

Takže jsem dala na doporučení a dáme dokrm. Lékař i sestry mě podporují v přikládáni dal, nicméně dítě zhublo přes 10% hmotnosti a pláče hlady, takže dám UM. Techniku mám pry dobrou, přisátí a kojící poloha pry take ..... Mám zkoušet dál. Prý někomu se to prostě rozjede a někomu ne. Prý žen, kterým se nespustilo nikdy mléko, zná sestra víc než hodně a nikdo neví čím to je.

ekou
Autor odpověď smazal
Zobraz
martt
6. kvě 2021

Hlavně nevěš hlavu a nebud z toho smutná , kdyby se ti mléko nespustilo. Mně se mléko nespustilo ani u jednoho dítka a jsou to zdraví kluci jako buci 🙂 Ale rozhodně máš ještě šanci , že se ti mléko spustí později.

autor
6. kvě 2021

@martt dekuju za podporu!

jjasmina
6. kvě 2021

Jj mě malá v porodnici spadla ze 3950 na3,6 a stejně mi dokrm nedali, ale třetí den jsem se rozkojila, chvíli to trvá no, dneska je jí 15 měsíců a spíš to vypada, že se sama ani neodstavi a pofrcim pro léky na zastavení laktace

katka22688
6. kvě 2021

Upokoj sa, pokračuj, koj. Po kojení si daj zábal, namasti bradavku. Já chodila ešte sadnúť na odsavacku, pár kvapiek po XY minútach, no i tu trosku dali prckovi... Neboj, ak by nepriberalo tak dajú ptikrm, ty se hlavne upokoj mléko bude. Pokračuj v tom co děláš. Pred kojením tepla sprcha na prsa (co zneseš) po kojení chladný zábal... Hlavne klid, psychika dělá moc.