Ženy pořadí prosím některá, co mám dělat s malou, která by byla nejradši non stop u prsa? Já už jsem z ní občas úplně nepříčetná. Když je na hlídání nebo si hraje se sestřenkami nebo je hezky a jsme celý den venku, tak si na prsa vůbec nevzpomene. Problém ovšem nastává, když je hnusně a my máme být spolu doma. Což je teď bohužel docela často. To je schopná se mi každých 10 minut dobývat do výstřihu. Snažím se jí zabavit hračkami, hraním, nabízím pitíčko místo toho, jídlo. Nic nezabírá, chvíli se vzteká, že prso nedostala, 5 minut veme na milost mé pokusy o odlákání pozornosti a už se sápe zas. Když ji prso dám, 10 minut je klidná a hraje si a pak mi tričko stahuje nebo vyhrnuje zas. Takže pak celý den strávím tím, že před ní utíkám, ona se pořád vzteká a pomalu se bojím si k ní vůbec sednout na zem a už mi teda někdy fakt tečou nervy z toho. 🙈
A je to dlouhodobé, nebo jen poslední týden? Třeba se něco chystá, toto nebude samo sebou. Všechny zuby už má?
Nemela jsem zas až takovou přísavku, ale bylo to přesné - když měla program, nevzpomnela si, ldyz jsme byli doma, tak chtěla často. Mě na to pomohla dovolená na 5 dní... dělo se pořád něco a dostatečně dlouhou dobu, aby si odvykla. Po dovče něco zkoušela, ale už jsem nedala, bylo to v klidu a zůstalo jen noční kojení.
@kafr nemá. Je to asi měsíc co přišla do období vzdoru a asi 3 týdny, co by se chtěla takhle kojit pořád. Jenže vzhledem k tomu, že její nejoblíbenější činností je momentálně vztekání, tak já ani nepoznám jestli je mrzutá, že ji něco trápí nebo že je prostě naštvaná, protože může. 😒 Jednu stoličku má tak jako napůl a prořezává se jí na etapy, ale fakt teďka nepoznám, kdy ji trápí, že se zas dala do pohybu ta čtyřka nebo kdy se jen blbě vyspala. 🙈
@merope já občas odcházím to se zklidní, ale někdy se třeba zvedne ze země dojde za mnou do té jiné místnosti a tam si zase lehne a pokračuje 😄 ale většinou ji chvíli nechám a jak se začne uklidňovat, tak pak teprve je možné ji obejmout a uklidnit. Jakýkoli předčasný kontakt situaci jen zhorší. 😀 Bohužel ona i jako uklidňující podnět právě vnímá i to kojení, takže já jí objímám a ona se po chvíli zase zkouší dostat do výstřihu a jedeme na novo 🤦
Ja bych v tom videla zuby. Mala me zase vzdy pri prorezavani kousala. Hned jak se prorizli zase sala normalne. Nebo pak proste nejaky emocni vykyv. Nekdy se muze stat ze maji obdobi kdy proste vic chteji tu blizkost.
Mám doma to samý, jen trochu starší. Má místa, kde je zvyklý, že kojim a jak si sednu tam, jde po mě. Trochu pomáhá nesedet a hýbat se. Občas zabere televize. V MHD to řeším lizatkama... Ale zrušit kojení " pro zábavu" sei furt nedaří.
@cherie24 Já mu opakuji, že až bude potřebovat, ať přijde, že chápu, že to má těžký. Nesahám na něj, nabídnu ruce. Teď už sám pak někdy natáhne ruce, že chce pomazlit (až se trošku zklidní). Je to těžké - já se učím to vnímat, že ono to je těžké i pro něj a tak se na to snažím reagovat. Asi to trošku pomáhá - teda jako mně s tím, že na něj nemám sklon ječet, ať už se uklidní 😀
@cherie24 Ještě mě napadlo k tomu vzteku - rozhodnout se, co "ano" a co už "ne". A pak prostě říkat, že jí to nemůžeš dovolit a proč. Oni sice nemluví, ale opravdu dobře vnímají. Sama koukám, jak složité úkoly už umí (26 měsíců) splnit. V 19 to je samozřejmě jednodušší, ale vnímá taky.
Jinak u nás to je podobně s dudlíkem - na usínání ho má, přes den se snažím odbourat a "dudu není" je prostě hysterák...
@cilkat ani mně ne. Dost nám do toho hodila vidle pandemie,a zima. Poslední rok jsme mnohem víc doma. Kvůli starším dětem. Venku samozřejmě nekojim, ani v MHD, na veřejnosti..jenže kde jsme za poslední rok byli že? Doma má svoji dobu a místa, a dobývá se vehementně. Teď mu bude 2 a čtvrt. Nikdy jsem si nemyslela,že budu tak dlouho kojit. Takže doufám ve snížení v budoucnu, až bude teplo, děti víc ve škole, venku..
U nás přesně to samé. Je jí rok a třičtvrtě a je fakt neodbytná. Venku pohoda, vydrží bez mlíka i beze mě, ale jak jsme doma, je to konec. U starších to neznám, první se odstavil v devíti měsících, druhý ve dvou letech, ale pak už se dlouho kojil jen na noc. Ale nejmladší je teda oříšek, tam asi pomůže jen definitivní odstavení..
Zkus si nacvičit mantru: "Nezralá nervová soustava." Takže pokud se bude opravdu "jen" vztekat, nech ji se vztekat a prostě se na ni koukej, nabídni pomazlení a podobně.
S kojením neporadím, tam se mi malý prostě sám od sebe skoro ze dne na den odstavil. Ale teda vztekloun je pořádný a právě prostě je potřeba se od toho "odprostit". Držím pěsti. Taky se to učím, jenom teda o asi 7 měsíců déle než ty 😀.