Malá pije i 3-4x do hodiny, neudělá se mi rychle mléko

pecinkaandulkova
17. dub 2018

Ahoj,chtela bych se zeptat zda se s tim nekdo setkal popripade jake bylo reseni. Mam pres 1mesic starou dcerku a kojim. Ale pres den mi pije i 3x4x do hodiny jak kdy. Je mi jasne ze s narustajicim vekem bude vice pit,ale problem je v tom ze se mi rychle neudela mleko prsa me pak doslova boli jako cert. A citim ze mala saje ze vsech sil.. v noci neni problem ale pres den hruzzaa...
Chci poradit zda nekoupit nejaky prikrm nebo cajik at netrpim jako pes a mala se v klidu napije nebo poji. Prosim nejaka rada?

dominikaromanova
17. dub 2018

Jak často kojis v noci? Pro sebe si můžeš koupit nějaký čaj na podporu kojení, ale s příkrmem malé bych ještě potkala. A během kojení prsa střídat. Já měla malého prvních šest týdnu u prsa skoro cely den.

vendelinka08
17. dub 2018

@pecinkaandulkova mleko se to dela stale...pokud mala poje casto..dela se ti mleko tak jak mala potrebuje. Ty musich hooooooodne pit a pak bude dostatek. Prikrm urcite ne...asi jsi myslela nejake umele mleko...ale to nevis ktere ji bude vyhovovat..zatim bych proste vydrzela...casem se to upravi..a kdyz ne..tak bys asi musela dat UM. Ale jeste bych vydrzela..a ano..kojeni boli...ale ne naporad.

konidana
17. dub 2018

p ošestinedělí by si vše mělo více sednout i tvorba mléka a kojení. Pokud to trochu jde, tak ještě vydrž🙂

bartakova_veronika
17. dub 2018

já jsem bohužel měla smůlu a musela jsem od 3,5 měsíců začít s plně umělým mlékem. Malá se mi narodila císařským řezem a byla maličká, takže 14 dní v inkubátoru. Už když se narodila nasadili UM v porodnici. Po třech týdnech co jsem odešla konečně domu z porodnice jsem musela též kojit + UM až i přes veškerou snahu jsem musela kojení raději odložit a najet plně na UM ... bylo to tak pro nás obě lepší než aby jsme se trápili ...

pecinkaandulkova
autor
17. dub 2018

@dominikaromanova kojim pres den za hodinu 2x3 kdyz spi mam klid,prsa stridam i, behem kojeni i po jejim spanku. Beru caj na podporu laktace atd ale moc to nejde...

pecinkaandulkova
autor
17. dub 2018

@vendelinka08 vipiju ise 3/4l denne,beru caj i na podporu ale prijde mi ze jak pije tak ma malo..usina mi u toho a v zapeti zacne rvat jak tur a pije dalsich tricet minut a to tak jde i 2x3x po sobe az poradne usne ☹

bartakova_veronika
17. dub 2018

@pecinkaandulkova měla jsem úplně to samé .... v porodnici když už mi jí po 14ti dnech vyndali z inkubátoru tak třeba od 18 hodin až někdy do 23 hodin pořád brečela v kuse, přikládala jsem k prsu každou chvilku a nic nezabralo .... až se z toho tak unavila že usnula .. váha nešla moc nahoru už od začátku, dávali UM až jsem to po těch 3,5 měsících hold vzdala než aby jsme se obě trápili ... teď jí je půl roku, sice na UM ale jsme obě spokojené a šťastné 🙂

vendelinka08
17. dub 2018

@pecinkaandulkova uvidíš, pokud to fakt bude trápení a budeš z toho vyřízena, tak zkusíš nějaké mlíčko a budeš to třeba zatím střídat. Já jsem prvního synka nekojila, ale o tom nechci psát...byl to od začátku boj a hlavně jsem pak už byla psychicky hotová, takže tě chápu. Druhého jsem kojila úplně v pohodě. Takže jen vím, že je to pohodlnější, ale jak říkám, hlavně aby jste byly obě spokojené.... to je důležité

pecinkaandulkova
autor
18. dub 2018

@vendelinka08 dekuji za podporu a radu snad ten bojkot zvladnem jeste..🙂

janylu
18. dub 2018

Jestli vypiješ 3/4 litrů denně, tak to je u kojení hrozně málo. Zkus do sebe dostat alespoň 3 litry. Kojící čaje a meltu. Ještě vydrž, po šestinedělí si to sedne.😉

bartakova_veronika
18. dub 2018

jak radí ostatní .. zkoušet a pokud to opravdu nepujde tak zkoušet alespoň částečně kojit a dokrmovat UM .... také jsem to tak nakonec dělala, ale mlíčka jsem začala mít nedostatek takže jsem nakonec stejně po 3,5 měsících ustoupila a bohužel přešla plně na UM

pecinkaandulkova
autor
20. dub 2018

@janylu melo to byt 3az 4l 😀