Lze se znova rozkojit?

peetta
14. bře 2015

maminky,potřebuju poradit,nebo mě spíše zajímá,jestli je možné,když kojím už je jednou denně(asi sem přišla o mléko) že se laktace opět rozjede???zkouším homeo na podporu kojení,ale zdá se že neúspěšně.nejde mi o plné kojení,ale spíše o to,abych kojila vícekrát.prsa mám měkké,a teče zdá se mě spíše voda,než mlíčko.

marecekavendulka
14. bře 2015

ahoj,kolik je miminku.? musíš co nejčastěji přikládat,zvyš kontakt s dítětem-kůži na kůži,společné spaní,společné koupání.. pokud je dítě větší,tak s tímhle zkušenosti nemám,jinak platí,že měkká prsa nemusí být prázdná prsa,resp.já kojím už skoro 10 měsíců a prsa mám měkká furt.

wenduliks
14. bře 2015

@peetta Zalezi,jak dlouho uz "nekojis" pres den. Pokud je to par tydnu,tak to jde,jak pise maminka vyse. Ale pokud je to par mesicu,tak je to,myslim,bez sance. Trochu se ta laktace zvednout pres den da,ale minimalne. ( Vlastni zkusenost). 😒 Kazdopadne drzim palce.

peetta
autor
14. bře 2015

malému je 6 měsíců,a na sunaru je cca 14 dní.kojím jednou denně když cítím "naplněná"prsa no...

evulina77
14. bře 2015

@peetta nejsi vodovod, aby z tebe tekla voda. Přikládej častěji, aby malej trochu potahal a pak dej umělý malýmu. Nejlépe se laktace zvyšuje v noci a děti taky víc spolupracují. Barva mlíčka může být až jakoby šedivá, může se zdát, že je jako voda, ale určitě není. Na začátku kojení jde spíše na pití a až to zadní mlíčko je na jídlo. Podívej se na kojeni.net, je tam hodně rad. Po šestinedělí se mlíčko tvoří spíše na základě poptávky, prsa se mohou zdát měká a že v nich nic není, ale né vždy to tak je. Víc si věř a hodně pij a nabízej malýmu...

marecekavendulka
14. bře 2015

@peetta proč dáváš sunar (ber to jako technickou otázku,ne jako rýpání🙂)?

marecekavendulka
14. bře 2015

@peetta jinak právě deláš chybu v tom,že kojíš,až když cítíš plná prsa..přikládej i když se ti bude zdát,že máš prsa prázdná. 🙂 ono si to miminko vytáhne. um snižuje laktaci a je to škoda,vem si jen,kolik takové UM stojí.. některé maminky dávají střídavě UM a kojí a bez problémů,já bych se ovšem bála. 🙂

peetta
autor
14. bře 2015

@marecekavendulka nerozumím tvé technické otázce? 🙂 mám ho nechat řvát hlady?

marecekavendulka
14. bře 2015

@peetta smarja to ne,jen proc nedavat prikrmy a treba 3 krat za den kojit? ja myslela podle tve otazky,ze chces sunar co nejvic omezit. jestli ovsem cekas.ze se rozkojis pri sunaru,tak to hodne tezko.mleko evidentne mas,

marecekavendulka
14. bře 2015

A stacilo jen napsat napr. davam sunar,protoze...... 😉

peetta
autor
14. bře 2015

jojo rozumím,v poho..nečerti se 😀 😀 😀 😀

peetta
autor
14. bře 2015

u prsa se strašně čertí,odstrkuje je vidět že mu asi neteče nebo teče málo,je nespokojený no.....

marecekavendulka
14. bře 2015

@peetta aha.. hmhm,no to nejspíš bude bojkot kojení,pokud jsi předtím kojila normálně.. ono mu to teče asi dost,ale je to takový blbý období,kdy se děti bohužel zbytečně odstaví.jestli jsi trpělivá a máš na to nervy,tak to chce furt a furt mít u prsa,jinak o bojkotu je článek tady na wiki MK. 🙂A já myslela,že se čertíš ty 😀 sem si říkala: jéje,zas maminka,co si myslí,že na ni utočí militantní kojná 😀 😀 tak je fajn,že sme si to vyjasnily. 🙂 Držím palce,at se zadaří.Kojení zdar!

peetta
autor
14. bře 2015

první půlrok byl fakt záhul na nervy,kojení bylo fakt na palicu,furt se budil po té hodině a ráno ještě k tomu pak vodit cérku do školky,nevyspaná unavená a to se vše odráželo na to mléko asi,a tím pádem se mi asi i pomalu to mléko vytrácelo,i když sem přikládala fakt často...

mooncaa
14. bře 2015

@peetta Dá se rozkojit i po týdnu nekojení (byla jsem v nemocnici). Dá se rozkojit z kojení jen v noci na plné kojení i přes den - nemoc dítěte. Dá se z kojení z obou prsů ze dne na den přejít jen na kojení z jednoho prsu (bolestivá bradavka na druhém prsu) a pak zase zpět. Mléko se tvoří při sání dítěte, není ke kojení potřeba mít nalitá prsa. To, že je mlíko jako voda, to je zpravidla přední mléko a to je hodně řídké. Ani zadní (výživnější) mléko) nemá čistě bílou barvu jako klasické kupované kravské mléko, zdá se také jakoby vodové.

duzame
15. bře 2015

Zkusila bych i odsávat, prostě zvýšit "poptávku". Tělo to pak rychleji bude doplňovat 🙂 a také hodně pít.

mavanka
15. bře 2015

Taky myslim, že se rozkojit dá, aspoň u mě jo, a logiku to taky má, já už jednu dobu kojila jen večer a ráno a při nemoci se to zas rozběhlo do plného kojení, nic jiného při zánětu středního ucha nebyl schopen jíst ani pít... a rozběhlo se to zas samo.... jak píšou holky, MM není bílé jako smetana nebo kravské mléko, je průsvitné, spíš jako voda zbarvená vápnem - a přesto není nekvalitní a nevýživné... stejně tak když se tvorba mléka ustálí a pravidelně kojíš, tak tvrdá plná prsa necítíš jako v začátku, mám za sebou léta kojení a tohle je fakt záležitost prvních měsíců.... zkusila bych kojit co nejčastěji v noci, tím se nejlíp laktace zvýší, pokud ¨Ti miminko v noci spí, tak v noci odsávej - když byly dceři tři měsíce, měla sprut a taky jí mléko nestačilo, v noci spala, přes den byla hladová a nebylo co pít... tak jsem v noci třikrát odsála - jednak jsem jí měla co dát druhý den odpoledne a jednak najednou během tří dnů bylo mléka dost .... Přeju hodně štěstí. hlavně tomu musíš věřit, je to hodně i o psychické pohodě 🙂