maminky,potřebuju poradit,nebo mě spíše zajímá,jestli je možné,když kojím už je jednou denně(asi sem přišla o mléko) že se laktace opět rozjede???zkouším homeo na podporu kojení,ale zdá se že neúspěšně.nejde mi o plné kojení,ale spíše o to,abych kojila vícekrát.prsa mám měkké,a teče zdá se mě spíše voda,než mlíčko.
malému je 6 měsíců,a na sunaru je cca 14 dní.kojím jednou denně když cítím "naplněná"prsa no...
@peetta nejsi vodovod, aby z tebe tekla voda. Přikládej častěji, aby malej trochu potahal a pak dej umělý malýmu. Nejlépe se laktace zvyšuje v noci a děti taky víc spolupracují. Barva mlíčka může být až jakoby šedivá, může se zdát, že je jako voda, ale určitě není. Na začátku kojení jde spíše na pití a až to zadní mlíčko je na jídlo. Podívej se na kojeni.net, je tam hodně rad. Po šestinedělí se mlíčko tvoří spíše na základě poptávky, prsa se mohou zdát měká a že v nich nic není, ale né vždy to tak je. Víc si věř a hodně pij a nabízej malýmu...
@peetta proč dáváš sunar (ber to jako technickou otázku,ne jako rýpání🙂)?
@peetta jinak právě deláš chybu v tom,že kojíš,až když cítíš plná prsa..přikládej i když se ti bude zdát,že máš prsa prázdná. 🙂 ono si to miminko vytáhne. um snižuje laktaci a je to škoda,vem si jen,kolik takové UM stojí.. některé maminky dávají střídavě UM a kojí a bez problémů,já bych se ovšem bála. 🙂
@marecekavendulka nerozumím tvé technické otázce? 🙂 mám ho nechat řvát hlady?
@peetta smarja to ne,jen proc nedavat prikrmy a treba 3 krat za den kojit? ja myslela podle tve otazky,ze chces sunar co nejvic omezit. jestli ovsem cekas.ze se rozkojis pri sunaru,tak to hodne tezko.mleko evidentne mas,
A stacilo jen napsat napr. davam sunar,protoze...... 😉
jojo rozumím,v poho..nečerti se 😀 😀 😀 😀
u prsa se strašně čertí,odstrkuje je vidět že mu asi neteče nebo teče málo,je nespokojený no.....
@peetta aha.. hmhm,no to nejspíš bude bojkot kojení,pokud jsi předtím kojila normálně.. ono mu to teče asi dost,ale je to takový blbý období,kdy se děti bohužel zbytečně odstaví.jestli jsi trpělivá a máš na to nervy,tak to chce furt a furt mít u prsa,jinak o bojkotu je článek tady na wiki MK. 🙂A já myslela,že se čertíš ty 😀 sem si říkala: jéje,zas maminka,co si myslí,že na ni utočí militantní kojná 😀 😀 tak je fajn,že sme si to vyjasnily. 🙂 Držím palce,at se zadaří.Kojení zdar!
první půlrok byl fakt záhul na nervy,kojení bylo fakt na palicu,furt se budil po té hodině a ráno ještě k tomu pak vodit cérku do školky,nevyspaná unavená a to se vše odráželo na to mléko asi,a tím pádem se mi asi i pomalu to mléko vytrácelo,i když sem přikládala fakt často...
@peetta Dá se rozkojit i po týdnu nekojení (byla jsem v nemocnici). Dá se rozkojit z kojení jen v noci na plné kojení i přes den - nemoc dítěte. Dá se z kojení z obou prsů ze dne na den přejít jen na kojení z jednoho prsu (bolestivá bradavka na druhém prsu) a pak zase zpět. Mléko se tvoří při sání dítěte, není ke kojení potřeba mít nalitá prsa. To, že je mlíko jako voda, to je zpravidla přední mléko a to je hodně řídké. Ani zadní (výživnější) mléko) nemá čistě bílou barvu jako klasické kupované kravské mléko, zdá se také jakoby vodové.
Zkusila bych i odsávat, prostě zvýšit "poptávku". Tělo to pak rychleji bude doplňovat 🙂 a také hodně pít.
Taky myslim, že se rozkojit dá, aspoň u mě jo, a logiku to taky má, já už jednu dobu kojila jen večer a ráno a při nemoci se to zas rozběhlo do plného kojení, nic jiného při zánětu středního ucha nebyl schopen jíst ani pít... a rozběhlo se to zas samo.... jak píšou holky, MM není bílé jako smetana nebo kravské mléko, je průsvitné, spíš jako voda zbarvená vápnem - a přesto není nekvalitní a nevýživné... stejně tak když se tvorba mléka ustálí a pravidelně kojíš, tak tvrdá plná prsa necítíš jako v začátku, mám za sebou léta kojení a tohle je fakt záležitost prvních měsíců.... zkusila bych kojit co nejčastěji v noci, tím se nejlíp laktace zvýší, pokud ¨Ti miminko v noci spí, tak v noci odsávej - když byly dceři tři měsíce, měla sprut a taky jí mléko nestačilo, v noci spala, přes den byla hladová a nebylo co pít... tak jsem v noci třikrát odsála - jednak jsem jí měla co dát druhý den odpoledne a jednak najednou během tří dnů bylo mléka dost .... Přeju hodně štěstí. hlavně tomu musíš věřit, je to hodně i o psychické pohodě 🙂
ahoj,kolik je miminku.? musíš co nejčastěji přikládat,zvyš kontakt s dítětem-kůži na kůži,společné spaní,společné koupání.. pokud je dítě větší,tak s tímhle zkušenosti nemám,jinak platí,že měkká prsa nemusí být prázdná prsa,resp.já kojím už skoro 10 měsíců a prsa mám měkká furt.