Rada bych se zeptala, zda máte zkusenost s lokálním umrtvením a kojením?
Potrebuji vyoperovat pihu,kterou je dále potřeba podstoupit na histologii...Dr. mi dala 2m na ukončení kojení. Synovi bude 18m. Mam tedy s kojenim přestat, nebo by opich nemusel vadit? Děkuji za názory 🙂
Ja se domnivam, ze lokalka nevadi. Nakojis pred zakrokem a po neco pripadne odstrikas a nechas pauzu. Kamoska to tak mela a vim, ze vynechala jedno kojeni, ale jeji mrcek mel cca 6 mesicu. Zkus si treba zavolat nejake laktacni poradkyni. Ta to bude vedet lepe nez tva dr.
@dasula10 paní doktorka trošku přehání, ne? http://www.kojeni.net/on-line-poradna/question....
Já sice kojila jen částečně, ale bylo mi odstraněno a postoupeno na histologii znaménko přímo z prsu. Zákrok byl cca v 18 hodin, chirurg říkal jen dnes už nekojit, případně odstříkané či odsáté mléko vylít.
Ahoj, mně sekali osmičku, když jsem kojila. Takže jsem tam měla taky lokální anestezii. Nevím, jestli je jiná - silnější/slabší než ta, co čeká Tebe, ale dost jsem se tenkrát informovala (u obvoďačky, své zubařky, vykonávajícího dr.zubaře i přes net jedné LP) a každý mi potvrdil, že to nevadí. Nikoho ani nenapadlo mi říct, abych kojení ukončila! Tomu mi přijde nesmysl.. vždyť je to jen lokální a za pár hodin to odezní..
Měla jsem lokální anestezii u zubaře hned po šestinedělí a nikdo se nad tím nepozastavoval (kojila jsem hned po zákroku ještě v čekárně...). Do oběhu se dostane minimální množství látky a poměrně rychle se odbourá (můžete to porovnat s tím, co občas do ženy naperou v porodnici při porodu, tam to překvapivě nikomu a ničemu nevadí...).
Mám jít na vyříznutí dvou malých benigních nádorků na noze a v uterý jsme byla u kožařky a říkala, že to sice až tak nevadí, že kojím, ale že by radši přece jen počkala.. takže půjdu později
Ahojky, já jsem absolvovala také zhruba v 18m syna lokální umrtvení jazyka. Nějak mě vůbec nenapadlo se na to před zákrokem zeptat a po zákroku už to nešlo🙂. Ale co jsem vyhledávala informace na netu, tak by to vůbec nemělo vadit, tím spíše v tomto věku dítěte.
@mysicka_lb Dekuji za prispevek 🙂...no ja se raději vzdy ptam,kdyz kojím 😉,tak to beru zase ja jako automaticky 🙂.
Už mám po zákroku a syn je jak jinak nez v pohode 😀
@dasula10 zkušenost nemám, ale logicky - stačí nekojit jen chvíli po lokálce, ne? A to snad vydrží, v jeho věku, nebo je to extra závislák? Pro úplné ukončení nevidím důvod. Já měla lokálku v těhotenství u zubaře, v tomhle věku u kojení bych max jednou vynechala a pak hurá kojit. 🙂