Maminky co kojite, jake leky vam lekari doporucili, nebo zakazali v dobe kojeni? Ja mela v porodnici bolesti bricha a davali me na to paraleny, nekdy i dva. Fakt ale je, ze ty prvni dva dny clovek zrovna moc nekoji, ze?
Ted se mi vratily bolesti hlavy z doby pred tehotenstvim a kdyz je nejhur, tak si paralen vezmu, ale jednak to moc nepomuze a jednak mam strach, ze to mlickem dostane i miminko!
Berete nejake leky proti bolesti? A je treba lepsi si to vzit po kojeni, aby se to k miminku nedostalo?
Ahoj!
Ja roky trpím na migrény, takže sa mi samozrejme vrátili aj po porode ☹ .Pýtala som sa opakovane aj na porodnici aj našej pediatričky, možeš Brufen a Paralen, ale mne zaberá aj Kofola - najlepšie s citronom.
Brufen taky? V tehotenstvi jsem ho mela zakazany... 😒
S tou kolou je to dobry napad, pomahalo me taky kafe,diky kofeinu, ale neni potom dite trochu moc vzhuru?! 🙂
Holky,každý tvrdí něco jiného,protože se zatím nikdy nepovedlo prokázat,jestli nějaký škodlivý vliv a v jaké míře je.Tohle mi řekl i DR,šla jsem tam kvůli viroze.Doporučil mi jen se vyležet,bez léků.Dokonce ani paralen mi v lékárně nedoporučila,i když doktoři mi taky řekli,že se občas může.Taky je zvláštní,že kapky na kašel pro miminka od 2.měs. mi v lékárně taky nedoporučili ! Docela zvláštní mi to připadá 😒
Určitě se snaž si brát léky po kojení,aby se jich do mléka dostalo co nejméně.
Kola má asi nějaké pozitivní účinky na zdraví,ale taky bych to nepřeháněla,zrovna tak jako kafe a jiné sycené nápoje.A pít je spíše dopoledne.
Držím palce,ať tě to brzy přejde. 😉
Doktorům se lehce řekne,odpočívat a vyležet,ale s malým dítětem to zrovna nejde 😅
Vieš, tú kofolu si možeš vybublinkovať - zamiešaj slanou tyčinkou, neobsahuje až tak veľa kofeinu,takže by mimi malo v poho spať, skor tie bubliny - bolieva ich z nich bruško.... Brufen v tehu nie - ale keď kojíš, možeš si OBČAS dať. Paralen a Panadol sa dáva aj miminám, pri teplote a bolesti.....Skús homeopatiká na bolsti hlavy, existujú a sú celkom dobré 😉
Dicloreum cipky proti bolesti, nam je davali po cisari dokud bolesti neustaly u me 17 dni, pak jsem je brala na kojeni, kdyz bolely bradavky a dnes u na bol. hlavy
paula: jen paralen (3x denně 1tbl). Nebo vyzkoušej homeopatika (Nux vomica - 5 kuliček každých 30min při migréně). Taky mi podobně jako musko pomáhala kofola (ale z kávy jsem zvracela). Nebo mokrej hadr, do tmy a vydržet..až to přejde. Teď už na to jen vzpomínám, ale bylo mi tak blbě, že jsem i během kojení zvracela.. ale zase mi přijde, že to odeznělo rychleji, než teď, když nekojím.
Mne na bolest hlavy rekli na pohotovosti Paralen,pri kojeni