Ahij holky. Malý ma 5 týdnů a mi se přestalo dělat mléko. Bohužel nemůžu pořádně kojit. Mám ploché bradavky a tak velké a neforemné prsa, že kojím jen ve fotbalové poloze a to si prcek stejně vytáhne jen 20 ml. Je to lenivec už od narození a navíc byl v porodnici na infůzi, kde ho krmili láhví, což kojení vůbec nepomohlo. Takže jsem až doteď dokrmovala z láhve. Neměla jsem problém odstříkat i 150 ml najednou, ale od včera mám prsa úplně prázdné. Malý pije cca 100 ml na jedno krmení a takové množství odstříkávám i hodinu, protože odstříkávám prakticky po kapkách. Mám ještě šanci normálně odstříkávat? Jsem z toho celkem špatná, že bych měla jít na sunar.
@rohatazizala Ahoj🙂 Neboj,není nic ztraceno. Nejlepší cesta je-neměřit nic a kojit na požàdàní,nejlépe kdykoliv mimi kníkne a určitě 2-3x za noc,to ohromně pomáhá držet laktaci. Kolik odsaješ nic neříká o tom, kolik máš mléka. Prázdná prsa neexistují-mléko se postupně začíná tvořit až při kojení-opravdu,neboj ! Dále není nutno odstříkávat,přikládat miminko je nejlepší cesta a odsávačka.Dítě pije různě,nejlepší ukazatel prospívání jsou počůrané plenky a to 6-7x/24h. Neboj,bude to dobré ! 🙂
Jo a anatomicky jsem na tom podobně,nám funguje kojení vleže 🙂 Také se podívej na stránky www.mamila.sk - nejlepší laktační poradenství , přijedou i za tebou domů a se vším poradí.Držím palce 🍀 Ps.Lahev zahoď 😉
Ahojky teď jsem řešila taky krizi. Prsa naprosto prázdná a z obou si vycucal max 50 g a to mu je skoro 5 měsíců. Kojila jsem i 16* denně, a stejně nic. Volala jsem poradkyní, tak jsme probrali co a jak. Kojící čaje ani melta mi nepomohla. Nakonec mi zabrala homeopatika a prsa mam znovu nality a vypije i 70g z jednoho. Snad homeo bude fungovat i po vysazení🙂
Ahoj, taky doporučuji laktační poradkyni. První dcerka mi nepřibírala, jezdili jsme k doktorce na převážení 2x-3x týdně. Na konec jsem vyfasovala váhu domů s radou, ať si koupím v lékárně příkrm. Naštěstí jsem se dozvěděla o laktační poradkyni a nakonec jsem kojila dcerku do 2 let!
Me pomohla laktacni poradkyne hlavne s polohou - od porodnice je umeli jen fotbalovou, poradkyne mi ukazala jak kojit normalne na kresle i v leze a tim me prestaly bolet bradavky a malej si vytahl podstatne vic. Tim jak sili se postupne bude umet lip napit i prisat 😊 jinak poradkyne se te fotbalove poloze trochu smala, ze to proste neni nikdy pohodlny ani pro jednoho, na druhou stranu se mi s nim dobre manipulovalo
@rohatazizala ahojky, me mala v porodnici neumela chytnout bradavku vubec, do toho silna zloutenka a snahy konec. Zachranily me kloboucky- Meleda S. Diky nim se mala alespoň pricucla, dvacet minut jsem ji nechala cucat-vytahla 20-40 ml, zbytek jsem dokrmila lahvickou, takhle skoro sest nedel, pak zacala tahat sama stabilne 120. Kloboucky odhodila cca ve druhym mesici, ted ji bude pul roku a nechce plast ani citit-dudlik, flašku-nic. 😇 Hodne nam pomohla hranice 3000 g a zbaveni zloutenky. Na tvorbu mleka mi pomahal kojici caj a caro nebo melta. Zkus vydrzet a pravidelně odstrikavat, na upravu techniky kojeni zkus laktacni poradkyni,at vas vidi, trebas poradi. A kdyz to nepujde, tak se na to vybodni, nema to cenu lamat, budete z toho ve stresu akorat oba.