Laktace...Poradíte, prosím?

tynka2904
19. čer 2021

Ahoj holky!
Mam na vas dotaz..
17 dnu zpet jsem porodila chlapecka nedonoseneho. Mela 1430g.
Dneska uz ma k 1800g, je plne kojeny.. Respektive byl.
Nevim co se stalo, od vcera mi proste prestalo tect mliko, nebo jen malo. Nechapu to. Pred tim jsem mohla mleko rozdavat..
Takze malej se ze me naji jen z pulky.
V pondeli by nas meli pustit domu, s tim zebtefa jakštakš splnujem vahu. Jenze ja se bojim, ze nas nepusti kdyz vidi ze mame problem s kojenim.
Chtej nas takhle brzo pustit protoze jsme nemeli absolutne zadnej problem krome vahy a ted se stalo tohle.
Prosim o nejakou radu, nazor, cokoliv!!
Jsem tu uplne vyrizna😭 Dva dny pred propustenim se musi tohle posrat!! Proc??
Pochybuju ze nas pusti s flaskou..
Diky a hezky vikend🍀

aneta_v
19. čer 2021

@tynka2904 a jak víš, že nemáš mléko? Předpokládám, že vážíš, vypije vždycky jen půlku dávky? Já bych hodně pila, kojící čaj, Caro, cokoliv, klidně nějaké bylinky na podporu laktace k tomu a zavolala bych laktační poradkyni. Jinak nevím, kde jsi rodila, ale Podolí pouští domů i s flaškou, důležité je dítě nakrmit, je jedno, jestli z prsa nebo flašky 🤷‍♀️

kachna001
19. čer 2021

Mlíko tam určitě je, neboj, ono takhle z ničeho nic nezmizí 🤗 klidně nechej dát dokrm, pokud na tom budou "trvat", nechte se propustit domů, tam si společně zalezte do pelechu a mazlete se, to se pak určitě pořádně rozjede 👌🤗

tynka2904
autor
19. čer 2021

No mliko mam.. Dle mokrych tricek, neceho odsateho apod. Ted jsem ho prilozila mimo trihodinovy rezim, vypil nejakych cca 15. A ted spi a to jsme meli kojit..
Rodila jsem u Apolinare a jsem tu ted s nim na roominu. Uz jsem tu celkem 17 dnu a jebe mi z toho. Myslim, ze potrebujem akorat mit klid, byt doma vsichni a vse by slo krasne.
Ze zacatku jsem mela desne nalita prsa, malej vypil ctyricitky jak mu to teklo samo do pusinky. Ted je mam vyfoukly, tece mliko, ale uz ne proudem. Takze kdyz dobre, tak vypije tricitku kterou ma predepsanou. Ale spis 20-25 vetsinou.
Rikam si, ze to mozna je taky tema vedrama..
No snad nas pusti, bojim se, ze kvuli tomuhle ne. Kazdopadne pribira hezky.

tynka2904
autor
19. čer 2021

Mimochodem dokrmy ze strikacky, na ktery je dudlik, krasne vypije protoze to proste tece samo a skoro se v tim dusi, jak mu to tam lejou..

netopejr
19. čer 2021

To půjde... ja jsem v horkach na ulevz ctvrtlitr jak nic, ale kdyz jsem potrebovaal eodstrikala nic u mrnete, a mlika jsem mela spoustu, den na to sotva par kapek, kdyz jsem potrebovaka odejit.. na 4.hodiny. Nejsem v tom stresar a uz vubec me nenapadlo, ze by to neslo.... 😆
To, kolik tece, resp.kolik dostanes ven, neodpovida tomu,.kolok je k dispozici. Určitě mas stres s propustenim. Mrkni na mamilla.sk - je tam i ceska republika a vyber si laktacni poradkyni nebo dve v Tvem blizkem okolí. Klidne jim zavolej preventivně, domluv schůzku na doma.... Psychika je mocna a investice vic smysluplna.
Zachovej klid, hodně pij na jez stavnaty veci, jedno co, melouny, polivku (ja mam fakt rada slepici byvar s nudlema,.nebo jinej vyvar, ale je to jedno), stavy, vodu, tekutiny hodne. A najez se poradne. V lete toho mlika byva vic. Kdyby to neslo, UM to jisto, ale urcite vam to.doma spolu pujde, kdyztak s LP. Sedne si to. Stoji to za namahu a dalsi rok dva klidu. ❤

tynka2904
autor
19. čer 2021

Uprimne? Uz mi tady hrabe z toho preocitavani a vazeni. Uz jsem obcas i myslela na to, ze bych se na to vysrala vsechno a nejradsi mu soupla flasku kde bude mit svoji davku a vysaje to raz dva.. Jsem z toho tady otravena!😭

netopejr
19. čer 2021

Ted ctunty Tvoje dalsi komentare.... a krmis si ho jen Ty, nebo do toho zasahujou i oni? Jj, potrebujete domu, do klidu, mimino do posťele, kontakt kuze na kuzi, ted vedro, tak to jde dobre, mazlit a a da si, hošík.

tynka2904
autor
19. čer 2021

@netopejr No krmim ho ja. Vypije si treba dvacku a oni reknou, ze potrebuje dokrm 12ml protoze tam maj napsany, ze ma jist 32ml. Takze dostane do strikacky s dudlikem..

tynka2904
autor
19. čer 2021

Jestli me kvuli tomu nebudou chtit pustit, tak jim razne vysvetlim, ze je to akorat tim stresem, ze uz jsem tu necely mesic..

netopejr
19. čer 2021

@tynka2904 Obecna rada u kojeni: nesledovat hodijy, nesledovat hodiny, nevazit jindy nez u dr.na preventivce a kojit na požádání. To ted v horku bude casteji nez jednou za 3 hod. Na druhou stranu by u nedonosenatka nemel byt ten interval delsi. (Mozja ze vbnoci uz o nexo malo jo).
Samozřejmě mas nedonosenatko, takze he nenechas spat 6 hodin ve dne, ale jinak zntech casu a vazeni.by svihlo kdekomu.

tynka2904
autor
19. čer 2021

@netopejr No jako stve me ten rezim tady.. Jsem z toho zblbla uz. Kolikrat malej spal proste a oni ho nemohli probudit, tak mu otirali hlavu hadrikem mokrym, aby se probudil. Blbosti proste..

netopejr
19. čer 2021

@tynka2904 no, tak co by se namahal, kdyz mu pak pritece samo.... 🙄
Chtej domu, neni v ohrozeni zivita, ne, tak kdyztak na revers. Lepsi je se domluvit, ze si to poresis u pediatra... a zavres se doma s LP nebo bude stacit ten klid. To si tajy myslim.

tynka2904
autor
19. čer 2021

@netopejr Chci domu moc, ale bojim se ze mi to nepovoli kvuli vaze a jeste kdyz je problem.. Ten jsme nemeli zejo, tak rekli ze po nedeli budem mit nejakych necelych 1800g a ze nas pusti. Ted tohle.. Takze nevim jak to bude.

netopejr
19. čer 2021

@tynka2904 jj, po mne chteli budit třídenní zdrave velmi dobre.prosperujici mimino s porodni vahou dobre lres 4 kg,nmtery nemo nikdy ani naznak žloutenky a jinak se kojilo celkem casto, casteji nez tabulky, ale jak jednou dyl spalo.... No ja nejak nikdy nebyla schopna ty.mimina budit, takze spalo dal, pze logiku to nemelo.

tynka2904
autor
19. čer 2021

@netopejr Ale tak to jenzas neco jinyho no.. My mit ctyri kila, tak na ne seru. Ale on musi mit nejakej rezim aby oribiral a musi snist tolik a tolik, aby proste mel vahu..

netopejr
19. čer 2021

@tynka2904 Mas to daleko? Kompromis, ze se prijdete ukazat kdyztak? (Za 3 dny)). Zavas, kdyz neco.... nebo ze poresis s pediatrem a kdyby se cokoli komukoli nezdalo, ze ses tam hned.... i na tu vzdálenost se da hrat.
"Sranda" je, ze kdyby meli vysokou obsazenost, tak Te domu jeste poslou....
Kdyby ta vaha byla hranicni nebo neco, muzes jim nabidmout podepsat pouceni a ze Te.pustili na vlastni zadost....nebo

netopejr
19. čer 2021

@tynka2904 ja vim, vsak to pisu vys, ale to bylo na ty.jenich tabulky.... ze to maji vzdycky....

tynka2904
autor
19. čer 2021

Mame to sem pul hodiny a pokud by byl problem, tak sem samozrejme zajedem hned zejo. Pediatra mam zarizeneho. Takze fakt neni o cem, jen byt spolu v klidu, dobre jist zejo protoze tady ty sracky.. Jim uolne spatne, ze stresu u i nemam moc chut k jidlu kdyz mi manzel neco priveze. Proste uz jsem tu dlouho a leze to na mozek.

anet_98
20. čer 2021

@tynka2904 laktace se ustáluje i 2 měsíce. Já to také měla na střídačku a malej se mi do 14ti týdnu kojil pomalu co hodinu (v noci vstával i co půl hodiny) a pak najednou začal chtít až po dvou hodinách, někdy spal i 4 h v kuse. Miminko si prostě ustaluje a mění režim. Mléko se tomu časem prispusobi. Hlavně nepanikař, to ti k ničemu nepomůže, ba naopak. Mysli na to, jaké máte krásné miminko, jak krásně bude doma a uvidíš, že bude vše dobré. Jinak já tedy měla malého chvilku před termínem a žádné vážení jsem neřešila. I sama doktorka mi říkala. Že si dítě vypije kolik potřebuje a ať se tím Nestresuju. Ovšem ty asi vážit po kojení musíš u takto malého miminka. Uvidíš že brzo si to sedne! Hlavně klid a hodně štěstí 🍀❤️

nikishkaaaa
20. čer 2021

@tynka2904 mohu se zeptat ve kterém týdnu je narozený?

aneta_v
20. čer 2021

@tynka2904 no ono to buzeni u predcasnatka ma duvod, jsou vic spava, asi ma i zloutenku a takove dite by bylo schopne prospat den 🤷‍♀️ Mam taky lehke predcasnatko, v porodnici jsem s ni byla 14 dni. V Podoli sledovali, aby mala pribirala, moje mliko pro ne nebylo na propusteni podstatne, podstatne bylo, zda mala eventualne vezme flasku. Jinak tedy podminky meli “36tt” a pres 2kg, my cekali na ten 36tt, protoze se mala narodila pres 2kg 😎 Ja v porodnici teda mela mliko na hrane, prvnich par dni byla mala na darcovskem, kdyz me propousteli, odsala jsem sotva jeji davku, nepila ode me, pila moje mliko z flasky. Doma se mi teprve laktace rozbehla a zacala jsem plnit mrazak. Jestli nekam zapisujes, co maly vypije, tak to normalne zfalsuj na tu jeho davku, ja to tak udelala u mladsi donosene dcery, vedela jsem, ze pije a pribira a chtela jsem domu za starsi, navic me nebavilo vazit, toho jsem si u starsi uzila dost