Zdravím maminky,
chtěla bych se zeptat, jak řešit tuhle situaci...Dcerka se sama odstavila v roce a čtvrt, nekojím již 14 měsíců. Nicméně před týdnem jsem zjistila,že z jednoho prsu stále vyteče pár kapek mléka. Dát tomu ještě čas,nebo řešit s lékařem? Jde i o to,že po ukončení kojení se mi hodně rozházel cyklus a špiním třeba týden před MS. Na to mi Dr. loni v květnu napsal HA,že se to srovná...no do prosince katastrofa... Špinila jsem kromě týdnu celé platíčko. V lednu jsem se na nějaké zobání HA vyprdla a ejhle,už jsem špinila ,,jen,, týden před MS.
Četla jsem,že pomáhá šalvějový čaj, za jak dlouho myslíte,že může pomoci? Případně uvítám jiné rady,jak ukončit laktaci a zároveň srovnat MS.
Děkuji 🙂
Je to normalni. Muze to pretrvat dlouho. Nebo taky naporad. Pokud mleko netece proudem, neresila bych to.
Měla jsem to takhle ještě 4 roky po ukončení kojení. Teď je to 6 let a už nic. Považuju to za zcela normální, nikdy mě nenapadlo to řešit.
@martiniquest Děkuji za informaci🙂
Nevím, jestli řešit pravděpodobnou přetrvávající zvýšenou hladinu prolaktinu HA je zrovna nejšťastnější řešení, když sama HA může tento problém způsobovat. Štítná žláza je v pohodě? Problémové jsou i léky na vysoký tlak, psychofarmaka, léky na žaludeční vředy, a z bylinek i třeba kopřiva, co se často používá na jarní detox. Problém s prolaktinem může vyvolat i stres či nedostatek spánku. Prolaktin se dá snížit přírodní cestou, zkusila bych z bylinek šalvěj nebo mátu, pomáhá i peruánská maca, do jídla si přidávat nať petržele, z vitamínů se zaměřit na B6, E, zinek ideálně formou přírodní čili z potravin. Taky jsem slyšela dobré reference na cvičení hormonální jógy.
@lenerka1 moc děkuji za radu❤️ štítná žláza je v pořádku, žádné jiné léky neberu. Měla jsem půl roku jen tu HA...Je pravda,že ve stresu jsem hodně a spánku moc nemám 🙄😔No největší vtip byl,že mi Dr. tvrdil,že to HA určitě není,to zhoršené špinění...Jen co jsem jí vysadila,spousta problémů zmizela.... akné, nafouklé břicho, i to špinění se zmírnilo...Já vím,že nejsem lékař,nechci si na něj hrát...ale cítila jsem,že něco není správně...
@ivule95 s MS neporadím, ale s mlékem jsem to měla úplně stejně. Radila jsem se s laktační poradkyní a ta mi říkala, že pokud tam není krev, je to v pořádku. Některé ženy prý mají mléko celý život. Můj syn má 10 let a pokud si dám hodně teplou sprchu, zase něco vyjde.