Zdravím. Mám 6 týdenní holčičku která je kojená a před každým kojením dávám flašku s trochou fenykloveho čaje a kapičkami na prdíky. Potřebovala bych vědět zda bych si mohla odstát jednou za čas mléko a podávat jí ho z flašky. Z důvodu třeba přípitku nebo hlídání. Když pije už čaj s flašky a kojení to nijak nenarušilo myslíte že by nenarušilo ani jednodenní pití s flašky?
@nock já bych taky neriskovala a mlíko z flašky nedala..přípitek si klidně dej,to se opravdu do mlíka nedostane..může přijít bojkot...to s tím čajem z flašky ti poradil kdo?každé dítě je jiné,já nechtěla riskovat a pokud bych jim podávala jinou tekutinu jak mlíko tak lžička nebo panakovka...snad ještě stříkačka po prstě
Hele, já vím, ze mě tu za tenhle názor někdo asi ukamenuje, ale já v obcasnem podání mlika z flasky problém fakt nevidím. Naopak jsem se u každé dcery snažila, aby z flasky umely (mladší ji nechtěla), kdyby se mi náhodou neco stalo a manžel na ne byl třeba sám.
A taky si myslím, ze každá mama si zaslouží na chvíli nebejt mama a trochu si orazit třeba s kamaradkama. 😊
@zrzinda Kdyby každý myslel na to, "co kdyby se mi něco stalo", tak žádná žena nekoji a dá hned flašku, aby bylo miminko zvyklé kdyby náhodou něco. Jinak, paní má teprve 6ti týdení miminko, ještě je v šestinedělí. Miminko nechce jen mlíčko, chce se mazlit tulit, chce cítit vůní svoji maminky a ne dostat flašku. Vy byste v šestinedělí dala miminko pryč a šla se bavit s kamarádkami? Já teda určitě ne
@zrzinda jakoby já se třeba vůbec na ten čaj neptala jen jsme to řekla z důvodu že jí to v kojení neomezilo a každý se toho hned chytil. Mě ze lžičky prostě neumí. Vždycky se zadusía když už po druhé se prostě nemohla nadechnout nějakou chvíli tak jsem se na to vykašlala protože to je pak hroznej stres jestli se nezačne zase dusit.
@denisq tady nejde o bavení s kamarády ale třeba taky vyřizování. Já ji nedávám místo mazlení flašku když by ji asi nechtěla to je snad logický. Hlídání není z důvodu abych se mohla bavit. Tady jde o to že přítel si bude měnit příjmení a bude se měnit rodný list dítěte a nechci aby s námi bezdůvodně jela autobusem na několik hodin pryč. A šestinedělí ji konci 30 tak prosím. Nemusíte hned hejtit když nic nevíte.
@nock Ten komentář nebyl na Vás, ale na zmrzlinku, která psala, že každá máma chce vypnout a jít se pobavit. Což samozřejmě nezpochybnuji, taks bych ráda vypla a šla někde posedět. Jinak rozhodně nehejtim, reagovala jsem na komentář od zmrzlinky, ne na tvůj. A pak další, já bych jela všude s mimcem, dělám to tak i teďka, ale to je samozřejmě tvoje vec jak to cítíš a jak to chceš udělat ty. Do toho nikomu nic není. Pokud ji cheš dát flašku s odstrikanym mlékem, tak dej. Je to pokus omyl. Buď ji přijme a bude dál chtít i prso, a nebo nebude chtít buď flašku, nebo třeba pak nebude chtít prso. To ti tady nikdo neřekne. Jestli to chceš zkusit, zkus a uvidíš co malá vezme nebo nevezme na milost.
Záleží na dítěti, mám tři a každé to má jinak. Nejstarsi syn pil z lahve čaj a zároveň se v pohodě kojil, klidně sem dala občas i mliko a kojení to nenarusilo. Druhy syn láhev moc nechtěl, když ji vzal, tak pak už prso nechtěl vůbec, takže tam se flaska rovnala konci kojení. Dcera ta flašku nechce vůbec, ať v ni má cokoliv, tak to zahazuje, plive a řve a je jedno jestli má UM, moje mliko nebo čaj, vodu, zkoušeli jsme i sladší stavu pro děti, ale proste nic. Takže je to fakt hodně individuální, ale pokud o kojení stojíš, tak bych to s láhvi nepokousela. Já kapky na prdy dávala před kojením na lžičce a pokud nejsou venku tropy, tak žádné jiné tekutiny nepotrebuje.
Já měla vždy nějaké mléko v mrazáku. Třeba kdyz jsem šla k mudr a hlídala mamka, tak abych se nemusela honit, nebo když jsem šla s holkama na pivo a vrátila se pozdě. Ale děti už měly pár měsíců, ne týdnu. Kojení to nenarusilo. Ale u Tebe bych s tím ještě pockala, je fakt malinká.
Je to docela sázka do loterie, nikdy nevíš, jak přesně to tvoje mimino přijme. Ale klidně to zkus, nevěřím tomu, že zdravý kojenec se po jednom napití z láhve vzdá kojení...Já jsem třeba lahví vyzkoušela mraky, ale děti prostě silikonový dudel nechtěly ani vidět. Takže smůla. 🤷♀️Nejlepší mi přišla asi MAM 0+. Jinak nechtělas ten čaj komentovat, ale to vám doporučila doktorka nebo proč jí ho dáváš?
Je to na vás, dělejte si to jak chcete 😂 já třeba po týdnu neměla mlíko a dokrmovala jsem flaškou a v pohodě. Jako abych se ještě štvala s nějakým cévkováním nebo tak něco 😅 a kojím doteď a to už malý baští i tlačenku 😂😂😂😂
Ja vim, ze to neni predmetem diskuze, ale proc vubec vymyslis tu blbost s podavanim caje?
Jinak teda mam v okoli ted dve deti, ktere zdanlive v pohode pily z prsa i lahve a ve 4m bojkot kojeni, jak vysitej, takze jak uz ti tu mnoho zen napsalo, muze to byt ok a nemusi. Jsou lahve pro kojene deti, kde musi dite sat jako z prsa a netece to samo, pokud ti na zachovani kojeni zalezi, pouzila bych tu. S jednim ze synu jsem dodelavala VS a obcas dostaval odstrikane mleko z teto lahve a saci reflex mu to jeste za skoro 4 roky nenarusilo. Ale treba nikdy nemel dudlik, nikdy nepil z klasicke lahve apod. Kdyz citis, ze potrebujes dite na lahev naucit, tak ho na ni proste nauc ;)
@nock proč by s tebou miminko nemohlo jet něco vyřizovat? Dítě není věc, kterou někde necháš, prioritně patří k matce, vymyslís akorát blbosti...
Dokud ti jde kojení tak bych kojila a necpala dítěti flašku s čajem, ono mu kojení plně stačí a věř, že o tom něco vím...
A kapky na prdiky jdou úplně jednoduše kapnout do pusinky a třeba fenyklovy čaj mému synovi spíš uškodil než pomohl...
@nock a že jsem chytrá?ano mám 2 děti a nemám řidičák a běžně jsem vše vyrizovala s nimi, já jsem totiž měla kolem sebe pracující příbuzné, tudíž hlídání minimální...
@veruuu_kubesovic jo jasně a já budu tahat takhle malý miminko po celém městě několik hodin v takové zimě. Když se zadusi ze lžičky tak asi nespolkne ani z kapátka......
@veruuu_kubesovic jo a tím chcete jako říct že kolem sebe nemám pracující lidi nebo se mě tu snažíte nějak urazit? V téhle diskuzi nepadlo ani slovo o tom jestli má někdo kolem sebe pracující příbuzné. Takže mě je úplně jedno jestli je máte vy nebo ne. A mimochodem i přes to že lidé pracují tak dokáží pohlídat i dítě. V práci nejsou 24/7 prosím pěkně.
@nock tak ono i stačí, když ten čaj budete pít vy a fenykl pomáhá? Kolikrát se to umí po něm zhoršit, já pila kminovy odvar. Hele je to bud anebo no, to už je na vás každé dítě je jiné a pití z lahve je min namáhavé, takže kolikrát už prso nechtějí pak no. Jinak odstrikavat se dlouhodobě právě nedá, já od 3 měsíců malé odtrikla max pár kapek
@nock A proč ji ho dáváš ve flasce? Proč ne po lžičkách třeba? Za mě je to úplně zbytečný teda. Myslím, že pokud kojis, uděláš líp, když budeš pít ty třeba odvar z kmínu nebo nějaky fenyklový čaj. A jinak k tě flasce, je to dítě od dítěte. Někomu nevadí pít z flašky i prsa. Některému mimcu pak prso může vadit, protože musí vynakládat větší snahu než z flašky a nebo taky některé mimca flašku vůbec nevezmou. Je to mimco od mimca.