Kroucení se u kojení. Co by pomohlo?

martinatd
6. srp 2021

Ahojte, chci se jen zeptat, maly se mi u kojeni pořád krouti a tlačí. Mám pocit jako by u něj kojeni znamenalo, že se musí vykakat. Sotva se nasaje už tlačí. Říká se že to můžou být střeva ,ale přísahám že se kroutí okamžitě, to ty střeva snad ještě ani neregistrujj že pije 🙈😅myslela jsem že to w věkem prejde ,má 4,5 M ale mam pocit ze je to horší. Když mu pomůžu rourkou stejne nic nevykadi .Jakmile přestanu kojit je klid.. nepamatuji si kdy jsme.meli klidne kojení😔nevíte co by pomohlo?

jjasmina
6. srp 2021

@martinatd a nejite něco, co by mohlo vadit?

martinatd
autor
6. srp 2021

@jjasmina max čokoládu ale tu jim od začátku, nějak nevím čím jinym dobít energii 😅🙈

cuuza
6. srp 2021

Při kojení mu pokrč nožky k bříšku, malej byl v téhle poloze nejspokojenější, krásně se vyprděl…
Je to přirozený instinkt, když je příjem, automaticky se spouští vydej.

katule1990
6. srp 2021

@martinatd Syn je úplně to samý, sotva se přisaje, okamžitě se kroutí a to mu je už 9 m. Trochu pomáhalo kojení přerušit a chvíli ho nosit v klubíčku, aby se vyprděl/vykadil. Nebo svléknout z plenky a dát nad umyvadlo, jestli se nevykadí, dost dětem to takhle jde líp. A pak zkusit kojit znova. Pomohly pak trochu příkrmy, ale to asi hlavně tím, že už nekojím tak často. Taky nechápu, že se kroutí okamžitě po přisátí, prakticky ještě předtím, než se mu mlíko spustí. Asi už to je nějaký pavlovův reflex, že ví, že se mu tím ta střeva rozpohybují. Kroutí se mi takhle někdy i u příkrmů, po jídle ho dám kadit nad mísu a je klid.