Ahoj holky,
mám takový stesk. Můj prcek bude mít ve čtvrtek půl roku, zatím plně kojen. Láhev odmítá, příkrmy to samé. Porodní váha 2530gr, nyní 5520gr. Za poslední měsíc přibral pouhých 80gr, cvičí Vojtovku, nezastaví se. Chce jen a jediné prso, přes den jinak neusne, než s prsem.
Dneska jsem mu v lékárně koupila Nutrilon, vzorek neměli, musela jsem koupit celou krabičku. Chtěla jsem k tomu stříkačku, ale udělali ze mě vola, ze tak velký dítě už jedině na láhev, ze mam byt trpělivá a ze mu to zachutná a když má hlad, tak to vypije.
Nicmene, na láhev ho učím už tři měsíce a porad stejný scénář, pouze a jen rev, celej orosenej, ale nevypije nic, maximálně co mu samo natece, ale to se tím zase topí. Vyzkoušeli jsme už asi 15lahvi. Jsem samozivitelka a jsou to pro mě naprosto vyhozené penízky.
Je plně zavislej na prsu a na mě, v noci je schopen se kojit i pětkrát, někdy i hodinu na každé kojení. Vvycerpva mě to, ale jinak jsem strašně vděčná za to, ze kojim. Chtěla bych i nadále, ale nevim, jak zvýšit laktaci. Malej je urvanej, je schopen prorvat čtyři hodiny v kuse, což docela ničí nervy.
emate nějaké rady? Denně má tak pět, šest, sedm počítaných plenek, jak kdy, bobek většinou jednou za tyden
@dashyyy no mě právě nechce ani mrkev, ani banán. Jediné co mu jede je rohlík, ale přijde mi na to ještě hrozně malickej 🤣
A co obilné kaše, když mu chutná rohlík 🥐... A co třeba dát lžičku u kojení a hned potom zakojit?
@veritanas to jsem zkoušela taky, to neprošlo už vůbec. Malinko banán, ale to byly dvě moka lžičky a pak zas prd
Co cévku přes prso? Chce to trochu cvik ale možná by pomohlo i navýšit laktaci
Některé děti prostě takové jsou, že nic nechtějí...😭😭 A co třeba UM po lžičkách, taky nic? Nebo smíchat UM a MM v láhvi... Uvidíš, co ti řekne Dr na prohlídce. Já jsem od půl roku dávala i bílé jogurty, třeba by potom vzal to... Můj syn jedl jenom mléčné výrobky a UM. Ale nevím, jak chceš zavádět stravu...
@veritanas zkoušela jsem i jogurt a taky nic. No já mám právě v mrazáku hafol svýho mlíka a ani to nechce. Po lžičkách jsem zatím nezkoušela, moc šermuje. Ale tu cévku bych zkusit mohla
Mě přijde že je v pohodě, kojení mu stačí, a tak nemá potřebu ničeho jiného. A kojené děti přibírají skokově. Váhu nemá malou. Jestli se začal více hýbat, tak prostě chvíli moc přibírat nebude. Hoď se do klidu a neřeš😉
Byl to drobek už při narození... Chce to klid a občas ty řeči kolem váhy pustit jedním uchem tam..... V lekarne neví evidentně o čem mluví.. Ne opravdu ani když bude mít hlad tak um neprijme... Moje dítě důkazem... Flašek doma milion.. Chtěla jsem odstavit, kvůli mým problémům, naštěstí vše odmítl a kojím doteď. Uklidnila jsem se a vše pominulo... Zkoušet příkrmy pokud nechce lžičkou, zkus mu dát jídlo do ruky. Kojit na požádání a jídlo zkoušet zkoušet....
Váhu zdvojnásobil, takže žádná hrůza, chce to klid. Jídlo mu zkus dávat do ruky (pokud mixuješ).
@darinka84 děkuji 🙂 no fakt jsem si v té lékárně připadala blbe. Prvního syna jsem začla krmit lahvičkou, a do týdne jsem si ho odstavila. Což mě hrozně mrzelo.
Presne jak pisi holky, porodni vahu zdojnasobil a pokud cvici Vojtovku a je akcni, tak nema z ceho pribirat. Synove byli stejni a stale jsou. Mladsi ( 14 mesicu) stale kojeny a jeste ji stejne jako starsi bracha a ma 8 kg😁. Navic kojeni je nejlevnejsi a nejlepsi strava😉
@zizkmi děkuji moc
Moje dítě nikdy nevzalo žádné UM z žádné lahvičky a to ani hladový.. když přestal kolem 6. měsíce přibírat, přešla jsem na příkrmy, nebylo zbytí a UM jsem občas zamíchala do jídla, samo jsem kojila dokud chtěl.. nelámala bych to přes koleno, když nechce, tak nechce, já jsem ho nenutila a zkusila jsem snad všechny druhy mlík, asi pět různých lahviček a prostě si nevzal, ale mrkev a dýně měly vlastně velký úspěch.. jinak teda lahvičku nevzal ani s vodou, dostal rovnou učíčí hrneček a z toho pil krásně