Krátké kojení, stačí mu to?

urrio
6. srp 2014

Ahoj maminky, prosím vás, chtěla jsem se zeptat na radu. Mám 2 měsíčního chlapečka, je plně kojený. Do teď jsem kojila z jednoho prsu cca 5min a z druhého taky asi 5min. Ale najednou mi začal papkat z jednoho asi 3min a z druhého tak 4 někdy 5min. Myslíte, že mu to stačí? Hlady nepláče, a další papání chce až po 3hodinách. Ale já se bojím, že mu to nestačí a že tak krátkým jeho papáním ztratím mléko. Nebo si i za tak krátký čas může vytáhnout dostatek mlíčka? Co myslíte?
Moc vám děkuji za rady a odpovědi! 🙂
Jana

tkanicka
6. srp 2014

Mimča zrychlujou s věkěm, protože mají větší sílu sát

romantika
6. srp 2014

kolik vypijete zjistite jednoduse, polozte si ho na vahu před kojenim a po kojeni a pokud vypije dostatecne tak uz je to silak a vysaje hodne rychle najednou. ikdyz mam pocit ze ve 2 mesicich ještě sajou dele. Tak si to zkontrolujte takto a budete v obraze. Jinak postupne se to opravdu zkracuje.

lenicka07
6. srp 2014

Podle mě se nic neděje, měli jsme to taky tak, na množství mléka to nemělo vliv. Délka kojení byla proměnlivá, někdy řádově minuty, večer třeba zas hodně dlouho. Vždy jsem se řídila tím co potřebuje dítě a vždy to vyhovovalo, s kojením žádné problémy nebyly.

libara
6. srp 2014

Je tak to se máte. Moje 2,5 měsíční holčička pije minimálně 30 minut i déle

melodygirl
6. srp 2014

Mám zkušenost, že temperamentní děti sajou rychle. Dcera se už od počátku kojila rychle, v tomto věku to bylo do 8 minut. V průběhu kojení by se ale neměly prsa střídat, protože to tučné mléko je až více vzadu a déle trvá, než se k němu dopracuje. Ale pokud je prso vysáto a chce ještě, tak není důvod nedat z druhého, ale zase opět začíná vodnatějším složením. Kamarádky kojily i hodinu, děti u toho pospávaly a kochaly se, ale moje dcera byla a je vždy se vším hned hotová. Pak při usínání a uklidňování se to protáhlo i déle, ale pokud jen za účelem hladu, tak rychlovka.

hojda
6. srp 2014

TAk tohle byl můj sen za 10 minut nakojené dítě.....u nás 40 minut a pak dokrmování odsátým a odstávání.......no děs.

lv
7. srp 2014

malá taky pila rychle, pokud přibírá a je spokojený, tak mu to stačí..