Ahoj, asi se tu nedozvím nic nového co bych nezkoušela ale jsem už zoufalá.
Dcera 1 rok přes den jí hezky sní vše co ji dám kojím na denní spánek a pak večer na usínání, jinak neusne… zkoušeli jsme vše a když už ale usne tak se pak neustále budí a neošálí ji lahvička s mem mlékem odstříkaným at tam jdu já nebo muž, ani dudlík ten nemá od 5 mesice kvůli rýmě. Papa kasičku na noc z talířku po lžičkách umělé mléko nechce..
Uz jsem fakt hotova nechtěla jsem kojit tak dlouho od začátku jsem to nesnášela a snažila se přestat driv ale proste to nejde a asi budu muset počkat až ji to budu muset vysvětlit nebo nevim…
Budu rada za každou radu co můžu vyzkoušet… stal se ze me živý dudlík což jsem nikdy nechtěla.. jediný co dělat nebudu nechávat vyřvat v postýlce nespí spi semnou v posteli..
@chybadel usne. nakonec jo. ale možná to bude tvrdý. to se připrav. důležité je se fakt pevně rozhodnout a prostě nedat.
kojení je krásná věc, je škoda si na ní dělat hnusné zážitky, protože jdeš přes něco, co ty sama nechceš.
pokud chceš skončit, udělej to. pokud nejsi pevně rozhodnutá, můžeš to nějak omezit, dát tomu nějaká pravidla. první dceru jsem třeba přestala kojit v noci, kojila se jen na uspání. v noci mliko nepila. druhá by tohle nezvládla pochopit. takže sem vydržela, co sem byla ochotná a pak to prostě ukončila.
Musis udelat jiny ritual na usinani. Pokud je zvykla usinat jen u prsa, tak ji nedat prso a rict “proste usni” bude tvrdy 😅 jako prvni vymysli, jak by pro tebe bylo to usinani do budoucna v pohode - muzes ji chovat v naruci (v sede samozrejme), nebo lezet s ni pritulena, nebo jen lezet vedle postylky a drzet za ruku, budes ji zpivat, broukat, cist pohadku nebo neco uplne jineho? Chce to vymyslet co by vyhovovalo diteti a zaroven i pro tebe bylo ok. A pak tu novou vec pridas k tomu uspavacimu kojeni, na par tydnu, takze treba ted zacnes “zpivat a drzet za ruku” u usinani pri kojeni, a klidne od toho novyho roku muzes rict ze mlicko uz nebude a budes u toho usinani uz jen “zpivat a drzet za ruku” - dosad si vybrany ritual.
Priprav se na to ze diteti se to muze nelibit, muze brecet ze menis neco co ma rado, ale pokud budes pevne rozhodnuta a vydrzis, tak to po par vecerech pochopi a prijme 😉
já jsem takhle padla na hubu v 16měsících malé až jsem se sebrala, nechala ji v ložnici manželovi a tři dny spala na gauci přes půl baráku jinde a hle bylo odstaveno.. zničeho nic začala ze dne na den spát 12hodin a předtím cca co dvacet minut vzhůru na prso.. fakt doporčuju zkusit prso odjet nebo odstěhovat pryč 😀
Pokud potřebuješ omezit noční kojení, tak se připrav na několik dní, kdy budou noci peklo. Já to teď omezovala ve 2r3m malé a trvalo asi 10 dní, než se přestala budit a mlíčko chtít. Během zvykání si prořvala třeba 2 hodiny v kuse, utišit ji moc nešlo, zlepšovalo se to postupně…ale už jsme tam, teď se budí maximálně jednou na čurání a než vyplácení nočník, tak už zase spí🙂
kojení přes den jsem omezila už dřív, ale s tím se srovnala docela v pohodě, byly jí necelé dva roky, tak se šlo domluvit. Kojím už jen na uspávání/buzení.
@chybadel "neusne bez toho" - ano, má kojení jako uspávací mechanizmus a nemá momentálně žádný jiný. Ale prostě dřív nebo později se jiný naučit musí. Vůbec nemusí být podobný kojení. Syn třeba přešel na uhoupávání - ale spla se mnou, tak jsem ho měl aprostě položeného na rameni a houpala. Teď už nehoupu, ale drbu ve vlasech... Jo, když je utahaný, usne i bez toho, ale... Ano, obě děti jsem ukojovala ke spánku a obě při odstavování prostě učila usnout. ... a ano, bylo to o posunutí večerky o 2-3 hodiny a několika probrečených večerech.
Drž se. Dáš to. Ty i tvé dítě 😉 .
@chybadel co myslíš vyzkoušet? když nechceš kojit, tak přestaň. ale záruka toho, že se nebude budit, to bohužel není. a přestat kojit jde. stačí jen opravdu chtít a vydržet. aneznamená to nechat ji vyřvat v postýlce. můžeš ji prece chovat, mazlit, utešovat, dát vodu... jen už nedáš mlíko. a jestli myslíš bez pláče, tak to leda počkat na samoodstav.
dudlík sem dělala 2x 2 roky😅 je to prostě jen o tom co chceš ty a co ty vydržíš.