Ahoj maminky, uz jsem bezradna. Od porodu mam malo mleka, tudiz musim dokrmovat UM. Ale dcera (4,5m) cca od konce 6ti nedeli bojkotuje flasku. Musim pockat, az na prsu usne a pak flasku podsoupnout misto prsa. Proces je bolestivy, casto se nedari, proto ji mam prakticky cely den na prsu a uz to nezvladam. Poradite, jak prejit plne na UM? S prikrmama zaciname, ale to je na dlouho, do konce mleka bych se zblaznila. Prosim rady o tom, ze se mam nejak zazracne rozkojit, si nechte pro jine. Pije jen z leveho prsa, prave nechce. JsJsem zoufala a
@izzylka savicky mame doma snad uz vsechny, co existuji.. zkusim ted namisto Hipp Bebu a pak pripadne Kendamil, ale uz jsem z toho fakt zoufala a cela rozbolavela. Ale dekuju za reakci😉
@nematkaroku neporadím, mě mala um nevzala nikdy, takže sme se vrátili ke kojení vždycky, hold v takovém věku by bez mléka být nemohla no. Různé lahve, savicky, jiný druh mléka a nic
@nematkaroku zkusila bych ten Kendamil. Chuťově je moc dobrý, narozdíl od Beby, Hippu a podobně 👍🏻
@nematkaroku mě dítě taky nevzalo různé flašky a savičky... Takže, byť to nechceš slyšet, prostě jsem udělala vše pro rozkojeni.. ... Kolikrát denně takhle dokojujes? Můžeš zkusit dokrm cevkou, stříkačkou po prste nebo poharkem, panakovkou.. Některé děti a je jich hodně, prostě flašku nevezmou a můžeme se stavět na hlavu.
@darinka84 pokousim se po kazdem kojeni, ale kdyz je dobry den, podari se 4x. Dnes napr 0x. Na posledni kontrole u Mudr jsme zjistili,ze za 3 tydny pribrala jen 200g. Ma z ceho brat, porad je nadprumerem, ale je to pro me hrozny stres. Prso me boli, jen na kojeni pomyslim. Bohuzel toto me nekoncici utrpeni nam kazi vztah.. ona breci,ja uz ted taky brecim a nejsme stastna ani jedna..
@jjasmina to snad ani nechci vedet! Uz bych rada videla svetlo na konci tunelu.. ale jsme mamy, my vydrzime vsechno.
@nematkaroku mě nespala od narozeni, k. O. Stavy, vyčerpaní, do 14 mes max 1h v kuse, pak jsem začala odstavovat, byla na plnych porcich jidla.
Poradila bych ti dobrou laktacni poradkyní. Poradi jak správně přiložit a prisát. Napadá me ještě dokrm napr cevkou, nemusí byt nutne láhev. A ještě bych zkontrolovala uzdicku, ta někdy neumožní správné prisati.
@nematkaroku aha... Takže ten stres je způsoben spíše tím že nepribira dle tabulek? Proto si začala dokrmovat? Kojene dítě pribira skokove a taky dle toho jak vypadají rodiče.. Někteří pediatri zbytečně stresují rodiče.. A tu poradkyni neváhej. Za 500 Kč je možné že vyřeší váš problém... A to za určitě stojí... Chce to vidět na živo tu situaci.
@nematkaroku kamaradky dcera si vzala lahev az potom co nebylo mleko... Ale je to docela drasticka metoda...
@nematkaroku zkusit různé savičky..nemusí ji vyhovovat druh. Nebo jiné um? Třeba ji to co ji dáváš nechutná 🤷🏻♀️