Konec kojení a dítě nespí

matkacekatelka
6. únor 2019

Malému je 1,5 roku. Postupně jsem odbourala kojení nejdříve dopolední spaní, potom na dobrou noc a jako poslední nám zbylo mlíko na odpolední spaní. Bez toho neusnul. Po novém roce už ho přestal vyžadovat, ale neusne. UM z flašky odmítá, nikdy ho neměl, dudlík nechce. V noci spí krásně od 19.30-7.30. Celý den jede na plný plyn, nezastaví se a večer odpadne. Není to na jeho organismus moc velká zátěž? Máte podobnou zkušenost?Mápodobnozkušenost, že

vikyt
6. únor 2019

@matkacekatelka Rekla bych, ze se to casem srovna. Proste mu chybi ten uspavaci kojici ritual, ale po nejake dobe prevladne unava.
Mela jsem to u syna podobne - asi tyden pres den nespal, ale pak zase zacal.
Dodnes po obede usne, kdyz je hodne unaveny (a to uz jsou mu 4,5 ;))

no_title
7. únor 2019

No, já osobně zkušenost nemám, malý má 1,5 roku a stále kojím, ale kamarádka přestala v necelém roce kojit právě proto, aby se vyspali a ono se dítě budilo stejně jako předtím, ale šlo ho mnohem hůř uspat. Pak už litovala, ale mlíko už neměla a dítě už bylo zvyklé na lahev atd. Na laktační poradně často ženské píšou, že se spaní spraví po odstavení, ale tak to být nemusí (snažím se na to vždy poukázat, ale bohužel hlas většiny je někdy silnější 😀 ). Jinak to s tím špatným usínáním odpoledne jsem potkala u více holek, co už nekojily, je to prostě mnohem těžší dítě uspat. Většinou říkaly, že jedině když odpadnou vyčerpáním, tak usnou. Zkusila bych ještě kočárek nebo nosítko na ten odpolední spánek. Takhle malé miminko si opravdu potřebuje aspoň jednou denně zdřímnout.
Nebo se zkuste prostě jen tulit ve velké posteli. Však už je dost velký, z postele už určitě sleze když se vzbudí.

kata267
7. únor 2019

@matkacekatelka jen postreh, moje starsi 2,5 roku prestala pres den taky uplne spat (nesouvisi to ale s koncem kojeni) a je na ni videt ze je mega unavena, kruhy pod ocima ale I kdyz odpociva po obede stejne neusne ani kdybych se na hlavu postavila, vecer pak taky odpada kolem 8 vycerpanim...prestala jsem to resit nemelo to.smysl akorat jsem se nervila ja ze ma spat a ona se mnou bojovala ze ne...1,5roku je ale jeste mensi.prcek, nezkousela jste treba nosit?(manduca, satek) takhle ja treba uspavam.mladsi 14m protoze jinak.by mi.neusnula kdyz je kolem porad tolik ruchu

matkacekatelka
autor
7. únor 2019

@kata267 manducu mám, když byl menší hodně sem jí využívala, ale teď čekáme druhé mimčo a není mi nosítko příjemné. Občas si lehnu po obědě já, a přitulí se, oba usneme. Ale to zatím bylo jen dvakrát.

monaluza
7. únor 2019

@matkacekatelka mam vicemene stejnou zkusenost - syn odstaven de facto ze dne na den v 17 mesicich, potom zacal s dennim spanim haprovat, uspavala jsem ho treba dve hodiny, pak spal do sesti a nutte ho pak zase jit spat v osm... Vsem se nam pak ulevilo, kdyz jsme ho prestali do denniho spanku nutit (jen byl kolem pate chvilku "vypnuty" u pohadky nebo knizky), to zacal spat pravidelne od pul osme do osmi.

antoinet
7. únor 2019

Mám 3 děti a všechny začali spát přes den 1x kolem prvních narozenin, v roce a půl mi dva spánky přes den přijdou moc, první bych posunula a podruhé už nedávala.

kata267
8. únor 2019

@antoinet ja jsem z toho pochopila ze pres den nespi vubec.....jinak souhlas 2spanky jsem u obou deti zrusila jeste pred 1rokem