Kolísání hormonu štítné žlázy - občasný nedostatek mléka

zabicka737
31. črc 2016

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli někdo stejně na tom jako já. Mám hypotyreozu ŠŽ před těhotenstí jsem brala PO-NE 50 a ke konci tehotenství jsem brala PO-ČT 50 a PA-NE 100, po porodu po šestinedělí mi to vratili zpět na dávky před těhotenstvím. Teď je malé 3,5 mesíce a stává se mi, že mám mléka dostatek pak ne, je to jako na houpačce (chvilku je ho dost, pak skoro nic)... Nemohla jsem po porodu hned kojit kvuli 2 revizím (zanedbání jedné sestry, která věděla, že krvácím do dělohy a zjistil to primař až za minutu 12...) a odvezli mi malou do Brna kvuli žloutence, i když hodnoty tomu neodpovídali. 😖 Napadlo mě, že to být růstovým sprutem, ale v jedná práci jsem četla, že kolísající hodnoty ŠŽ můžou ovlivnit i tvorbu mléka (všechno jsou to hormony). Beru ricinus communis 5ch 14 dní, ale jak vysadím, tak do 14 dní opět méně mléka. Piju 6 litru denně - voda, kojící čaj, mléko (plnotučné, jogurty atd., aby bylo sytější). Šla jsem teď na kontrolu a odběry, byla jsem unavená, myslela jsem že je to tím horkem a staraní se o malou, ale manžel mě přemluvil, protože se mu zdálo, že jsem mohem unavenější než dřív. Také se mi zvedla váha o 3,5kg za 2 týdny zničeho nic, i když hezky klesala (jím pořád stejně), tak jsem jí to řekla, prý to nená vůbec souvislost a že určitě hladiny budou ok, ale prý pro jistotu... No zvedli mi to na PO-PA 50 a SO-NE 100. 😠 😠 😠 Má nekdo stejný problém s kolísáním hormonu, váhy a mléka jako já? Váhu si říkám, že vždycky nějak shodím, ale jde mi o mléko pro malou nechci ji přikrmovat, ale když plače hlady, tak jí musím něco dát, aby si odpočinula a mohla se pořádně pak napít s prsou. Po kojení odstříkávám, abych nabudila tvorbu, ale už strácím naději, že ji budu kojit alespoň do půl roku ☹ ☹ ☹ ☹ Nevzdala jsem to do teď a vzdát to nechci, ale chtěla bych pro ni to nejlespší... Jinak malá má 66 cm a 6,6 kg, takže žádný prcek (pord. váha 3888g a 54 cm) na mých 163cm. Napadlo me si koupit i More Milk Plus zda nezabere, ale pokuď by někdo měl jiný nápad, jak mít dostatek mléka, budu vděčná. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹