Koliky v 5 měsících - intolerance laktózy?

cristian
28. zář 2015

Zdravím maminky,
nemáte podobnou zkušenost ? Syn od narození trpěl na prdíky ve velkém stylu, nic nepomáhalo - od poloh, masáží, cvičení, přes všechny kapky co na trhu existují a probiotika. Někdy to bylo však přechodně lepší, pak zase návrat zpět. Všichni říkali že kolem 3. měsíce přejde, nepřešlo, teď máme 5 měsíců a snad je to i horší. Syna plně kojím od narození, jen první dva dny v porodnici dostal Bebu než se mi rozběhla laktace. Prdy nejsou vše, trpí ještě ublinkáváním taktéž prakticky od narození a to velmi silném.Občas i šavle a to v různé době po kojení. Kakání je někdy boj, výrazný neklid těsně před kakáním, někdy jako by zácpa, někdy průjem, stolice většinou kysele zapáchá. Protože krásně přibírá na váze, nemá krev ve stolici ani žádnou vyrážku neřeší se to....Nerada bych s kojením přestala, ale už mě to vysiluje - nezažila jsem pocit za celou dobu co jiné maminky, že miminko se nakrmí a je spokojené, klidné, usne.....

pecora
29. zář 2015

Zdravim, intolerance by to byt mohla ale me osobne to pripada spise jako reflux. To ze si mas davat pozor co jis tady psat urcite nemusim. U deti na UM se dava mlicko s oznacenim AR, u kojenych se pridava do mlicka Nutriton - odtrikas a zahustis Nutriton. Asi bych zkusila to, mlicko je pak hustejsi a miminko by nemelo blinkat a celkove se sklidnit.

dankakotrbova
29. zář 2015

Ahoj, něco podobného jsem měla do 4,5 měsíce, ne tak silné. Kvůli ublínkávání jsem dávala odříhnout i v průběhu kojení a měl vyvýšenou postýlku pod hlavou. Pokud přibíral neřešila jsem, jen jsem prala a prala... A bez rektální rourky bych visela na nejbližším stromě. To jediné mu ulevilo, možná ještě trochu sab simplex. Upravilo se to až s příkrmy, tak do měsíce.
Jinak bratrancův syn trpěl do 7 měsíců, pak klid.

betelgeuzz
29. zář 2015

Intolerance laktozy je u miminek velmi vzácná, tou trpí spíš dospělí. Naopak častá je u dětí alergie na bílkovinu kravského mléka. Pokud to chceš vyzkoušet, musíš ze své stravy vysadit všechno, co obsahuje mléko a syrovátku, zároveň i hovězí maso a soju. do 14 dní by mělo být vidět zlepšení. při alergii na BKM je lepší kojit, protože UM bys musela kupovat speciální. Při kojení si "jen" ohlídáš svoji stravu.

cristian
autor
29. zář 2015

Děkuji moc za rady dámy 🙂 Nj ono je to opravdu hodně zavádějící tím, že to máme i s tím blinkáním a ne zrovna učebnicové příznaky....Dietu držím ode dneška uvidíme...Myslím, že je to spojené i s kvasinkami, synovi se neustále vrací moučnivka - takže tím pádem má oslabený střevní trakt a podle mě asi střeva pak mají právě problém s tou laktozou nebo BKM, není to vyložená alergie, ale intolerance zřejmě, já když jím hodně mléčných výrobků, zdála se mi tam právě spojitost, tak zkusím tu dietu a uvidím....
Ještě jednou díky.

lucienn5
7. pro 2015

Ahoj, je možné, že ty koliky má proto, že mu chybí enzym na štěpení laktázy, která je součástí jak mateřského mléka, tak i UM. Bohužel je u tak malých prcků relativně normální, že nemají dovyvinuté trávení a pak mají tyhle problémy. Proto jsme my sáhli rovnou po kapkách Coliprev, které obsahují enzym pomáhající právě lepšímu trávení a bylo hned po problému. Nám pomohli okamžitě 