Ahoj holky, jsem už bezradná. Mám 4 týdenního Ondráška a měli jsme chvíli problémy s kojením, začal mi dost ublinkávat, tak jsme mu na doporučení lékařky dávali Nutriton. Poté přišla laktační poradkyně a ukázala mi jinou techniku kojení a vše super. Ovšem malému se zhoršili koliky a můj přítel si myslí, že je to tím že ho kojím, že když jsme mu dávali láhev, bylo to lepší. Takže mě nutí odstříkávat a pak mu moje mléko dává z lahve. Vím že to myslí dobře, ale podle mě je to nesmysl. Navíc kvůli tomu dost brečím, tak pomalu ale jistě je mlika min a min ☹ poradíte co dělat? Já prostě nevím, jak mu to vysvětlit
@hudeckova384 Nenech si diktovat co máš a jak dělat, dělej to tak, jak to cítíš ty 😉 . Podle vlastní zkušenosti když budeš odsávat, tak brzo o mlíko přijdeš.
Jo a priprav ho na to, ze krabice um je za 4-5dní pryč, cena 400 a víc, takze zlaty prso. Takto jsi bez mlika za 2-3 tydny.
Z mé zkušenosti: Malej se mi od porodu cca do třech měsíců kroutil,jak ho bolelo bříško.Plakal a bylo to hrozné.Několikrát jsem měla chuť s tím praštit a přejít na um.Ale vydržela jsem to a pak to bylo super.Já ale.měla silný spouštěcí reflex a on to nestihal polykat
Normalne koj. Nektere deti holt na boleni trpi vice a je uplne bezne, ze se to postupem casu zhorsuje a pak zase zlepsuje. Chlapovi bych to jednou rekla v klidu a podruhe bych ho poslala do haje.
To je s prominutim b.b...toto je cesta,jak skoncit kojeni uplne. Nezhorsily se koliky,kdyz jste zacli davat Vigantol? Dle vetsiny doktoru to neni mozne,podle zkusenosti hodne maminek ano. Pripadne zkus omezit mlecne vyrobky,muze hur tolerovat laktozu (a tim hur by mu delalo UM). A delej si po svem,ty jsi ten,kdo je s mimi cely den doma,ne on.
Já si nemyslím, že odsáváním skončí s mlékem, mě se tím naopak produkce výrazně zvýšila, protože malý byl nesavec. Ale měla bys poslouchat spíš sama sebe!
Spíš bych se zaměřila na to, aby při kojení nelokal i vzduch, u kojení by neměl "pomlaskávat". Zkus ještě vyšperkovat toto a uvidíš. Když tak budeš krmit umělým mlékem, svět se nezboří 🙂 Hlavně buď v klidu.
@hudeckova384 dlouhodobě odsávat je fakt blbost a postupně se začne snižovat laktace vždy ptž dítě má daleko větší tah..zkusila jsi fenyklový čaj nebo kmín svařit?já jsem se tím prolívala celé dny(třeba 3litry denně popíjet) a dost se to zlepšilo+ babycalm kapičky..😃
U nás pomohlo před kojenim vyndat ze zavinovačky, aby si chvilku pokopal nozickama a rozhejbal si tím trávicí soustavu ☺️ odstrikavanim se u mě teda laktace taky rozjela, ale měla jsem z toho ragady, bolest jak čert-nebyla jsem holt dost opatrna.
Pokud budeš odstříkávat, dřív nebo později o mlíko příjdeš, je to neudržitelné. Dítě saje jinak než odsávačka. Odsávačka se dá použít přechodně na zvýšení laktace. Přechod na UM si myslím koliky nevyřeší, moje děti na tom byly pak o hodně hůře. Zkus laktobacily pro tebe i prcka a když tak bych zkusila ještě jednou laktační poradkyni, jestli technika a přisání je správné.
Souhlasím s ostatními, že to je cesta do pekel... Můj muž měl tendence mi do kojení ze začátku také kecat - starosti, jestli nekojím moc často, nebo naopak moc málo a bla bla bla. Hned ze začátku jsem mu teda důrazně řekla, že kojení je záležitost výhradně moje a našeho dítěte, že to dělám podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Jasně jsem mu sdělila, že si nepřeju, aby mi do toho jakkoli kecal (je mnoho oblastí, kde se muži můžou kolem miminka angažovat...). Pochopil a byl klid. Teď kojím dvouleťáka, ale začátky byly náročné.
Nenechej se zviklat, je vidět, že kojit chceš. Bylo by ti to moc líto. Zkuste kdyžtak ještě LP, aby u toho byl i muž. Nějakou, která zodpoví třeba i jeho otázky a rozežene obavy. Miminka přestávají na koliky trpět většinou kolem třetího měsíce, ale to bys s pouhým odsáváním už byla dávno bez mlíka...
Já jsem odstříkávala své mléko rok, takže nemyslím, že by odsříkáváním bylo po mléku...známá odstříkávala rok a půl...měli jsme také nesavce...ale je to špatné v tom, že pak musíš třeba i ohřát, což se zničí hodně dobrých věcí v mléku a je s tím další práce, naopak prso je hned, v ideální teplotě, kdykoli, na cestách nemusíte řešit čisté lahvičky, ohřev někde v hospodě v mikrovlnce! atd...a to nemluvím o vztahu, který si tím mamča a mimčo spolu vytváří...prdíky viz. příspěvky výše, jak se začne mimi více hýbat, pást koníky na bříšku, kopat nožkama, vyjdou samy a bude po problému - cca 3 měsíce.
Jo a ještě dodám, odsávala jsem ručně. Elektronickou odsávačkou Avent jsem se rozkojila, byla fakt super, ale častým používáním šla brzy do kytek...než kupovat další za tisícovku, začala jsem ručně a po troše cviku to šlo parádně, ruční odsávání asi nejlépe napodobuje sání miminka oproti odsávačce, takže nebyl problém rok takto dítě krmit svým mlékem...pak už ale nebyl moc čas, dítě vyžaduje v 1 roce mnohem více času, je déle vzhůru, tak jsem to utla sama, né že by nebylo mléko...
@555744 Jako jo, může se podařit, ale mělo by to být svobodné rozhodnutí ženy. Ne nátlak chlapa, kterému se zdá, že s flaškou to bylo lepší. Ale že to pro ženu znamená mraky práce navíc, může to opravdu vést ke ztrátě mléka - zvlášť když s tím řešením není kojící žena v pohodě 😖 😖 😖
Nejlepší řešení je v tomto případě podle mě zavřít pusu tomu chlapovi 🤐
@hudeckova384 Ještě jednou jsem četla tvůj první příspěvek. Radím - nevysvětluj, najdi v sobě sílu a rázně mu řekni, že ti (vám) do toho nemá co kecat. Nevím, jak to máte ve vztahu nastavené, ještě lomcujou i ty hormony, ale toto je opravdu něco, o čem musíš rozhodovat jen ty.
Musím říct, že jsem včera prožila dost stresující den a noc a zajisté to mělo za následek úbytek mléka, protože to nebyl první takový den. Měla jsem i těžký porod, s malým jsme skončili na JIP a tak se divím, že jsem vůbec laktaci udržela, když byl malej v inkubátoru 😓 přítel naštěstí pochopil, že večerního pláče se asi nevyhneme tak už zase kojím . To že mi ale neskutečně zase teď kecá do toho co jim, je věc druhá
A všem moc děkuji za názory a rady, myslím že i to mu dost pomohlo k tomu, aby to pochopil
to, že příjdeš o mléko tu už padlo 🙂 pokud má koliky tak mu v tom láhev nepomůže .
Zkus změnit jídelníček, večer mi malý také plakal (někdy více, někdy méně) ale pomohlo ho ukládat dřív ke spánku - už byl asi i přetažený > koupali jsem cca v 17h a od 18h spal a budil se cca po 3h (sám - nebudila jsem ho - jako miminko byl zlatíčko 😉 )
Jídleníček: Vysaď ostré jídlo, máo kořeň, hodně pij, vodu, caro, fenyklový čaj nebo kmínový (né kojící-ty nedoporučuji), vysaď na nějaký čas i mléčné výrobky (dost často mají malá miminka intolerance, ale časem se to spravý. Já vysadila mléko asi na 2 měsíce). Pozor na houby a med. je tady skupinka pro kojící maminky tam ti poradí co jíst a né - paní má i stránky >http://www.kojicimaminky.cz/ , https://www.modrykonik.cz/group/6713/ , Kamarádce dost pomohlo nošení v šátku.
Mého Ondráška jsem vždy před spaním masírovala a nahřívala mu bříško a také svičila nožičkami - přitahovala sjem mu je k bříšku a pak ze strany na stranu. po každém kojené nechat odříhnout 😉
Muž je taky laktační poradce? Prso je prso, odsavanim skoncíš s mlikem. Proč miminku dávat náhradu?