Kolik mléčné bílkoviny z potravy se dostane do mat. ml.?

kacerka
25. črc 2011

Ahoj,
můj sedmiměsíční syn má s největší pravděpodobností lehkou alergii na mléčnou bílkovinu. Při kojení se neprojevila osypky, jen stálým neklidem, špatným spánkem. Až když jsem začala zavádět mléčné kaše, zjistila jsem, že bezprostředně po jejich konzumaci má pusinku osypanou a neklid a mrzutost se zvýšily na celodenní záležitost. Syna stále kojím, tudíž se snažím omezit příjem mléčných výrobků. Máte některá zkušenost, kolik bílkoviny z mnou požitých mléčných produktů se do mateřského mléka dostane. Vyhýbám se výrobkům, ve kterých je mléko evidentní. Myslíte, že je problém, když minimální množství kravské bílkoviny do sebe dostanu??? Díky za odpovědi.

jankadudova
25. črc 2011

Ahoj. Z ceho usuzujes ze jde o "lehkou formu", pokud se osype bezprostredne po podani kase??? Muze jit o alergii na laktozu nebo bilkovinu kravskeho mleka. Pokud kojis je treba vysadit VSECHNY mlecne vyrobky, ne jen ty evidentni - mleko, syry, jogurty, kysane, omacky ve kterych je smetana, dale pak alergeny ostatni jako napr. kakao. Je snadne si to vyhledat, je toho opravdu hodne...je to beh na dlouhou trat, ale nechapu, co dela tvuj pediatr?? Mel by vas poslat na alergologii, v sedmi mesicich se uz celkem snadno rozpozna o co jde. Rozhodne neotalej a nenech dite trapit alergickymi reakcemi. Vse se muze zhorsit. Nechci te strasit, ale mluvim z vlastni zkusenosti.

kacerka
autor
25. črc 2011

@jankadudova "lehkou formou" to nazval náš pediatr, prý jsou potom těžké formy, kdy se dítě osype celé. Právě proto se tu ptám, abych věděla víc . . . Jinak po kojení se mi neosypává a skutečně to, že byl první roku rozmrzelé miminko, jsem neměla důvod přikládát alergii - prostě některé děti brečí, trpěl hodně na bříško, což je normální . . .

jankadudova
26. črc 2011

No...ono trpel na brisko ma taky mozna puvod v alergii. Je to taky priznak. Ja jsem kvuli tomu zacala hledat alergologa, protoze kdyz jsem slysela, ze je normalni kricet nekolik hodin v kuse, prestavalo se mi to libit. A tak se taky na alergii u meho syna prislo. Myslim, ze tvuj pediatr i kdyz je presvedcen ze o nic nejde (!), by vas mel na vysetreni poslat. To co popisujes je tak trochu ucebnicovy priklad.

kacerka
autor
26. črc 2011

@jankadudova já Ti díky za Tvé názory, ale věřím, že náš pediatr dělá vše dle svého nejlepšího vědomí - znám ho již 4 roky a zatím mě svým jednáním přesvědčil, že je dostatečně schopný a pečlivý, než aby děti nechával trpět. Jak jsem se dočetla, tak u kojenců je dost složité testem prokázat přítomnost alergie a to mi říkal i náš pediatr. A dle všech příznaků se u syna nejedná o žádnou těžkou formu - syn mi nikdy hodiny neprořval, na to nemám dostatečnou imunitu, takže chování a mazlení vždy zabralo. Chtěla jsem jen vědět něco ohledně nemléčné diety a dočkala jsem se výčitek - díky ty teď opravdu nepotřebuju . . . 😉

monapink
26. črc 2011

https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/alergia-...
@kacerka zde najdes rady a tipy na dietu,vse o ni a hlavne maminky,co poradi 😉

kacerka
autor
26. črc 2011

@monapink díky 😉

jankadudova
26. črc 2011

Vite, to je problem tady tech diskuzi. Maminky vlastne nechteji slyset neco jineho, nez si mysli. Nic nevycitam., Rikam svuj nazor, sve zkusenosti. Ten krik nekolik hodin vkuse - to je muj pribeh! Nepisu preci o tobe, ale o sobe, ze jsem to tak nechtela nechat a zacala hledat. No nic. Marna snaha. Tak hodne stesti.

kacerka
autor
26. črc 2011

@jankadudova o tom to je - každá máme svůj názor 😉