Ahoj holky, včera mě prasknul zub a tudíž mě čeká návštěva u zubaře. Nevíte náhodou zda se může při kojení udělat rentgen a použít umrvovací injekce? Děkuji
moze, teraz to pisali myslim v slovenskom dietati (Dieta nielen pre rodicov). nie som si ista, ale min. tyzden som to citala. ani mliecko vraj netreba odsavat. pisala dr co robi rontgenologiu.
pri kojeni jsem podstoupila dva rtg a dve injekce na zubnim 🙂
jo
no, mě třeba na plicním říkali, že rentgen ne během těhotenství, ale jakmile porodím, tak můžu
ja jsem mela jeden rtg i behem tehotenstvi jinak to nejde pri urazech 😅
jj, ty zubařský dávky jsou hodně nízký, tak to neva - s límcem a zástěrou
a lokálku jsem měla taky...
holky dík moc, aspoň něčeho se nemusím obávat.
zuzik, při kojení rtg nevadí vůbec, v těhotenství se nedoporučuje hlavně v I. trimestru, protože může poškodit embryo. Olověná zástěra by měla být standard
Holky, jsem rtg asistent. RTG vadí v těhu, ale v kojení ok. Vždy ále chtějte Pb zástěru!!!
v tehu vadi..to jo,ale kdyz je nezbytny neda se nic delat..kamoska mela RTG a ani nevedela ,ze je tehu 🙂
aponchie jj, když to nevěděla tak to ano. Ale jinak bych neriskovala!!!!!!!!!!!
Ale jinak bych vyš. nepodstoupila, jedině při traumatech a ntěžkých úrazech!!!
V prvním trimestru platí pravdio: vše, nebo nic!!!
nj ja musela, jak jinak pri urazech 😉
Zuziku, může se obojí, jen upozorni zubařku, že kojíš a měla by ti dát tu zástěru. Mě dělala rentgen několikrát a injekce je jen lokální anestetikum, tak se použít může, také jsem ji během kojení dostala několikrát. 😉