Kojím a beru ATB. Co jíst, aby miminku mléku chutnalo?

simona_1983
11. kvě 2016

Ahoj maminky.

Prosím o radu nebo vaši zkušenost.
Synek nám ze školky přinesl krásný dáreček v podobě kašle, silného sople a horeček.
Tento dáreček přinesl víckrát a já jsem vždy odolala díky česnekovému čaji a své imunite, manžel vždy lehl s ním a já je léčila těhotná a bez nákazy.
Ale tentokrát jsem neodolala a chytla jsem to taky (kojením je prý maminka mené odolná).
Dnes máme doma malé miminko (4 měsíce). Česnekový čaj jsem tentokrát nepila, protože mi v porodnici česnek nedoporučili.
Výsledkem je to, že mám napsaná také antibiotika. Slyšela jsem, že díky antibiotikům se mnoho miminkek odstavilo, tak je pochopitelné, že mám strach.
Jaká je vaše zkušenost s antibiotiky při kojení a co jste jedly, aby miminkům chutnalo mlíčko? Pomáhá třeba zvýšená konzumace mléčných výrobků (tvaroh, jogurty, sýry, mléko, kojící čaje, gravidmilk)?

Jinak malá chytla kašel a sople taky. Doktorka nam napsala antibiotika i pro ní, ale malá po nich zvrací a to hodně. Takže je nemožné ji je podat.
Nevím, co s tím. Kojit, co to půjde?

Prosím, poraďte.
Děkuji.

lv
11. kvě 2016

A tvoje mličko neodmítá? Pokud ne, jez je dál, a přidej probiotika (přidat mléčné výrobky spíš ne, ty vadí někdy miminkům víc, mají střevní potíže..). Pokud je fakt nemocná, ty atb by měla, když je nelze podat, šla bych se znovu poradit s pediatrem.

rousse
11. kvě 2016

já bych to nijak nehrotila - já měla antibiotika v šestinedělí (měla jsem brutální zánět prsu) a přežily jsme to úplně bez problémů. Pokud dr. ví, že kojíte, tak předpokládám, že napíše antibiotika taková, aby se snesly s kojením. Pokud s tím nebude mít problém prcek (že by odmítala mléko), tak bych to nijak neřešila - jen se psychicky zbytečně rozhodíte. Vy určitě kojte, jako normálně, případnou podporu tvorby mléka bych řešila až by se vidělo, že mléka je málo - abyste to zbytečně zase nenahonila a neměla nakonec ještě nějaký problém kvůli nadbytku mléka. A antibiotika pro malou bych pořešila s pediatrem - když po nich zvrací, tak jí prostě nesedly...

kika_21
11. kvě 2016

Také jsem měla antibiotika při kojení-zánět moč. cest krátce po příchodu z porodnice. Malý to neřešil, pil normálně, brala jsem i probiotika. Pokud pediatr předepsal pro dítě ATB, měl k tomu důvod, tudíž dítě je musí brát-pokud zvrací, je opravdu důležité, aby to pediatr věděl a řešil.

anehap
11. kvě 2016

Mela jsem pri kojeni ATB 4x - vzdy na zanet prsu, dr.mi vzdy napsal ta, co se muzou u kojeni.Mala pila v pohode, zadny rozdil oproti normalnimu stavu..ty ber urcite probiotika. Mladsi dcerka mi taky vsechny leky plivala, byl to boj, museli jsme ji dva drzet a strikackou striknout co nejvic dozadu😉 Drzim palce👍