Maminky. Má cenu kupovat kojící polštář? Jaké jsou Vaše zkušenosti s ním? Nebo se dá nahradit nějakou alternativou, která je v domácnostech běžnější?
koupila jsem, nepoužívala jsem, kojila jsem v leže.
Já se obešla bez něj. Nejdříve jsem kojila v leže, teď poslouží normální polštář..
Mám, nepoužívam, kojim bruško na bruško, akurát som ho používala na polohovanie prvé mesiace (mám ten s klinom). Ale 2 kamarátky si ho veľmi chválili.
Já měla a nemůžu si ho vynachválit. Používala jsem ještě donedávna, stále kojím. Synáček je drobek, v téměř roce a půl má 9,5kg. 😀
Zkus si třeba nejdřív půjčit od nějaká kamarádky, jestli Ti bude vyhovovat, ať neutrácíš. Ale některé maminky ho využívaly i před porodem při spaní. Já spala do konce na břichu, s pokrčenou nohou, rodila jsem o sedm týdnů dříve a břicho bylo malé.
Koupila jsem a používali ho každý den, Dcera má 2 roky a 8měsíců, leží na něm na sedačce, když kouká na pohádku a když měla střevní chřipku, měla ho pod hlavičkou 😉
Já ho používala v těhotenství na spaní... To jsem si ho nemohla vynachválit 🙂 Teď při kojení ho už nevyužívám 🙂
Tak u nás se používal 🙂 používala jsem v posteli, už jako těhu jsem se s ním podepírala a polohovala, když se mi špatně spalo. Pak jsem používala i na kojení, když jsem u toho zrovna seděla. Mimčo jsem si tam hezky položila a byla pohoda 😉 Ale dá se nahradit i klasickým polštářem co máš doma. Jako mě se osvědčil a nebyly to pro mě vyhozené peníze jako za některé jiné věci, ale jako obejdete se bez něj 😉 😉 😉
Používala jsem dnes a denně 🙂
V těhotenství jsem s ním spala, pak jsem ho chviličku používala na kojení, ale pak mi to bylo pohodlnější bez něj..
U obou těhotenství nepostradatelný pomocník pro spánek můj, pak sem na něj polohovala i kluky jako miminka i používala na kojení/krmení OMM.
Používala jsem v těhotenství na spaní, pak na kojení, na "hnízdo" pro mimčo, polohování mimča a v neposlední řadě jako bariéru v posteli mezi manželem a dítkem. Měl totiž strach, že ho zalehne 😅
My polštář používáme pořád na kojení v sedě, dříve i jako hnízdo pro mimčo 😉 teď když je syn čímdál větší a těžší, tak je pro mě kojící polštář velkou pomůckou při kojení, bez něj se mi drtí ruka a už nevím jak syna držet 😀
Já používala v těhotenství na spaní, fakt super, jinak bych se asi nevyspala a pak dlooouho i na kojeni a ted je v posteli jako zábrana aby se malá netloukla do hlavy, když cestuje po posteli 🙂
Na válení se není špatný, ale kojit jsem s ním neuměla. Než jsem naaranžovala na sebe polštář a dítě, mohla jsem se vzteknout.
Mam a pouzila jsem snad jen jednou, takze pro me znytecny
Neměla jsem a vůbec mi nechyběl.
já ho měla, ale než sem ho nainstalovala aby nám to bylo pohodlné tak se malý málem zcvoknul, takže sem si vzala klasický polštářek a bylo to o hodně lepší 🙂 🙂
Měla jsem hodně velký a naducaný a používala hojně, dokonce, když jsem někde byla a neměla ho sebou, syn se nedokázal v klidu najíst, takže jsem ho vozila všude i na dovolenou. U dcerky jsem využívala též, i když postupně byla pak více na UM, ale pokládala jsem si ji stejně jako při kojení. Jeden konec za moje záda, kde jsem se opřela o postel a bylo to pohodlné a vpředu mimi, i když už nekojím máme ho stále v posteli a občas se o něj taháme s manžou 🙂 takže za mne rozhodně doporučuju.
Přidávám foto, nemám tedy při kojení, jen jak byl velkej a využil i syn, když už kojenej nebyl. 😉
Já jsem pořídila a i párkrát použila, ale za mě...zbytečnost 🙂
taky jem koupila a používala jen málo když byla novorozeně a pak už chtěla kojit jen v leže, ale nazačátku mi v tom krásně spala...
Za me taky zbytecnost. Mela jsem na obe deti ruzne typy a na kojení jsem nepoužívala vůbec. Kojila jsem vleze. Jako hnízdo pro mimco byl dobry, tak 3 týdny. A na spaní jde ho v těhotenství taky nepouzivala, mela jsem takový delší dekoracni polštářek z ikea.
Koupila jsem už v těhotenství, protože to hodně holek chválilo, že se s tím dobře spí, ale já jsem se s tím teda spát nenaučila. Na kojení mi taky byl prd platný, protože kojím vleže. Takže za mě ne.
V těhotenství jsem používala na spaní, hlavně kolem 7-8 měsíce, kdy na boku až břicho táhlo a potřebovalo podložit. Teď s ním kojím v sedě na gauči, malou si něm pak upeleším do klubíčka na odříhnutí a vyprdění. Používám fakt každý den, tím že je polštář menší a lehký se mi s ním manipuluje výborně. Mám z Mothercare takovou podkovu, vyplněnou dutým vláknem, sedí mi přesně kolem pasu. Manipulaci s tím dvoumetrovým pytlem s kuličkama si moc představit nedovedu, když jednou rukou držím dítě.
Kojící polštář jsem si pořídila už v těhotenství a od cca 6. měsíce jsem si bez něj neusnula. Ze začátku jsem používala i na kojení, ale jakmile jsem se po cca týdnu s malou víc naučila zacházet, tak kojím raději bez něj. I tak ale používám na podkládání zad když mě po celém dnu bolí a nebo na odpolední odpočinek pro malou. Doporučuji polštář s dutým vláknem v porodnici měli kuličkový a byl docela za trest a taky bych za něj zbytečně neutrácela, můj stál kolem 700 Kč a poslouží dokonale.
Ještě jsem neporodila a už teď miluju svůj kojící polštář. S bříškem se fakt špatně leží a díky polštáři se můžu vypodložit přesně tam kde já i malej potřebujeme. Za mě velice doporučuji. Koupila jsem z druhé ruky za 300.
Taky už máme doma polštářek koupený. Kupovala jsem z druhé ruky ten z těch kuliček a zatím ho používám při spaní na boku. 🙂
V těhotenství jsem na něm spala, podkládala jsem si horní nohu při spaní na boku. Po porodu jsem ho používala na krmení, dávala jsem do něho spát malou.... užila jsem hodně. Nekupovala jsem nový, ale od známé použitý za pár korun, sloužil dobře.
U prvního dítětem bych bez něj nenakojila, u druhého jsem jej nepoužila vůbec. Možná by stálo za to počkat do porodu a uvidíš jaká Ti bude vyhovovat kojící poloha. Druhé dítě jsem kojila výhradně vleže do 2,5 let. Alternativou je dát pod dítě normální polštář.
Ja si ho koupila na spaní ... a super neusnu bez něj ... mám ho asi od 6.měsíce 🙂 jelikož miminko teprve čekáme nevim zda s ním budu kojit , ale i tak a stal mě 400kč a jsem moc spokojená ... jinak se dá použít do postýlky 🙂 určitě ho dál využiju
Já neměla, používala jsem polštáře obyčejné. Není to nezbytnost, ale je jistě pohodlný.