Kojení - zánět. Kdy vás to přestalo bolet a co vám pomohlo?

eliska_f
4. črc 2023

Ahoj, mohu se zeptat, pokud jste některá měla zánět a řešila to bez antibiotik, kdy vás místo kde zánět na prsů byl, přestalo bolet? Aktuálně mě to při kojení neboli, ale na dotek citlivější, tudíž nošení prcka je masakr. Popřípadě co vám na bolest pomohlo?

trilien
4. črc 2023

@eliska_f riešila som s ATB a lokálne som prikladala tvaroh, kapusne listy a mazala som mandlovym olejom, do ktorého som kvapla EO Peru a CO2 lisajnik. / Bolesť miernili tvaroh a listy. Zmes oleja bola proti zanetu.

eliska_f
autor
4. črc 2023

A kdy bolest ustoupila?

lentilkah
4. črc 2023

Zalezi jestli mas zanet, nebo jen retenci.
Pri zanetu je horecka, zimnice, boli hlava...no proste si na chcipnuti. Mela jsem ted 3x behem par mesicu a vzdy s ATB.

uzivatelkapetra
4. črc 2023

Pokud se to rozjíždí, tak kojit co nejvíce, ideálně bradu směrem k zánětu, nedávno jsem tak rozehnala docela velký červený flek a zatuhlinu, už mi i nebylo dobře, naštěstí mi to malá vypila 🙂 jo a ve sprše nahřát, promasírovat, odstříkávat.

kokca
4. črc 2023

Také jsem měla, 3x během asi roku. Průběh u mě vždy stejný. 1 den úplně nepoužitelná, horečka, zimnice, bolest nejen prsa ale celého těla. 2. den nic moc a od třetího dne už jen mírná bolest prsa a fleky začaly mizet. Zvladla jsem to vždy bez atb, jen s 1 paralenem a hlavně odpočinkem. Ani jsem nechladila, jen často kojila a jinak ležela a snažila se spát, což mi ani neslo, jak mi bylo blbě 😵‍💫 Držím palce 🍀

lentilkah
4. črc 2023

@kokca Vypozorovala si neco, kvuli cemu by se ti zanet opakoval? Ja ted kvuli tomu sekla i s kojenim, ale kojila jsem uz 2 roky, tak se to tim jen uspisilo.

vero987nika
5. črc 2023

šla jsem na gyndu a dostala ATB a ta zabrala do druhého dne, litovala jsem že jsem nesla dřív a snad tři dny jsem kojila přes prisernou bolest 🤦🏻‍♀️ bylo to v šestinedělí takže taková klasika kdy se to dá čekat, doufám že už se to nestane 🙈 myslela jsem si že to "vykojím" a vyležím a prd, bylo to horší a horší, příště jdu hned 🙂 zánět jsem měla nahoře a miminko mělo tři týdny a kojení jsme se oba teprve učili, takže jsme teda bradičkou k zánětu nedávali 😁

kokca
5. črc 2023

@lentilkah Pravdepodobně to u mě bylo 2x po nárazově větší únavě. Vrátila jsem se k behani brzy po porodu a dala si po probdele noci delší trasu. Teď už má 17 měsíců, stále kojim dost intenzivně, stále v noci moc nespime, beham parkrat v týdnu, ale trasy jsem navysovala postupne. Nejméně půl roku už zánět nebyl.

lentilkah
5. črc 2023

@kokca Tak drzim palce, aby uz dalsi nebyl. Ja uz to nechtela pokouset a cpat do sebe porad atb. U me to bylo vzdy pri nachlazeni.

eliska_f
autor
6. črc 2023

@kokca díky manželovi též možný odpočinek - díky bohu za něj a snad už to mám za sebou - je možné že jsem to zvládla za 5 dní bez ATB? První den všechny příznaky včetně fakt vysoké horečky 😖

kokca
7. črc 2023

@eliska_f Prima 👍 Určitě to možné je. Jen se par dní víc šetři 😊

eliska_f
autor
8. črc 2023

@kokca paráda - děkuju za reakci ;)
@vsichni - děkuji za zkušenosti a rady!