Ahoj holky, chtěla jsem se poptat ohledně kojení z obou prsu na jednou. Měly jsme problém s přibíráním. Malá není schopná z jednoho prsu vytáhnou tu cca 50. Má 5 týdnů. Začala jsem ji přikládat k oběma prsům a to už tak tu cca 50 dáme ale nevím jestli to není špatně ji takto přikládat k oběma. Nemáte někdo s tímto zkušenost?? Myslíte že časem bude mít víc síly aby dala to určité množství z jednoho? Mléko se mi dělá jen je malá asi trošku lenošná
Stridat prsa je naopak spravne. Ale nejlepsi je prilkzit k druhemu prsiu po vyprazxneni prvniho a dalsi kojeni zacinat tim prsem,kterym jsi koncila.
@panickatlamicka Nechávám ji na každém prsu těch 15 minut.
@malirek nemer cas,proste at tam je,dokud saje.
Taky jsem tak kojila - z obou prsou a když měly spurt, tak jsem střídala i několikrát. I jsme měly s první dcerou období, kdy jsem simulovala dudlíka... 🙂 A nakonec jsem obě kojila do roka a půl...
@malirek já kojila první od narození z obou, druhou cca někdy od 6 týdnů. Nevidím v tom žádný problém, ba naopak. Čas bych taky neřešila, dokuď vidíš, že pije tak nechat, když už nepije, tak nabídnout druhé. Obvykle z prvního pila vždycky víc a z druhého už pak méně. Další kojení jsem vždy začínala z toho, co pila jako druhé. . Obě jsem kojila dlouho (1,5 roku a 2,25 roku) a až dokonce z obou, byly tak zvyklé.
Taky kojím z obou, už 6 měsíců.
@malirek není to špatně. Poradím stránku kojeni.net, je tam hodně rad a stránky mi hodně pomohly...
Kojím a vždy jsem kojila z obou (i několikrát za jedno kojení). Syn má rok a tři čtvrtě. Problém to není. Jinak taky radím vyhodit v případě kojení hodinky...
já taky oba kluky z obou... při kojení z prvního prsu se uvolňuje mlíko i z druhého a tím pádem má potom v tom druhém připravené už to lepší mlíčko ;)
Taky kojím z obou a čas nemerim..nech ho u prsu dokud saje
Děláš z kojení zbytečně vědu. Nikdy jsem dětem čas nestopovala a prsa nabízela jak často chtěly a nepřemýšlela, které jim strčím do úst. V roce pěkných 12 kg u obou.
Napřed z obou, později jsem videla ze z jednoho stavi- zvysila se produkce, tak jsem zacala stridat. Kdyz uz jsem kojila jen na noc, davala jsem zase z obou
taky jsem na začátku kojila z obou, za začátku jsem kojila i 5O minut, takže jak dlouho chtěla z jednoho, potom dala k druhému a pak další kojení z něj začínala, asi 3 měsíce, pak jsem nějak přirozeně začala dávat prso jen jedno a to dělám do ted, dcera 11 měsíců , 11,5 kg, nikdy naštěstí žádný problém, bojkot, spurt, nic, jen už je ted strašný závislák, že si ani výstřih vzít nemůžu ☹
Díky moc holky za odpovědi Vyhazuji hodinky a budu kojit nadále z obou. Mm totiž ve svém okolí hodně holek co kojení rovnou vzdaly a dali UM a nebo mě říkají že kojit z z obou prsou je blbost. Dost jsem se uklidnila. 🙂
Střídání je správné🙂 nezapomeňte bradavky namazat po každém kojení 🙂 dobře se mi osvědčil Bepanthen Care mast
@malirek naprosto bud v klidu, ja tak odkojila vsechny ctyri deti, z praveho si vzaly jen predni mleko a z levého predni i zadni, bylo to pro všechny asi nejjednodussi... mozna to prave není tak pruchodne, nebo to leve je blizko mého srdce, kdoví, co v tom je, hlavne ze to funguje 🙂 mnoho zdaru a bud v pohode 🙂
Koji se z obou, proč bychom jinak měly dvě😉 každopádně pokud dítě druhé odmítá,z jednoho stačí...druhé pak při dalším koju, při spurtu či zvyšování laktace během kojo několikrát prostridat
Ahojky, díky všem za odpověď kojíme z obou při jednom kojení a krásně přibíráme. Teda myslím si. Za týden cca 170 malá asi nebude zrovna dvakrát velký jedlík 🙂 ale nevypadá že by strádala
@malirek 170 za týden je krásný 🙂
kojila jsem z obou prsou po celou dobu. Byla to rada od laktacni poradkyne. Klidne stridat i nekolikrat behem kojeni.