Zdravím děvčata,
mám takovy dotaz. Ještě pořád dost kojim, mám ale nabídku práce od září a ráda bych ji využila. Bylo by to 4x týdně na 8 hodin. Je reálné, ze o mléko nepřijdu? Syn v té době bude mít 21 měsíců, ještě se úplně kojení vzdát nechci
Ahooj, budu řešit něco podobného. Syn má 2 roky a 5 měsíců. V srpnu mu bude 2 a půl roku a já se v září vracím do práce. Kojím, na uspavani, když prostě chce. Od května je v dětské skupince od cca půl 8 do 12 hod. Zvládá to krásně, od rpsna by tam už měl i spinkat, no jsem zvědavá. Kojím už docela dlouho, ale na to spaní by mi to nevadilo. Zas si myslím, že když uvidí ostatní děti, že jsou spinkat bez maminky a prsa, tak to taky zvládne
V toto věku jsem kojila vždy po probuzení a před spaním, takže tobě tam hapruje jen ten polední spánek. To by podle mě šlo v pohodě vyřešit odstříkáním. Ale je dost možné, že bude stačit i kojení dvakrát denně. Případně určitě pomůže, když v ostatních dnech budeš kojit o to více. Kojila jsem opravdu dlouhodobě a ke konci už klidně i s několikadenní pauzou, takže myslím, že to reálné je. Hodně záleží i na synovi a jeho poptávce.
@rebe Děkuji. No já právě kojim fakt hodně, on sice papa všechno. Ale ne moc, prso si dá tak ještě 15x denně
@20190418 Fakt? No my byli minulý týden na dovolené a jeden den moc nepil, a asi po šesti hodinach jsem chodila s mokryma kolacema 🤣 ale pokud to takto funguje, tak by to khlo být v klidu
@ferda90 to on asi zvládne, ale co já? 🤣 Ale ne, dělám si srandu. Snad to nějak půjde
Nikdy mi neteklo mliko. Prsa nalite jen v porodnici . Ke konci nez jsem to sama ukoncila jsem kojila jen rano a večer..kojila jsem pres 2 roky
@veronicka89 dobře, dekuji
@20190418 Tak to já mám problém, ze se přisaje a druhý se okamžitě neprijemne naleje, stačí, když zarve 🤣
Ja začala chodit na poloviční uvazek (2,5dne v kuse ne 5x půl den) do práce v synově roce a protože to bylo pro všechny jednodušší, tak jsem v pondělí ráno vozila syna k rodičům a vyzvedavala si ho ve středu po obědě...a kojení bez problémů. Vzdycky se na mě ve středu vrhnul a do neděle jsem kojila na noc, v noci nebo na uklidnění a pak pondělí-středa byl s našima a na dobrou noc lahvičku. Ani se mi nenalivala prsa, praktikovali jsme to tak cca půl roku než jsem odstavila a během te doby jsem musela odstříkat max. 3x.