Kojení v těhotenství, vydrželo to po celou dobu?

jenny91
9. kvě 2018

Ahoj,
zajímaly by mě zkušenosti žen, které kojily v těhotenství. Vydrželo to po celou dobu, nebo jste z nějakého důvodu přestaly? Mám čtyřměsíční mimčo a teď je nejspíš na cestě druhé. Kdybyste případně měly nějaké tipy, jak laktaci udržet budu ráda.

pavca1982
9. kvě 2018

Ahoj, jsem ve 12tt.a mám 14m. dceru, kterou stále hodně kojím během dne i v noci. Momentálně odstavovat neplánuju, protože dcera na to není ještě připravená. Pokud se mi do porodu podaří odstav, budu samozřejmě ráda, ale když to bude problém, nechám tomu volný průběh.Důležité je začí,, zobat" nějaké vitamíny, jíst vyváženou stravu a hodně pít tekutiny.

monaluza
9. kvě 2018

Ja kojila asi do pateho mesice, to bylo starsimu skoro 17 mesicu. Uz jsem to nedavala z duvodu unavy, budil se cca po hodine a pul...

barusenicka
11. kvě 2018

Ahoj, přidám se k diskuzi, já jsem kojila celé těhotenství, malé bylo 15 měs. když jsem začla čekat druhé, někdo říká, že mléko během druhého těh. dětem nechutná, ale malá si dávala dál - 3x denně po 30 min. (ráno, před spaním odpoledne a večer). Co jediné, tak že se snížil tok mléka, což malé také nevadilo. A po porodu jsem kojila obě děti, měla jsem tolik mléka, že jsem byla ráda, že malá upila.

mariti
11. kvě 2018

tak u mě to nešlo. otěhotněla jsem v roce prvního. myslím že mu mlíčko přestalo chutnat. a stejně jsem pak musela přestat ze zdrav. důvodů.

hanoy
23. kvě 2018

Syn ma dva roky a ja jsem 14tt. Kojim stale hodne ve dne v noci a nepredpokladam, ze by malemu prestalo chutnat nebo doslo mleko😀
Spis jsem zvedava, jak to zvladne az budu v porodnici. Je mi lito ho proto odstavovat, ikdyz by mi to asi dost ulehcilo.
A taky jak to pak zvladnu ja, kojit dve deti🙂

barusenicka
23. kvě 2018

@hanoy take jsem mela obavy, jak to mala.zvladne, je na me hodne fixovana, usinala u kojeni, ale zvladli jsme to. Mala byla u mamky, tak se mela dobre, maminku hledala, ale tech par dni nejal vydrzela. Kdyz za mnou prisli s malou do porodnice na navstevu, byli s ni jen jednou, rodila js 120 km od bydliste, tak to mockrat neslo, byl leden a spatne pocasi. Tak byla unesena maminkou i miminkem. Ale po chvilce chovani chtela mlicko, jal tomu do ted mala rika, tak si trochu dala,_nemela jsem to srdce jo nedat. Doma to bylo trochu horsi, na maleho kdyz jsem ho kojila.ze zacatku zarlila, rikala, ze maly nechce mlicko, a odstrkovala ho, zprve jsem ji chtela odstavit, ale bylo mi ji lito, jak place pred spanim, ze chce mlicko, nevydrzela jsem to a mlicko si zase davala dal, a ja jsem byla nakonec rada, mela jsem prsa, tak nality, ze mi ani odsavacka nepomahala, tak mi odsala i mala. A.spokojenost u vsech trech.

hanoy
23. kvě 2018

@barusenicka tj super. Urcite to taky nejak zvladnem. Opravdu bych ho nechtela odstavovat.

kac_kac
23. kvě 2018

Aktuálně jsem v 26 tt, a mám 15ti měsíčního syna. Stále kojím, hlavně z mojí vypočítavosti 😉 u všech třech dětí jsem prvních pár týdnů po porodu měla opravdu hodně mléka, miminko ho samo nedokázalo vypít, odsávačka moc nepomáhala.
Tak si teď udržuji kojení a doufám že starší pacholík pomůže 😉
On sám kojení vyžaduje málokdy, vlastně jen když ho trápí zuby, jinak já sama prso aktivně nabízím, to ale nepohrdne nikdy 🙂 Kojím cca dvakrát do týdne, fakt jenom proto aby nezapoměl. Když se stane že kojím častěji tak mě hodně bolí bradavky. Trochu se bojím co udělá takový velký savec s nalitými prsy po porodu. Ale to je asi tak idividuální že opravdu nikdo neodhadne dopředu. Nezbývá mi než doufat. 😉

jenny91
autor
27. kvě 2018

Všem moc děkuju za příspěvky!

zelenaesmolda
27. kvě 2018

@mariti mliko v tehotenstvi zhorkne tak proto ho asi mimco nechtelo

fandysek_1
27. kvě 2018

@jenny91 otehotnela jsem taky, když byli malému 4 měsíce. Ze začátku to bylo šílené a vůbec nepribiral. Mléko mu nestačilo. Začala jsem dávat prikrm kaši a zeleninu. Zvládli jsme to i bez UM. Kojim dál a malý je spokojený. Teď má půl roku. Užívala jsem homeopatika a kojila jsem neustále, aby se mléko tvořilo. Taky jsem nosila. Pokud nebudeš vědět spoj se s laktacni poradkyní, hodně mi to pomohlo. Odstavovat není nutné.

kackacka37
27. kvě 2018

Je to asi hodně individuální, ja otehotnela v roce malyho, v te dobe se kojil jeste dost, a pomalu zacal odmitat, drzela jsem to ještě 2 měs, pak uz byl jen na nočním a i to prestal chtit, mliko mu trvalo nez roztahal a zacal kousat tak jsem to vzdala.Dam mu 2×denne UM i kdyz uz by urcite nemusel ale mam z toho lepsi pocit 🙂 Tak drzim palce: )