Kojení se suplementorem. Rozkojily jste se s ním?

maky_s
26. kvě 2015

Ahoj,
nebudu dlouze popisovat, co prožíváme od porodu skrz kojení. Malému jsou 3 týdny 4 dny. Zkusila jsem už všechno a mám stále málo mléka. Musíme dokrmovat UM a to celkem ve velkém.
Od pátka používáme suplementor na rady laktační poradkyně. Možná bych ještě dodala, že UM jsme měli od 4. dne v porodnici, vše lahví, Před suplementorem jsme 3 dny předtím přestali používat lahve a přešli na cévku. Z porodnice jsem šla s kloboučky. Od toho pátka jsem bez nich.

Můj dotaz je, jestli je tu nějaká maminka, která se díky suplementoru rozkojila?
S LP jsme si řekli, že tomu dáme týden. Je to pátý den a já už na to asi psychicky nemám. Nedokážu se hodit do pohody a věřit tomu, že to bude lepší, je to už asi moc dlouho, co s tím bojujeme. Malej vždy než to vše připravím řve a to fakt hystericky. Předtím tedy přebalujeme a to nesnáší, takže je těch x minut fakt záhul.. Je mi ho líto, mám strach, abych ho tím netrápila..musel si teď zvyknout zase jen na prso i když s hadičkou a kojení bez klouboučků..Někdy je klid, jindy se vzteká i u kojení a já už jak jsem podrážděná a nervózní, tak je to pro něj asi hrozný.

Včera jsem odstříkala o 10ml víc po kojení, ale pořád je to jen 30ml. Malej tedy teď víc blinká, tak nevím kolik toho vypije, v suplementoru má 75ml, což zvládal v pohodě..ráno mi to ale vyhodil nejspíš celý.

Myslíte, že mám být trpělivá a kojit dál se suplementorem nebo malýmu dát lahvičky?

terinda
26. kvě 2015

To záleží jen na Tobě, jestli chceš déle bojovat a snažit se o kojení nebo budeš odstříkávat do lahvičky 😉

Co jsem pochytila za rady na zvýšení laktace:
krom častého přikládání a mazlení s miminkem
homeopatika Ricinus comunis 5ch
kojící čaje, gravimilk, černé pivo
polévky - dýňová, z červené řepy
odsávat odsávačkou zn. Medela

Atd. Držím pěsti. A když se nepovede, tak si to nevyčítej, zkusilas pro to vše 🙂

maky_s
autor
26. kvě 2015

@terinda to je právě to, já nemám skoro co odstříkat. Kdybychom šli do lahviček, bylo by jen UM..Odstříkám max. 20ml, někdy ani to ne.. Mám Medelu Swing, je to super odsávačka, ale stejně mě dost bolí prsa. Homeo, čaje, gravimilk jsem zkoušela..Mazlíme se jak jen to jde, přikládám pokaždé, během jednoho kojení dávám obě prsa. Polívky nejím☹
Já si to vyčítám už teď a nevím co vlastně víc, jestli to, že nekojím plně nebo že s tím nejspíš seknu a budem na UM.

terinda
26. kvě 2015

@maky_s moc Ti rozumím, mám to stejně. Já už teda mlíko nemám vůbec, a to jsem odcházela z porodnice a malý byl plně na MM - odstříkaném.
Během 2 týdnů doma jsem o mléko přišla. Navzdory homeopatikům, všem radám i medele...

Co se dá dělat. Důležité je se hodit do pohody a užívat si miminko 🙂
Já se dost nervovala u prvního dítěte a mám pocit, že ty první měsíce nešlo o nic jiného. Odstříkávala jsem 4m, byla částečně na UM.
Teď u druhého jsem byla rozhodnutá odsávat co nejdéle a není už co 😝

maky_s
autor
26. kvě 2015

@terinda já si právě říkám,že místo toho abych si miminko užívala, řeším pořád kojení. Malýmu bude měsíc a mě přijde, že celou dobu neřeším nic jiného, jsem z toho ve stresu. Mám strach, abych jednou nelitovala. Celkově asi jako prvorodička všechno moc řeším.

terinda
26. kvě 2015

@maky_s měla jsem to podobně, teď si to hodlám užít 😉

maky_s
autor
26. kvě 2015

@terinda já tomu dám ten týden, než se tu staví LP a když i ona potvrdí,že to nikam nevede. Dám lahvičky a nebudem se trápit.

terinda
26. kvě 2015

@maky_s Dobře děláš 😉

maky_s
autor
26. kvě 2015

@terinda děkuji. Potřebovala jsem si přečíst názor zkušenější maminky😊