Milé maminky, jak už název vypovídá, zajímaly by mě vaše zkušenosti s kojením s kloboučky. Miminko má 12dní, doma z porodnice jsme týden a jeden den. V porodnici jsem vyfasovala kloboučky pro ploché bradavky (ano vím, že to bylo a je blbě, ale v tom stavu kdy jsem 4 noci nespala, měla horečku a odsávala mléko do padnutí bych kývla snad na cokoliv)...
Kojila jste některá s kloboučky a povedlo se vám jichzbavit?
@pipi_puncocha u prvorozeného jsem odbourala po 2,5 měsících, kojila jsem do 13m
@pipi_puncocha kojila jsem s klobouckama asi tyden az dva. Poradili mi je v porodnici, protoze se dcera spatne prisavala. Ani me nenapadlo premyslet, ze by to bylo spatne. Po asi tech dvou tydnech jsem ji proste zacala kojit bez nich a uplne v pohode. Jak to tak ctu, tak asi dobre, ze jsem nevedela, ze by to melo nak vadit. Aspon jsem se nestresovala 🙂
@pipi_puncocha u prvního dítěte jsem neodbourala a kojil se s nimi rok. S druhým miminkem jsem je odbourala nekdy mezi 6. a 8. tydnem, najednou už to zvládal krásně bez nich.
První dítě, ploché bradavky, vše špatně, kloboučky od porodnice. Kojila jsem s nimi 13 měsíců, pak se dcera odstavila. Zkoušela jsem je odbourat 2x, ale neměla jsem sílu nechat dítě trápit se. Byl to vopruz je používat, ale čert to vem, hlavně že jsem kojila.
Teď druhé dítě, vezla jsem si je už do porodnice, ale doufala, že nebudou třeba, že se mi ty bradavky vytvarovaly. Dcera se několikrát přichytila, normálně jsem "kojila", ale 3. den byly problémy, LP v porodnici zhodnotila, že mám ty bradavky krátké a zajížděcí při zmáčknutí dvorce a kloboučky potřebuji. Takže jsem je vytáhla, neměla jsem sílu 20 minut trápit dítě, jestli se chytne nebo ne, s kloboučky pila hned. Když jsem přijela domů, chtěla jsem si v hlavě srovnat, že kojení s kloboučky není tragédie (a není, na to nezapomeň!!). Po týdnu pozorování bradavek jsem si ale řekla, že to musí jít, když se malá dokázala chytit už v porodnici. Tak jsem je dala pryč s tím, že doma budeme zkoušet. Teď jí jsou 3 týdny a ke kloboučkům už se nevrátím, jedeme bez nich.
Takže hlavně se tím netrap. Jestli to nechceš vzdát, zavolej si LP a zkus to odbourat. Když to ale nepůjde, děkuj za to, že můžeš kojit. I s kloboučky kojit lze, nenech se rozhodit těmi mýty.
Taky jsem s nimi kojila asi dva až tři měsíce, bez nich se naše malá několik dní vůbec nechtěla přisát. Zbavovani bylo těžké, malé se vůbec nechtělo, ale s těmi kloboucky to všude teklo 😁 tak jsem je jednou prostě sebrala a ji nic jiného nezbylo, ona se nakonec prisala 😁 Jsem ráda, že jsme je měli, bez nich bych možná ani nekojila a nemyslím si, že je s nimi nějaký problém
@pipi_puncocha Ahoj, vůbec si nic nevycitej,kloboucky nejsou takové zlo...já s nimi kojila skoro 3 mesice mala bez nich nechtěla.. respektive 3 mesice jsem odsavala a pokoušela se kojit a povedlo se jich zbavit,ale až po těch 3 měsících a myslím,že to bylo tím,že mala už lépe sala(byly dny kdy se odmitala přisat bez kloboucku a dny kdy to šlo bez nich a tak dokola a jednou to šlo déle a déle bez kloboucku a kojim do teď bez -11 mesicu)..A tady najdeš i maminky,co kojily i přes rok s kloboucky...Takže nic špatného na tom nevidím i kdyby ses kloboucku nezbavila. Já tedy měla min odsateho mléka postupně,tak jsem se snažila kloboucky odbourat z tohoto důvodu (některým maminkam se mleka tvoří dost i s kloboucky)...
Díky moc holky za vaše komentáře, hned se cítím lépe.💕 já jsem právě ještě před porodem měla schůzku s laktační poradkyní a mám od ní knížku o kojení od Mamilly a tu jsem si přečetla a chytla mě panika, že už není šance se jich zbavit, že s nimi klesá produkce mléka a jiné katastrofy a cítím se kvůli tomu špatně, že jsem na ně kývla. Každopádně jsem vděčná za to, že syn nějak pije a máme moje mléko, vypadá to, že prospívá, nepláče hlady, vylučuje jak má...
@pipi_puncocha protože některý laktační poradkyně si myslí, nebo aspoň tvrdí, že všechny ženy můžou kojit a navíc všechny bez kloboučků, ale to je blbost. Buď ráda, že ti to jde aspoň s kloboučky a zkus je odbourat a pokud to nepůjde, koj prostě s nimi, spousta holek s nimi kojí třeba i přes rok. Když mě druhý syn několikrát kousnul-bez kloboučku, hrozně jsem litovala, že nesaje přes kloboučky jako první syn, ten mi aspoň nemohl pokousat do krve 😀
U dcery jsem je dostala také v porodnici byla nedonošená tak aby se moc neunavila k tomu mě při kojení šíleně boleli bradavky odstavila se sama v 7m. Syn kojený v porodnici bez, doma jsem to nedávala bolestí tak jsem dala prostě klobouček byla jsem i u LP vystřídala u malého polohy snad všechny a přesto bolest (neřešila jsem - hlavně že prospívál) odstavil se když měl 2 roky a 4 měsíce
Nevidim na nich vubec nic spatneho a absolutne nechapu jejich zatracovani. Je to skvela vec, ktera spouste maminek pomuze s kojenim! Ani jedno z mych 3 deti se po narozeni nebylo ochotne poradne prisat, strasny boj o to, aby poradne otevrely pusu - proste neotevrely. Takze kloboucky, prvni dceru jsem kojila cca 6 mesicu, neodbouravala jsem. U druhe jsem odbourala ve 2 mesicich (a v 6 se odstavila sama stejne jako prvni, takze kloboucky na to zjevne vliv nemely) a u treti dcery jsem odbourala ted ve 2 mesicich. Mleka mam na rozdavani, odbouravani slo naprosto prirozene samo - proste jak uz je vetsi, tak ji nedela problem se poradne chytit a uz nejsou potreba. Jsem rada, ze uz se nemusim stresovat, abych je nekde nezapomnela a take venku je to milionkrat jednodussi bez kloboucku, ale jinak se jimi vubec netrap!
Kloboučky vůbec neřešte a netrapte se, buďte ráda že kojite 🙂. Já to nezvládla vůbec a to byly teprve výčitky.
Klobouček je pomocník. U prvniho jsem v pohode odbourala, kdyz si bradavky konecne zvykly. S dcerou teď taky používám, protože mám ragády a moučnivku a teď čerstvé i zánět. Tak to alespoň míň bolí. Malá si trochu pocucá, bradavka si zvykne a pak už u toho aspoň nebrečím.
Taky bych v klobouckach neviděla zlo, lepší kojit s nima než vubec. Já jsem kojila s kloboucky 4 měsíce a syn je nějak sám začal odmítat a potom jsem kojila bez nich až do 20 měsíce.
@pipi_puncocha ahoj, já s nima kojila. Přestala jsem tak, ze jsem šla tenkrát na rychlý nákup. Potkala jsem kamosku a ona ať jdu k ni na kafco. Šla jsem. Malá se mi vzbudila a já ze musím kojit ale nemám kloboucky. No zvládly jsme to ☺️😊 takhle jsem se jich ,,zbavila,, 😁☺️
Z porodnice jsem s nimi šla u obou dětí, špatně se přisávaly, dvorec bradavky nechytaly do pusinek, kojení vždy představovalo šaškování dvou, tří sestřiček...a já do toho taky. Se synem to bylo o píď lepší než s dcerou, ta rychle skončila na UM, byla totální odmítač jídla už od miminka. Se synem jsme to nějak lepili, doma se kojil s kloboučky 4 měsíce, zkusila jsem je odbourat a v tu ráno už nevzal prso do pusy. Takže jsem ještě nějakou chvíli odsávala. Paradox je, že syn nakonec brzy přestal odmítat i flašku, chvíli jsme se trápili s mlékem na lžičce a pak jsem mu začala dělat místo toho ráno kaši. Naštěstí ostatní jídlo jí pěkně.
@pipi_puncocha Kojila jsem s kloboucky 3 tydny (maly se nechtel prisavat), pak jsem si zavolala laktacni poradkyni, se kterou jsme provedli tzv.samoprisati a od toho dne jsem kojila jeste 22m bez kloboucku. Doporucuji zbyvit se jich co nejdriv.
Taky jsem je dostala v porodnici, ale neměla jsem problém - vlastně jsem nepochopila, proč mi je dali, asi potřebovali prodat. Já jsem je chtěla odbourat, ale nebylo dost vůle na obou stranách. Nakonec jsem usoudila, že mi to vlastně je jedno, musí se s tím jen počítat, když člověk někam jede, mít jeden extra v přebalovací tašce a tak. Vždycky nechám dceři důkladně olíznout bradavku a i přes ty kloboučky probíhá kontakt slin dostatečně 😀 Dceři jsou dva roky a furt trapně kloboučkujeme a aspoň jsem si jedinkrát nemusela postěžovat na bolavé bradavky 😂
Povedlo a zachranilo me to od zanetu,protoze se malej nedokazala na nafoukle a preplnene prso jinak chytit. Pouzivala jsem ho asi mesic nebo dva. Ted uz mam ukazkove bradavky 😀😀 u prvniho syna jsem zkousela vselicos a o mleko prisla....
Lp to nerady vidi,protoze kontaktem bradavky s usty ditete se optimalizuje mleko,jeho slozeni,pry....ale me rikali v porodnici ze uplne stejne to funguje i tim,ze se s ditetem mazlis,pusinkujes,prenasi se viry a bakterie a podle toho se mleko meni. Ja i s kloboucky na jednom prsu jsem mela mleko promenlive.
Taky jsem měla ploché bradavky, hodně nalitá prsa a syn měl nějaké vyšší patro, co mi říkala Dr. v porodnici. Kojila jsem s kloboučky 11 měsíců, do jeho odstavu, kdy už nechtěl mléko. Až později jsem se dozvěděla o formovačích bradavek, sestře to pomohlo tak, že druhé kojila bez kloboučků. Nyní je mám už doma, za pár týdnů je začnu používat a třeba nebudu kloboučky už potřebovat, ale do porodnice si je pro jistotu vezmu ;)
Hodně zdaru s kojením ;) jako hlavně v noci hledat klobouček je opruz, ale všechno jde ;)
Já s kloboučky kojila asi 7 týdnů, dříve mi odbourání neprošlo 🙂. Pak najednou že dne na den nebyl problém (myslím, že to bylo i tim, že povyrostl). Kojila jsem do 2,5 let. Jasně je po všech stránkách lepší být bez nich, ale zase takové zlo taky nejsou, já si myslím, že bych bez nich asi nekojila vůbec 😉.
Dceru jsem kojila s klobouckem do 9.mesicu, pak se odstavila uplne. Syn ma skoro 5.mesicu a taky kojim a klobouckem🤷♀️ nechce se prisat bez... A ja to neresim, pro me je dulezite, ze kojim, talze neresim jak... Neresila bych to..
U synu dvojcat (nedonoseni) jsem je pouzivala ze zacatku a dodnes si vycitam, ze jsem je odbourala prilis brzy (asi dva tydny pote, co nas propustili z nemocnice). Samozrejme jsem se ridila “chytrymi” radami, ze jsou zlo a ze prijdu brzy o mleko a bla bla... Od te doby zacaly bojkoty a neustale problemy. Ja ve stresu z toho, ze to nejde a ze ty kloboucky proste uz nesmim vratit zpet. A tak kluci stejne skoncili castecne na UM. S bojkoty pri kojeni a s dokrmy UM jsem bojovala necelych 7 mesicu a pak uz jsem davala jen UM...uz jsem na to nemela nervy.
Taky jsme je fásli v porodnici, přitom bradavky mám v pohodě, vydržela jsem to 14 dní, štvalo mě se s nimi furt otravovat, tak jsem zkoušela nedávat a v 1 měsíci už malý pil bez nich jako profík...kojím ho pořád, teď tandemově se sestřičkou, u které jsem už kloboučky ani nepotřebovala.
Já. Kojila jsem s kloboučky, protože dcera byla líná sát, šlo jí to až s nimi. Půjčila jsem odsávačku, zvýšila množství mlíka a postupně odbourala. Vždycky jsem nejdřív nabídla holé prso a teprve pak s kloboučkem.
Kojila jsem s nimi asi měsíc. Pak jsem jednoduše skousela i bez,když to šlo tak pila bez a když ne tak jsem zas dala klobouček. Prostě podle hladu a nálady. Postupně jsme je odbouraly úplně. Takže žádný stres 😊
Teda, díky moc za všechny vaše zkušenosti, takový ohlas jsem vůbec nečekala! Hodně mě vaše příběhy uklidnily, jsem domluvená s LP že se na nás koukne, ale když to bez nich nepůjde, tak se nebudu hroutit.🙂
Ja kojila s klobouckama. U nas nebyl problem s prisatim, ale moje bradavky to uz nedavaly a s klobouckama to bylo snesitelnejsi. Po case kdyz uz bylo vse v poradku tak jsem je stejne nezvladla odbourat. Nedala jsem to psychicky, stacilo, ze jsem si vzpomnela co jsem zazivala. Ale nicemu to nevadilo. V lednu mam termin a kloboucky uz mam doma pripravene, zkusim bez a pak klidne po nich sahnu 🙂
@pipi_puncocha Pořiď ty formovače bradavek, je to dobrá věc. Na tu bídu, jak se přisával, tak to pomohlo, že se vůbec přisál. My měli problém, že se narodil na Vánoce, pouštěli nás 25. prosince, formovače jsme nikde nesehnali, z nemocnice je nepůjčili, tak jsme doma nějak bojovali s kloboučkama a docela to šlo, i když syn fakt nebyl do mléka nějaký dravec. Někdo je nosí už v těhotenství, kdybych byla ještě těhotná potřetí, tak si je koupím, holt jsem nepředpokládala, že i podruhé se budu kvůli kojení tak neskutečně trápit. Je to takové kolečko, říkali jsme tomu Kosmodisk...moc sexy to nebylo :D A pořád jsem z toho vylévala mléko. Rady, že každý může kojit úplně nesnáším, protože jsem asi nějaká výjimka, bojovala jsem do úmoru a žádná LP mi neporadila...protože, když se syn po půlhodinovém šaškování s přisátím, kdy ona mu cpala do pusinky dvorec a já ho držela a on vypil 30 ml, bych musela mít další ruce nebo ji mít doma...prostě při provozu ještě se starší, se to nedalo realizovat.
A pokud nepovedlo, jak dlouho jste s nimi kojily? Laktační poradkyni jsem již kontaktovala, snad bude mít čas co nejdříve... velmi mě to trápí, připadám si jako insuficientní matka.🙄