Kojení po 2 h. Odkdy se to počítá?

007renda
18. črc 2024

Ahoj holky, jsem měsíc po porodu. A mám doporučeno kojit po 2h přes den. Doteď jsem kojila po 3h a dokrmovala UM.
Jen jsem nepochopila, jestli mám kojit po 2h od začátku nebo od konce předchozího kojení. :think: Mimi se málo kdy vzbudí samo na kojení. Většinu času budím já… Takže kojit na požádání úplně asi nelze. Mimi má měsíc a váží cca 3,2kg a ještě měla žloutenku, tak je spavějsi. :andel:

anonymous_ka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
l_
18. črc 2024

@007renda doporucim kontaktovat laktacni poradkyni z mamila.sk.. odbourat dokrm a kojit dle potreb mimca, ne dle budiku.. pokud se nebudi, budila bych pocitove.. ja mam nespavce, takze jsem to resit uplne nemusela..

ukki
18. črc 2024

@007renda mě řekli v porodnici, že se to počítá od začátku kojení

cherie24
18. črc 2024

@007renda nebrala bych to tolik podle hodinek, ale spíš pocitově. 😉 Je to vcelku jedno, důležité je, aby alespoň hodina byla mezi kojením nebo i tím dokrmem. Když miminko papá často a nemá tam tu hoďku, dochází pak k míchání starého a nového mléka a bolí je bříško z toho. Jinak jsem vždy kojila obě děti podle nich případně podle svých nalitých prsou. Jestli dokrmuješ, protože máš málo mléka, koj co to jde. Klidně půl hodiny miminko na prso a 2 hoďky od začátku kojení další kojení.

l_
18. črc 2024

@cherie24 nikde se nic nemicha, kojit se da kdykoliv a jakkoliv dlouho.. materske mleko je plne stravitelne a pomerne rychle..

cilkat
18. črc 2024

Podle naší pediatričky se to počítá od začátku předchozího kojení (ten můj dudlal jel jednu dobu v režimu 45 min na prsu, půl hodinky pauza a pak znova... bylo to zhruba kolem toho měsíce věku... bříško ho nebolelo. byl to prostě kontaktní žižla). Ale předpokládám, ež v režimu kojení po dvou hodinách pojedeš jen přes den. Budit dítě takle často v noci je za mě cesta do pekel pro všechny zúčastněné.

krisstina93
18. črc 2024

Já bych se vykaslala na hodinky a kojila podle potřeby, svoje děti sem kojila klidně co půl hodiny, když chtěly. Pak možná nebudeš muset ani dokrmovat um, protože když kojis tak málo, tak se ta laktace nemůže ani poradne rozjet.

007renda
autor
18. črc 2024

Děkuji za názory.
Někdo mi právě říká koj 2h od konce posledního kojení. Někdo zase koj od začátku. Přes den dávám jen prso. Na noc dám prso a dodělám dokrm. Aby mi přes noc dýl vydržela. Přes noc jako takovou taky dávám jen prso. Přes noc kojim po 3,5-4h. A malou budím. Málo se stávat že by sama chtěla nakojit.

cherie24
18. črc 2024

@l_ moje dcera třeba pak hodně zvracela, takže u nás to platilo. Když byl rozestup delší, neblila skoro vůbec.

l_
18. črc 2024

@007renda a proc davas ten dokrm? Tim si snizujes laktaci.. a prave nocni kojeni je nejdulezitejsi.. takze ty ji zaplacnes UM a proto se nebudi jak potrebuje..

l_
18. črc 2024

@cherie24 ale ze jedno dite s tim ma problemy, neznamena ze to tak je vzdycky 🙏🏻

skarol
18. črc 2024

@007renda koj co nejvíc, nejpozději po 2 hodinách. Také je doporučováné kojit co nejvíc v noci, protože právě během nočního kojení se tvoří nějaké hormony důležité pro tvorbu mléka. Třeba to ještě někdo vysvětlí nějak líp

esmeralda11
18. črc 2024

@cilkat podle naší zase od konce😀

cherie24
18. črc 2024

@l_ takhle mi to i řekla laktační poradkyně, která u nás byla doma. Že míchat mléko v kratších intervalech bez hodinu se zkrátka neodporuje. A už jsem to slyšela z více stran. Říkala to tenkrát i dětská doktorka a říká to i jedna poporodní poradkyně, ke které jsme chodili na cvičení. Tak to asi nebude jen o mých dětech. 🙂

007renda
autor
18. črc 2024

@cherie24 protože mám večer nejméně mléka. Třeba kolem 30ml. A to mini fakt nestačí

l_
18. črc 2024

@007renda ale ty ses v zacarovanym kruhu.. dokrm - snizeni laktace - vic dokrmu.. abys mela dostatek mlika je potreba kojit.. casto.. idealne skin to skin.. neomezovat cas kojeni, neresit jak casto kojis.. prikrmem si skodis.. vim.o cem.mluvim, taky jsem sla z porpdnice s dokrmem, klobouckama a info ze s mejma prsama.kojit nebudu 🙄 kojila jsem, plne, odbourala kloboucky.. ale pro plne kojeni je potreba kojit.. nic vic, nic min..

skarol
18. črc 2024

@007renda nahřívat prsa, střídat je, pít gravimilk, teplý čaj před/během kojení

nikjean
18. črc 2024

Ach, tady je všechno špatně. Kontaktuj laktační poradkyni. Tímhle tempem se dostaneš k ukončení kojení velmi rychle.

Intervaly mezi kojením jsou nesmysl. Je to akorát k zbláznění pořád čučet na hodinky, jestli už.
Na jednu stranu říkáš, že dáváš UM, aby ti mimčo déle spalo a vzápětí si povzdechuješ nad tím, že se ti samo nebudí na kojení. Copak nevnímáš, jak si rozporuješ? Nemluvě o tom, jestli UM dáváš přes flašku - to se ti zanedlouho nebude chtít kojit vůbec, protože flaškou to je pro mimčo jednoduší.

Píšeš, že máš večer málo mléka - a to si poznala jak? Odsátí není přesný údaj. Já nikdy neodsála ani kapku a přesto kojím už 2 roky.

elesse
18. črc 2024

@nikjean uplne souhlasim. Vecer jsem taky vzdycky mela nejvic pocit “mene mleka”, nektere noci kojila co hodinu, pul hodiny… ale dat um a pak budit je fakt hloupost

nikjean
18. črc 2024

@elesse tak ono to kojení není jen o jídle, ale i o kontaktu (to se hodně opomíjí a je třeba na to myslet), který miminka vyhledávají, takže jestli se někdy kojí co půl hodiny a někdy déle, tak to fakt není ukazatel, kolik kdo má mléka, ale jen třeba to, že chce miminko cítit maminku.

elesse
19. črc 2024

@nikjean urcite, od doby spolecneho spani se cetnost kojeni snizila, stacilo, ze jsem vedle