Kojení/odsávání. Máte podobnou zkušenost?

dnn
31. srp 2024

Ahoj
Holky, máte někdo podobnou zkušenost? Mam první miminko (8 týdnů) a když pominu všechny starosti okolo, na co jsem se vždy mohla spolehnout, bylo to, že jsem mela ještě minulý týden prsa k prasknutí a odsávala jsem i 120 ml z jednoho prsa. Plně kojím a od začátku tohoto týdne najednou jako když utne.. Holka mi začala prsa jen tak žužlat, nechtěla vůbec tahat, ale jak byla u prsa, tak klídek, jak jsem ji odtáhla, začala pochopitelně plakat hlady. Z důvodu, že jsem plašan, jsem hned volala LP a Dr. Dostali jsme váhu pro kontrolu, jak holka přibývá a jede hezky. Někdy vypije jen 30,někdy 80 a někdy zase 100 ale prsa mám jak uši loveckýho psa.... Když je zmáčknu, tak mi MM teče, ale odsávačkou s vypětím všech sil odsaju maximálně 40ml... Čím to je a jak to zařídit, abych mohla odsavat zase kolem 100ml? Beru ricinus plus další doplňky na podporu laktace. S miminkem se mazlím, přikládám co dvě hodiny, odsavam i v noci a pořád je to na stejném bodě... Myslíte, že se to zlepší nebo že mi nedej bože pomalu MM začíná docházet?

dnn
autor
31. srp 2024

@dnn jo a odsávačku mám elektrickou dvoufazovou Philips Avent

ejzi
31. srp 2024

Piješ dost vody? A skusila jsi i kojící čaj?

dnn
autor
31. srp 2024

@ejzi ano a ano. Piju čaj jako blázen a ještě si dělám vývar z kmínu, který pak i sním. Nepomáhá mi vůbec nic a já bych dost potřebovala zase odsavat 100 ml, čeká mě v září spousta pochuzek kdy bude malou hlídat muž, tak aby ji měl co dát

lennus
1. zář 2024

@dnn To co odsaješ vůbec nemusí odpovídat tomu, co dítě vypije. Pro mě velké zjištění, u staršího jsem se natrápila, byl narozený o 7 t. dřív. Prsa jsem měla u obou nalitá jen první týdny, pak už ne. Doporučila bych zkusit nějakou dobu jen kojit, prostě co nejvíc přikládat, taky kontakt kůže na kůži a nošení pomáhá. Kojila jsem staršího 22 měsíců nakonec a těch krizí bylo. Ohledně pochůzek, muž by ti mohl dítě někam přivézt na kojení, kdyby to nešlo jinak.

gbp
1. zář 2024

@dnn asi blbá zpráva pro tebe, ale možná neodsajes. někomu to prostě nejde🤷‍♀️ sem ten případ. nejdřív to šlo normálně a jak se laktace ustálila, vysalo to už jen mimčo a odsávačka jen úplně minimum. prostě dítě všude sebou 🙈 nebo nakojit rychle pryč a rychle zpět 😅 kolikrát my jeli naproti, že už to nedají a kojila sem ještě v autě. taky záleží na tom, jak moc to s kojením myslíš vážně. ta lahvička na krmení ti to taky může dost pokazit a dítě pak už nebude chtít prsa. teče to rychleji a nemusí se tolik snažit. ale jsou i děti, které střídají oboje a nevadí jim to.

alice180
1. zář 2024

Taky jsem ten případ. Děti dvě ani u jednoho jsem neodsala. První jsem kojila do dvou let. Moc tedy nerozumím, proč se takhle honit a stresovat. To je cesta do záhuby. Prostě bych kojila a přizpůsobím tomu i program nebo dítě vezmu sebou nebo nakojim než odejdu.

mysh_me
1. zář 2024

Tak po dvou mesicich uz je normalni nemit nalita prsa. Laktace se ustaluje a mleko se vyrabi podle poptavky a potreby ditete. Dite si vytahne kolik potrebuje, to je dulezite, a kdyz budes kojit urcite nebude mit hlad. Ja jsem taky nic neodsala, ale deti byly najedene, spokojene… doporucila bych ti nehonit cisla a mililitry, na tom nezalezi, zbytecne se stresujes vazenim a davas si nerealny cile - nejsi dojnice 🙂

utrikocku
1. zář 2024

Úplně normální, po šestinedělí se ustaluje laktace=tolik kolik miminko potřebuje, musí se víc aktivně snažit a sát. Po 6N už nejsou takové přebytky...