Kojení. Odsát ještě do zásoby?

terez317
12. črc 2022

Mám 17 denni miminko holčičku. Včera jsme byli na druhé kontrole u paní doktorky. A řekla mi špatnou zprávu, že dcera málo přibrala. Tak jsem řekla že kojím co 3,4h. S jednoho prsa tak 30-40 minut. Paní doktorka mi řekla že mám kojít po 15 minutách jedno prso a častějic. V noci spinká 3-5h. Tak to jí na kojení nebudím. Nevím jestli mám ještě odsát mléko abych měla aspoň na den 30ml do zásoby.

chlapecektehu
12. črc 2022

@terez317 měla jsem stejný problém jako ty a skončili jsme na UM malej měl teda ještě problém že hodně zvracel a potom začal už nabírat krásně

lv
12. črc 2022

Klidně po 10min prsa vystřídat, kojené děti přibírají skokově, nevěš hlavu. Zkus přidat jedno, dvě kojení, třeba už po 2,5h pít bude..

martiniquest
12. črc 2022

Pokud mas pochybnosti s kojenim, kontaktuj laktacni poradkyni. Pediatri o kojeni zpravidla nevi nic.

terez317
autor
12. črc 2022

@terez317 za týden v pondělí jdeme na převážení , tak jsem vystrašená aby přibrala za ten tyden .

konidana
12. črc 2022

@terez317 pokud přibírá aspoň trochu, a je spokojená, tak je v pořádku. Koj na požádání a při jednom kojení prsa střídej. Klidně několikrát. Nenech se doktorkou vynervovat, věř sobě a miminku😘

gbp
12. črc 2022

@terez317 doktori vetsinou ty kojici mamky akorat vystresuji a ty s tim pak seknou! fakt skoda podle me. ano, muze byt nekde nejaky problem, ale vetsinou je to v poradku a doktori jen zbytecne plasej. a to ze budes vystrasena ti fakt neprida.
rozumim ti, uzila sem si s tim svoje. dcera se narodila driv a porad hodne spala, ze zacatku nam kojeni vubec neslo, pak zas hodne blinkala, kdyz uz sem to do ni pracne dostala apod. nase dr. chtela min 100g za tyden. taky sem furt vazila, brecela, vazila...
jestli si nejsi jista, urcite kontaktuj laktacni poradkyni. nam moc pomohla. v sestinedeli 3 navstevy hradila pojistovna, takze to ani nic nestalo.
koj jak to bude vyhovovat tobe a male, zadne rady max 15 minut apod. na to fakt nejsou. hlavne ne podle rad kazde 3 hodiny a tak. klidne zkus casteji a ty prsa prostridat, at pije a jen si u nich nehovi 😄 to moje delala s oblibou a jeste u toho usinala. nebo jinou polohu. musis hodne jist. me treba pomohlo dat si neco tucnejsiho 😅 treba vypecky 😄 neodsavala bych ani nedokrmovala z lahve, tim to muzes cely jen zkazit. proste zkus jen pridat a uvidis, ale treba zrovna poporostla do delky. ma teprve 17 dni, bere se to podle rustove krivky, ze ktere by nemela vypadavat, ale 17 dni je malo. hlavne bud v klidu a nenech se vystresovat nebo presvedcit na umely mliko, pokud chces kojit. drzim palce 👍 taky muzes kouknout na mamila.sk

terez317
autor
12. črc 2022

@gbp malá taky u kojení usne nebo jen tak žužlá bradavku. Proto kojím většinou s jednoho prsa Skoro 30 minut😀. A ted na víc má ještě tak tři dny zelenou stolici..

terez317
autor
12. črc 2022

@lv přijde mi jak jsem ji vzala na kojení po dvou hodinach že netahala žádné mléko.

gbp
12. črc 2022

@terez317 tak to muzes vyzkouset treba kratsi dobu, dat odrihnout, za chvili zas...chce to vyzkouset. nebo ja sem davala na uspani a pak po probuzeni znovu, kdyz byla "cerstva" 😄 aby zas hned neusnula. zelena uplne dobre neni, ale taky se u dcery objevila. pak se zase ztratilo, tak sem neresila.

gbp
12. črc 2022
konidana
12. črc 2022

@terez317 v okamžiku, kdy začne jen žužlat nebo usínat , tak změn prso. Nemá cenu ji jen držet u jednoho půl hodiny. Prostřídej klidně každé dvakrát, a když už nebude chtít pít už vůbec, tak prostě pauza do dalšího kojení.

eithelwing
12. črc 2022

Prsa bych stridala behem kojeni dle potreby. Na to není nějaké pravidlo. Tedy jen to, že kojeni z obou prsou při jednom krmení zvyšuje laktaci. ☺️ U dcery jsem všechno hrotila, u syna jsem kojila dle jeho pozadavku a bylo to mnohem snazší. I když tedy náročné v tom, že byl strašný nasoska. 😄
Jaka je jinak dcerka? Plactiva, neklidná? Nebo v pohodě? Zkusit můžete i jinou polohu při kojeni. LP může zkontrolovat uzdicku a přisátí. Ve hře může být potravinova alergie nebo kiss syndrom
A nebo nic z toho a chce to jen cas a klid pro vás dvě. ☺️🍀

jjasmina
12. črc 2022

@terez317 zkus kojit častěji a klidně po chvilkach, jedno prso, pak druhé. Na to manuál není, podle potřeby

ovcekoule
Odpověď byla odstraněná
Zobraz